המסלול מחוץ למסלול מתאים למי שכבר היה הרבה פעמים בירושלים, מכיר את כל סמטאות העיר העתיקה, היה באינספור סיורים קולינריים בשוק מחנה יהודה, ביקר בקריית הלאום וחרש את הר הרצל. במסלול הזה תמצאו המלצות למקומות בהם מבלים ירושלמים, מקומות שעוברים מפה לאוזן, שתיחשפו בהם לסטודנטים ההיפסטרים של בצלאל, לאינטלקטואלים של רחביה ולחרדים של מאה השערים.
היום הראשון: מגלים תרבות נסתרת בלב ירושלים
רחוב בצלאל, שץ ושמואל הנגיד אלו רחובות תוססים וצעירים המלאים בבתי קפה, חניות מעצבים, שוק מעצבים בימי שישי, חנויות מגניבות ואזורי תערוכות ותרבות. את המסלול המיוחד שלנו בירושלים נתחיל באזור הזה.
תחנה 1: ארוחת בוקר בבית העם
מקום של יודעי דבר בירושלים הוא "בית העם", בית אוכל ירושלמי שנמצא בקמפוס ירושלים לאומניות ומרכז ז'ראר בכר במרכז העיר. את המקום הקימו הבעלים של בית הקפה הירושלמי הוותיק "קפה יהושוע" יחד עם הבעלים של "פיצה פלורה". במהלך היום תמצאו בבית העם פטיסרי בשירות עצמי ובית קפה, בצהריים מבחר מנות בריאות ובערב המקום הופך לפיצרייה שווה מבית פיצה פלורה. תמצאו במקום נוף אנושי של סטודנטים ירושלמים לצד משפחות וקהל דתי בגלל שהמקום כשר. שעות פתיחה: ראשון-חמישי 08:00-23:30, שישי 08:00-15:00. בצלאל 11, ירושלים.
תחנה 2: נוקטורנו בית וקפה - מתחם קניות ייחודי, בית קפה והופעות לייב
מתחם נוקטורנו בירושלים הוא מרכז תרבותי וחברתי עם קפה-מסעדה וחנות עיצובים. המקום מציע אווירה ביתית ומזמין אנשים ליהנות ממנות חלביות, צמחוניות וטבעוניות. בשעות הערב הופך המתחם את פניו ל"נוקטורנו לייב" ומארח מידי ערב מוזיקאים, הופעות, פואטרי סלאם ואירועים פרטיים. במתחם הקניות של נוקטורנו תוכלו למצוא מגוון פריטים ייחודיים- ספרים ומוצרי נייר, פריטים לעיצוב הבית, תכשיטים, בגדים של מעצבים ישראלים ועוד. כתובת: דרך בצלאל 7, ירושלים, שעות פתיחה: א'-ה' 7:00-24:00, שישי מ-07:00 עד לפני כניסת השבת, שבת מחצי שעה אחרי יציאת השבת עד 00:30. למידע נוסף, בקרו באתר נוקטורנו »
נוקטורונו קפה בירושלים. צילום: אלכס ימפולסקי
תחנה 3: תערוכות אומנות בבית בצלאל הישן
בית הספר לאומנות בצלאל שכן בראשית ימיו במבנה עתיק שהיה בעבר בית ערבי ברחוב שמואל הנגיד בירושלים. בשנות ה-80 עבר בית הספר בצלאל להר הצופים ובמבנה ברחוב שמואל הנגיד נשארו מחלקות בודדות. חלק מהמתחם הוענק לאגודת הציירים והפסלים הירושלמית שהפכה אותו לבית אמנים. בבניין בצלאל מתקיימות תערוכות מתחלפות וקיימת בו חנות למוצרי אמנות ומסעדת מונא הידועה. הכניסה לתערוכות חינם, רחוב שמואל הנגיד 12, ירושלים.
תחנה 4: ארוחת צהריים בסושייה
סושיה הירושלמית היא אחת מהאטרקציות הקולינריות בעיר שבודדים שמעו עליה מחוץ לירושלים. הסושייה מציעה סושי טרי וקערות דגים משובחות באווירה ייחודית. זהו מקום קטן ומקסים עם נגיעות היפסטריות, הודות ללקוחותיו הנאמנים, בעיקר מהאקדמיה והמרכזים האמנותיים הסמוכים. המקום מציע גם סאקה נדיב ואווירה חיה, במיוחד כאשר יושבים על הבר. הסושיה פתוחה מימים א' עד ה' מ-11:45 עד 22:00, וביום שישי מ-11:30 עד 14:00. כתובת: יוסף טרומפלדור 1, ירושלים.
