יש לכם עסק? פרסמו אצלנו ››
איפה תטיילו?
מה תעשו?
עוד בלמטייל
מחפשים השראה? צריכים התייעצות?
רשימת ציוד
מגדירים
עקבו אחרינו

נגב ספארי

ביקורים בהרים - נגב ספארי (1)
נגב ספארי - המרכז לטיולים ויידע על הטבע אדם וזואולוגיה במדבר. אנחנו ממוקמים על שפת שמורת הטבע המרשימה של נחל צין. מתחילים בביקור מודרך במוזיאון טבע-נחשייה, ניתן לצאת לסיור ג'יפים ביום למעיינות נחל צין או ספארי לילה מיוחד. מזמינים

מה עושים בנגב ספארי?

מוזיאון טבע ונחשייה בשדה בוקר:

מה אוכל הנחש לארוחת בוקר?
איך נראה מקרוב הנשר?
מה גודל הגולגולת של הדורבן?  

איך אנשים חיו במדבר פעם?
בואו לראות, להבין ולהכיר את חיות המדבר ואת תרבות המדבר העתיקה.
נגב ספארי – מוזיאון הטבע ומרכז הזוחלים הוא אחת האטרקציות הייחודיות למשפחות בנגב.

בואו אלינו לסיור ייחודי של שעה במוזיאון, בו תחוו חיים אמיתיים במדבר, תגלו מחדש את התרבות המדברית ותתנסו בה בעצמיכם. תכירו את חיית המדבר, הנחש – שמלווה את האדם עוד מימי סיפורי בראשית. 

נגב ספארי – טיולי ג’יפים:

אנו מספקים טיולים עם חוויה שונה ומיוחדת במינה עקב הדרכת טיולים עם ניסיון של מעל 25 שנה בנתיבי המדבר - כולל  מחקר  על התנהגות טורפים כגון זאבים וצבועים. המטיילים מקבלים חיבור מיוחד במינו עם השטח המדברי.  מלבד הנוף המיוחד, הצמחייה ובעלי החיים, גם מתפיסת האדם את המדבר. כך בהדרכה שלנו  מקבלים  תובנות המשנות את החשיבה על המדבר כאזור שאמנם דל במשאבים אך השפיע ביותר על התפתחות התרבויות והעמים לאורך ההיסטוריה.

הטיולים שלנו:

בקעת צין  - נחל צין מרכז בתוכו את מרבית מקורות המים הטבעיים באיזור כולל עין עקב- מפל גבוה ובריכה מאוד עמוקה- הראויה לרחצה לאמיצים בחורף וחובה בקיץ. בדרך לעין עקב נצפה בנשרים מקננים עם טלסקופ.. ואז נדלג לאזור אחר, נחל צין העליון, שם נכיר חלק מסודות הנבטים שהפריחו את המדבר אשר היו לחקלאים מוכשרים לאחר תקופת דרכי הבשמים וגידלו ענבים ליין בהר הנגב.  בהמשך נגיע לאתר מרתק של ציורי סלע- הכולל פולחן קדום בצורה של סצנות צייד- חלקן של בעלי חיים שנכחדו כבר מהנגב. לאחר מכן התפתחו הסמלים שמתמצתים את הציור המורכב, נראה את ה- א' הראשונה בעולם מסוג כתב פרוטו סינאי ממנו התפתח האלף המודרני בעברית, וה Aוה אלפה הלטינים אשר יצרו מהפיכה תרבותית ובהן אנחנו משתמשים עד היום...

מכתש רמון- המכתש מציע לנו להעמיק ולהגיע לפינות חמד רבות, ולהיחשף לתגליות גאולוגיות וצמחיה מיוחדת. נערוך טיול מרתק שיכסה את המקומות המעניינים ביותר ויכלול מספר נושאים כגון- גאולוגיה וסלעים צבעוניים, בעלי חיים וצמחים מותאמים למדבר, ומסעות ודרכי הבשמים שחצו את המכתש. המסלול המומלץ בנופי המכתש עובר בנחל רמון, שן רמון נחל גוונים, ועין סהרונים עם החאן על דרך הבשמים הנבטית הקדומה. בטיול אנחנו משלבים הנאה ועניין רב עם עצירות והסברים מרתקים, כך שהטיול מלא עניין והנאה בשילוב האופטימלי. 

הר כרכום- אנו מזמינים אתכם לחוות חוויה מדהימה במדבר פארן, אשר מעליו נישא הר סיני המקראי - זהו הר כרכום שמרתק אליו חוקרים מכל העולם והעיקרי ביניהם, פרופ' עמנואל ענתי, שחוקר את ההר כמה עשרות שנים וגילה  עושר עצום של עשרות אלפי ציורי סלע ואתרי פולחן נוספים וקבע שזהו הר סיני של מתן תורה לבני ישראל. לפני מספר שנים התגלתה תופעה מרהיבה של של זוהר על ההר הנראה כמו אש אל-טבעית המזכירה את הסנה הבוער.  הביקור וההדרכה שלנו על ההר מעוררת תחושות קמאיות ותובנות של פולחן קדום שנערך במקום שקודש על ידי תרבויות עתיקות לאורך אלפי שנים.