סושי בשלל צבעים וטעמים. צילום: Depositphotos/chudo2307
תחנה 5: ביקור בקמפוס בצלאל החדש על שם ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל
לא כל יום נפתח בירושלים מבנה חדשני ומרשים כמו קמפוס בצלאל החדש במרכז העיר ירושלים. המבנה בולט בשטח בזכות החזית מזכוכית ומבטון לבן בניגוד לשאר מבני העיר הבנויים מאבן ירושלמית. המבנה שנמצא במגרש הרוסים, סמוך למבנה עיריית ירושלים נחנך בשנת 2023 ומאגד בתוכו את כלל המחלקות של בצלאל ותכננו אותו משרד אדריכלים יפני בשם SANAA.
המבנה מיוחד בכך שהשלד ההנדסי של המבנה חשוף וכך גם מערכות המים, חשמל ומיזוג אוויר. התכונה החדשנית ביותר בקמפוס היא השקיפות המאפשרת למציצים מבחוץ לראות פנימה ולסטודנטים של בצלאל להציץ החוצה לעבר הסביבה בה הם יוצרים. יש במתחם בית קפה מקסים מבית רוסטר- בית קלייה ירושלמי שהוקם בשנת 2014 בשוק מחנה יהודה. בנוסף, בקומת בית הקפה ישנה מרפסת עם נוף מרהיב לירושלים אזור הר הזיתים, העיר העתיקה ועוד. כתובת: רחוב זמורה 1, ירושלים.
תחנה 6: מלון הנשיא ההיסטורי שהפך למתחם אמנים
בלב שכונת טלביה השקטה, בבניין אבן מרשים שוכן מתחם אומנים במבנה
הידוע בשם "מלון הנשיא". המבנה, שנפתח ב-1954 שימש כמלון יוקרתי ואירח
אישים חשובים. המלון עבר גלגולים רבים ונטישה של עשרות שנים, עד שנרכש
בשנת 2021 ע"י קבוצת משקיעים שתרמה את המתחם לפעילות של עמותת "המרחב
החברתי" לתקופה של 5 שנים.
"המרחב החברתי" הוא מיזם ללא כוונת רווח שעוסק בהפיכתם של מבנים
נטושים למרכזים לעשייה חברתית. כיום, חדרי המלון הישנים הפכו לסטודיום
של אמנים, חללי תצוגה וסדנאות יצירה. תמצאו במתחם את סטודיו 6 לריקוד,
סטודיו לפימו, סטודיו לתיקון גיטרות, סטודיו לטקסטיל ועוד. במתחם
הכניסה של המלון תמצאו את מתחם הגראז' וינטג' בר, חנות יד שנייה עם
פריטים ייחודיים המגישה גם אוכל ואלכוהול.
במתחם בו שכנה בריכת השחייה של המלון פועל כיום "מבוע הירושלמי"
(לשעבר בית פרת ירושלים), מקום של לימוד, תפילה ועשייה. מתחם "מבוע"
מארח מגוון הרצאות ואירועי יהדות ותרבות ומשמש כמרחב עבודה ולמידה
במהלך היום. כתובת: רחוב אחד העם 3, ירושלים.
המרחב החברתי בירושלים. צילום: מילי הירשמן
תחנה 7: מגדל ימק"א- תצפית 360 מעלות על ירושלים
מלון שלוש הקשתות הידוע יותר כימק"א, מתנשא בגאון עם מגדל הפעמונים האיקוני שלו שגובהו 46 מטרים, ומהווה נקודת ציון בלתי נשכחת בירושלים. המלון מציע שילוב מרהיב בין קסם העולם הישן לבין תשתיות מודרניות. בית המלון מאפשר לעלות לראש מגדל הפעמונים ולהשקיף מתצפית של 360 מעלות על ירושלים. הכניסה עולה 25 ₪ לאדם. המגדל פתוח בין השעות 8:00-20:00. כתובת: רחוב המלך דוד 26.
מגדל ימק”א ירושלים. צילום: באדיבות הוטלס קומביינד
תחנה 8: חצר סרגיי – הצצה לשיק צארי
מקום סודי נוסף בירושלים הוא חצר סרגיי, הממוקמת במרכז העיר ירושלים. חצר סרגיי נמצאת בשטח מלון סרגיי פאלאס שנפתח בשנת 1889 ושימש כמקום אירוח לצליינים צאריסטיים. החצר, המעוצבת בסגנון ניאו-קלאסי עם קשתות אבן מרשימות, מגדלים וחלונות מקושתים, שוחזרה בקפידה והפכה למוקד עניין תיירותי. מלון סרגיי פאלאס משמש כיום כמלון בוטיק וכמוזיאון היסטורי העוסק בנוכחות הרוסית בארץ הקודש. תוכלו להגיע ליהנות מהגינה הקסומה שבמקום, להתיישב במסעדת המלון המגישה אוכל מהמטבח הבינלאומי והים תיכוני או לתאם ביקור במוזיאון. כתובת: הלני המלכה 13, ירושלים.
חצר סרגיי. צילום: יגאל זלמנסון, מתוך אתר פיקיויקי
תחנה 9: ארוחת ערב מנחמת במרקיה
"המרקיה" היא מוסד ירושלמי שמציע אוכל צמחוני פשוט, אווירה ביתית
ושילוב נדיר של אוכלוסיות שונות של תיירים, סטודנטים היפסטרים
וירושלמים ותיקים שמגיעים לאכול מרק משובח שמוגש בקערות לא תואמות.
תפריט המרקים משתנה מידי יום ונכתב על לוח גיר באחד מקירות המקום.
תמצאו לאורך השבוע מרקים כמו מרק שעועית, כרישה, עגבניות ועדשים ולצד
המרקים תקבלו פרוסת לחם טרי וממרחים.
בנוסף למרקים תמצאו בתפריט מנות מנחמות כמו שקשוקה, לבנה עם חצילים,
סלטים, חומוס ביתי וקרפ מושחת. המקום ידידותי במיוחד לטבעונים שימצאו
בו מגוון מנות. בשעות הערב מתקיימות הופעות במקום ויש תפריט אלכוהול.
שעות פתיחה: א'-ה': 12:00-23:30, שישי: 10:00-13:00, שבת:
18:00-23:30. כתובת: רחוב כורש 4, ירושלים. תוכלו להתעדכן על
תפריט ואירועים בדף הפייסבוק.
תחנה 10: בר ליודעי דבר בירושלים - בסרביה
בסרביה (Besarabia) הוא בר בלקני חברתי במרכז ירושלים שנמצא מתחת
לאדמה ואם לא תקבלו עליו המלצה מחברים- כנראה לעולם לא תגיעו אליו.
מדובר בבר חברתי קטן המשלב מוזיקה בלקנית עם ספרייה ומעורב תרבויות
כמו שיש רק בירושלים. הבר מארח הופעות חיות במגוון סגנונות, ערבי
ג'אם, ערבי סטנדאפ מחתרתיים וערבי שירה של משוררים שיכורים. זה ה-מקום
לפגוש דמויות ירושלמיות מעניינות.
שעות פעילות: 7 ימים בשבוע החל מ-20:00. כתובת: בן יהודה 34, ירושלים.
אפשר להתעדכן על הופעות ואירועים בדף הפייסבוק.
היום השני: בית קפה חברתי, ביקור בכפר נטוש עם מעין וסיור אוכל ותרבות במאה השערים
תחנה 11: ארוחת בוקר בקפה שלוה - חוויה קולינרית עם משמעות
קפה שלוה הוא הרבה יותר מסתם בית קפה. זהו מיזם חברתי מרגש המעסיק אנשים עם מוגבלויות שונות ומספק להם הזדמנות להשתלב בשוק העבודה. בית הקפה נמצא בתוך המרכז הלאומי של שלוה בירושלים הנותן מענה חינוכי וחברתי לכ- 2,000 ילדים מידי שבוע ומציע את הפעילויות לילדים ללא תשלום. בית הקפה הוקם בשיתוף הבעלים של "דרך הגפן" ומסעדת נאיה ומציע תפריט מוקפד של ארוחות בוקר מפנקות, פסטות, דגים, סלטים רעננים, מנות אחרונות משובחות ועוד. המקום כשר למהדרין ופתוח בימים א'-ה' בין השעות 8:00-22:00 ובימי שישי 8:00-13:00. כתובת: דרך שלוה 1, ירושלים.