דרך הבשמים- טיול של יום מלא מהמכתש ועד לערבה. מהלך של יום שיירות על דרך הבשמים. מתחילים בירידה למכתש רמון ומגיעים לחאן סהרונים, משם לאורך הקניון של נחל נקרות עד לתחנות המשמר לאורך הדרך ובסוף מגיעים לערבה לתחנה נוספת על דרך הבשמים - מואה. משם חוזרים חזרה לאורך הכביש עד למצפה רמון.

ציורי סלע- אזור רמת עבדת מלא בחיים עתיקים, ביניהם מסתתר אתר ציורי סלע, בו ניתן לראות ציורים עתיקים וסמלים שדרכם אנו למדים על פולחן, על הרצונות והשאיפות של אנשים שחיו פה בעבר. בנוסף, נראה את הא' הראשונה שממנה התפתח הכתב, המוכר והשימושי לנו היום.

טיולי שקיעה- השעות המוזהבות, הזמן שלפני השקיעה, הינו זמן מיוחד ויפהפה לבלות בחוץ. בשעות אלו ההרים משנים צבעם , לשמיים נוספים צבעים ורוח קרירה של ערבית מעוררת ומפתה לצאת אל המדבר.. עם רדת החמה אפשר להבעיר מדורה ולאכול ארוחת נוודים מסורתית.

תצפית כוכבים- הלילה הוא ממלכת הנסתר המחדד את חושינו שלפתע בולעים בשקיקה את הלא נראה. נכיר את התכונה השמימית , נלמד קצת על העולם, על הכוכבים, על המדבר ונקשר אותם לאמונות בימי קדם.

ספארי לילה – חוויה ברדת החשיכה

נצא לספארי לילה מרתק בו נצא לגלות את חיי הלילה של המדבר, נחפש, תוך כדי הסברים על בעלי החיים במדבר וההתנהגות המיוחדת שלהם, שועלים זאבים ודרבנים ארנבות עקרבים צבועים וצבאים.. כל אלה ונוספים אשר נמצאים במרחב המדברי, נעצור מידי פעם לחפש עקבות ולהציץ למאורות. בהמשך נעשה גם עצירה קלה לתה או קפה מדברי על מדורה. מומלץ מאוד לכל גיל!


 

שעות פתיחה

מוזיאון טבע ונחשייה: א-ה 10:00 – 15:00. בשישי 10:00 – 14:00. 

נגב ספארי וספארי לילה בתיאום מראש.

איך מגיעים

ניווט
כתובת: רחוב מיכאל גל 1 , מדרשת בן גוריון 5 דקות נסיעה משדה בוקר- מלון קדמא. 25 דקות מצפה רמון

נמצאים בכניסה למדרשת בן גוריון. נכנסים בשער הראשי פניה ראשונה ימינה ומיד יש מגרש חניה של המוזיאון. זו גם נקודת היציאה לספארי לילה.

מדברים על נגב ספארי

חוות דעת, עדכונים מהשטח, שאלות ותשובות

תמונת פרופיל של המטייל האנונימי

היי,

מה תרצה לכתוב על "נגב ספארי"?

מפה של מה באזור

טוענים עבורך את המפה

תגיות

טיולי ג'יפים בהמכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב אטרקציות בטבע בהמכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב תיירות חקלאית בהמכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב אטרקציות לקבוצות ואירועים בהמכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב גני חיות / פינות ליטוף בהמכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב סיורים בהמכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב מרכז מבקרים בהמכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב צפרות בהמכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב תצפית כוכבים בהמכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב טיולי ג'יפים אטרקציות בטבע תיירות חקלאית אטרקציות לקבוצות ואירועים גני חיות / פינות ליטוף סיורים מרכז מבקרים צפרות תצפית כוכבים אתגרי לילדים רומנטי כניסה למים משפחות מתאים לקהל דתי אנשים עם מוגבלויות מתאים לקבוצות סיורים פתוח בשבת כל האטרקציות באזור דרום כל האטרקציות באזור מרכז הנגב והמכתשים כל האטרקציות באזור המכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב דרום מרכז הנגב והמכתשים המכתש הגדול, המכתש הקטן ומרכז הנגב  
רחוב מיכאל גל 1 , מדרשת בן גוריון 5 דקות נסיעה משדה בוקר- מלון קדמא. 25 דקות מצפה רמון
ניווט
צילום תמונה ראשית: negevjeep

חדשות התיירות בישראל

מפת עגלות קפה בישראל

טוענים עבורך את המפה

חיפושים פופולרים עבור אטרקציות

שווה קריאה