תחנה 12: ביקור בכפר ליפתא - פנינה ארכיטקטונית נסתרת
מצפון לכביש 1, בין גבעת שאול להר חוצבים, נמצא הכפר הנטוש ליפתא, אחד מהמקומות הנסתרים והמיוחדים בירושלים. מדובר בכפר ערבי שננטש במהלך מלחמת העצמאות ומציע הצצה נדירה לארכיטקטורה מסורתית ולאורח החיים שהתקיים במקום במשך מאות שנים. הבתים בנויים באבן ירושלמית מסורתית ומשתלבים בנוף ההררי. תוכלו לטייל בין הסמטאות העתיקות, לבקר במסגד, בבית הבד העתיק ובבית הארחה של הכפר. היזהרו כי המבנים ישנים ויש חשש להתמוטטות. כמו כן תוכלו להתרענן במעיין ליפתא - מעיין טבעי שהיה מקור המים העיקרי של הכפר.
המעיין עצמו הוא אחת האטרקציות המרכזיות במקום. זהו מעיין שכבה טבעי והמים שלו זורמים לבריכה מלבנית עתיקה. בקיץ, המעיין מספק מפלט מרענן מחום ירושלים, אם כי חשוב לציין שהרחצה במקום אסורה רשמית. הביקור במקום חופשי, אך מומלץ להגיע עם נעליים נוחות להליכה, כובע ומים. למסלול הטיול המלא »
מעיין ליפתא. צילום: איתי גוטויין
תחנה 13: סיור מודרך בשכונת מאה שערים - מסע אל לב העולם החרדי
אחר הצהריים מוקדש לביקור באחת השכונות המרתקות והמיוחדות בירושלים - מאה שערים. השכונה, שנוסדה בשנת 1874, היא מרכז חשוב של פלגים שונים בחברה החרדית ומציעה הצצה נדירה לאורח החיים שלהם. מומלץ להצטרף לסיור מודרך עם מדריך מקומי שמכיר את הניואנסים העדינים של החיים בשכונה ויכול להסביר את המנהגים והקודים התרבותיים.
במהלך הסיור תבקרו בחצרות החסידיות השונות, תראו את בתי הכנסת העתיקים, ותלמדו על ההיסטוריה העשירה של המקום. תוכלו לראות את החנויות המיוחדות המשרתות את הקהילה החרדית - מחנויות ספרי קודש ועד חנויות בגדים מסורתיים. הסיור כולל גם הסבר על אורח החיים היומיומי, מערכת החינוך הייחודית, והמסורות השונות.
חשוב לכבד את אורח החיים המקומי ולהגיע בלבוש צנוע (לנשים: חצאית ארוכה ושרוולים ארוכים, לגברים: מכנסיים ארוכים). הסיורים המודרכים יוצאים בדרך כלל מכיכר השבת ונמשכים כשעתיים וחצי. מומלץ לסיים את הסיור בביקור באחת המאפיות המפורסמות של השכונה לטעימה של חלות טריות או עוגות שמרים מסורתיות.
השכונה הכי מסתורית בעיר- מאה שערים. צילום: Depositphotos/EnginKormaz
היום השלישי: בוקר בכפר בלב העיר, תצפית לעבר הר הבית ופינות נסתרות בעיר העתיקה
תחנה 14: סיור בבית הנסן וארוחת בוקר במשק עפאים
תפתחו את הבוקר בביקור בבית הנסן- מרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה שהפך מבית מצורעים לבית יוצרים בשכונת טלביה בירושלים. תמצאו שם לאורך כל היום ירושלמים שבאים להנות מאוכל טרי ומהאוויר הטוב של המקום שמרגיש כמו כפר בתוך העיר. בית הנסן הוקם בסוף המאה ה-19 ושימש כבית מחסה למצורעים שעבר שימור ושיפוץ לקראת השימוש הנוכחי שלו. במתחם עוד קיימים הדיר, המכבסה, השירותים ומבנה ההוספיס של בית המצורעים. תוכלו לתאם סיור בעקבות ההיסטוריה של המקום או להסתובב באופן עצמאי בין התערוכות השונות בחללי המבנה. תיאום הסיור בטלפון 02-5793702 או באתר בית הנסן »
בבית הנסן תמצאו בית קפה של משק עפאים, משק אורגני בר קיימא מהערבה
התיכונה. משק עפאים מציע מגוון תוצרת טרייה ואורגנית מהמשק לצלחת.
תמצאו בין היתר גבינות עזים טריות, ירקות אורגניים ומאפים תוצרת
המקום. אם את מגיעים אל תפספסו את הבורקאסון- בצק קוראסון חמאה מקופל
כמו בורקס וממולא בכל טוב המשק- לכו על מילוי המנגולד עם הכרישה
וגבינה בשלה. לצד בית הקפה, פועלת בבית הנסן חנות משק בה תוכלו לרכוש
גבינות עזים אורגניות בעבודת יד, ביצי חופש אורגניות, לחמי מחמצת
ועוד. בית הקפה פתוח בימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:00 וביום שישי בין
השעות 8:00-13:00. כתובת: גדליהו אלון 14, ירושלים.
בית הנסן. צילום: פייטוש
תחנה 15: תצפית על הר הבית מהר הזיתים
בראש הר הזיתים, מול הר הבית, מסתתרת אחת התצפיות המיוחדות על העיר העתיקה- תצפית רחבעם זאבי (גנדי). גנדי היה איש ירושלים ושר בממשלת ישראל שנרצח ע"י מחבלים פלסטינים. התצפית על שמו נמצאת מתחת למלון שבע הקשתות ומעל בית הקברות של הר הזיתים והעיר העתיקה של ירושלים פרוסה בשיא יופייה מהתצפית. אפשר להגיע לתצפית בכל שעות היום והלילה אבל בשעת הזריחה יפה שם במיוחד כשהמש העולה על ירושלים ומאירה באופן מופלא את כיפת הזהב. כדי להגיע לתצפית, סעו בכביש תלול העולה מגת שמנים אל שכונת א-טור, בסיום הכביש פונים ימינה ונוסעים עד למגרש החניה מתחת למלון שבע הקשתות וטיילת נוף קטנה מוליכה לתצפית.
התצפית הכי יפה בירושלים. צילום: Depositphotos/lucidwaters
תחנה 16: מצבות נחל קדרון - ה"פטרה" של ירושלים
סוד ירושלמי נוסף הוא "עמק המלך" של ירושלים הידוע גם בשם "מצבות
נחל קדרון". בין הר הזיתים להר הבית, במרחק הליכה קצר משער האשפות
שוכן לו עמק פורח שבאביב תראו בו צבעים של אדום, סגול, ורוד וצהוב.
בעמק תראו מחזה מרהיב שיחזיר אתכם לביקור בפטרה שבירדן. זהו
הנקרופוליס- עיר המתים של ירושלים בה נקברו חשובי העיר. לעמק אפשר
להגיע מהר הבית או מהר הזיתים והגישה אליו אפשרית ברגל.
אם התחלתם את היום בתצפית רחבעם זאבי, תוכלו לרדת כרבע שעה ברגל
לכיוון עמק המלך. אפשר ללכת דרומה לאורך עמק המלך עד לעיר דוד ומשם
לעלות חזרה לאזור הר הבית או לעלות מאותו מקום שירדנו בו, לכיוון הר
הזיתים או לכיוון הר הבית. בגוגל מפות תחפשו את "מצפור יד אבשלום".
שימו לב שהעמק סמוך מאוד לשכונת סילוואן במזרח ירושלים. הכניסה
חופשית.
תחנה 17: חומוס בעיר העתיקה
העיר העתיקה בירושלים היא גן עדן קולינרי המשלב מטבחים מגוונים
שהתפתחו לאורך מאות שנים של היסטוריה עשירה. בסמטאות האבן הצרות ניתן
למצוא שילוב מרתק של מאכלים ממטבחים שונים. הבייגלה הירושלמי עם
השומשום והזעתר הוא המובן מאליו, אבל קיימים מאכלים נוספים שאתם
חייבים לטעום בביקור שלכם בעיר העתיקה כמו חומוס, קבב, כנאפה
וקאטייף.
בעיר העתיקה תמצאו כמו מהחומוסיות המפורסמת במזרח התיכון, חומוס
ערפאת, חומוס אבו שוקרי, חומוס לינא, החומוס של רמזי חמיס ועוד. לא
נערוך פה תחרות בין החומוסים השונים ונקבע מי החומוס הטוב בעיר העתיקה
אלא נמליץ לכם להסתובב בין החומוסיות השונות ולהחליט בעצמכם מי מלך
החומוס של העיר העתיקה!
כאן תמצאו את החומוס הכי טעים במזרח התיכון. צילום: רמי כהן
תחנה 18: ביקור במפעל מסורתי לייצור טחינה בן מעל 100 שנה
אחרי ששבענו נמשיך לתחנה קולינרית נוספת שהיא ביקור בטחינה אל ג'בריני. מפעל טחינה המייצר את הטחינה בשיטה מסורתית מעל 100 שנה. המפעל מסתתר מאחורי חנות מכולת של האחים יסחאק וזכריה ג'בריני. תוכלו להתרשם במפעל מהליך ייצור טחינה מסורתי- ייבוש זרעי שומשום מעל בד פרוס, קליית השומשום, טחינת השומשום בין אבני ריחיים עצומות וצפייה בברז השומשום הממלא את הצנצנות. במקום תמצאו סוגים מיוחדים של טחינה כמו טחינה אדומה משומשום קלוי, טחינה מושמשום מלא, טחינת קצח ושמן שומשום. טחינה אל ג’בריני. טלפון: 02-6274816, רחוב אל מאלוויה, ליד שער שכם.
תחנה 19: מתחם עמנואל - כנסייה, דגם הר הבית ובית קפה
מקום נסתר בעיר העתיקה שכנראה מעולם לא שמעתם עליו הוא מתחם עמנואל. מתחם עמנואל הצמוד לשער יפו הוא מתחם היסטורי מהמאה ה-19 המשלב כנסייה אנגליקנית, מרכז מורשת, בית הארחה, בית קפה, וגינה אחורית קסומה. הסיפור של המתחם הוא סיפורם של האירופאים שהגיעו לישראל הענייה בתקופה העות'מנית במאה ה-19 והפיחו חיים בישראל באמצעות בניית בתי חולים, בתי ספר והבאת מודרניזציה. במרכז המורשת במתחם עמנואל תוכלו לחזות בדגם מינאטורי של רחבת הר הבית ולבקר בבית הקפה שפתוח 7 ימים בשבוע בו תמצאו עוגות ביתיות, כריכים, פיצות, קישים וקפה מעולה. בית הקפה פעיל בין השעות 9:00-16:00.
מתחם עמנואל. צילום: סט רוברטס
תחנה 20: שקיעה על גג כנסיית דורמיציון
נסיים את היום בנקודת תצפית עוצרת נשימה מגג כנסיית דורמיציון בהר
ציון. הכנסייה המפוארת, הממוקמת סמוך לשער ציון, מציעה גג עגול שממנו
נשקפים נופים מרהיבים של העיר העתיקה, הר הזיתים ואפילו הרי יהודה
הרחוקים. בשעות השקיעה, הגג נשטף בגוונים של זהב וכתום, ומספק רגעים
של שקט ויופי בלב ירושלים. העלייה לגג אפשרית דרך מדרגות ספירלה בתוך
המבנה, ומומלץ להגיע כרבע שעה לפני השקיעה כדי לתפוס את הרגע
המושלם.
הגג של כנסיית דורמיציון. צילום: רמי כהן
איפה כדאי להישאר לישון בירושלים?
בין אם אתם מחפשים מלון בוטיק אינטימי או מלון מפואר עם נוף מרהיב לעיר העתיקה, ירושלים מציעה מגוון אפשרויות שיתאימו לכל סגנון ולכל תקציב. כך תוכלו ליהנות מיותר אטרקציות בעיר וליהנות מחופשה באווירה של חו"ל.
אם אתם רוצים להיות קרובים לאקשן, מרכז העיר הוא הבחירה המושלמת.
באזור זה תמצאו את רחוב יפו ההומה, מדרחוב בן יהודה, שוק מחנה
יהודה.
אם אתם מחובבי ההיסטוריה והאותנטיות, לינה באזור העיר העתיקה תעניק
גישה נוחה לאתרים החשובים ביותר כמו הכותל המערבי, כנסיית הקבר ומגדל
דוד.
לעומת זאת, אם אתם מחפשים חופשה רגועה ושלווה, שכונות כמו רחביה
והמושבה הגרמנית הן בחירה נהדרת. השכונות האלו מציעות רחובות ירוקים,
אווירה שקטה ומבחר בתי קפה קסומים.
רוצים לגלות את הצדדים שלא הכרתם בירושלים? האזינו לפודקאסט Travel Makers וגלו את כל הסודות מאחורי העיר הכי מרתקת בעולם:
היי,
מה תרצה לכתוב על "יוצאים מהמסלול: חופשה בלתי שגרתית בירושלים"?