כל המידע על טיול ברמת הגולן וקטיף דובדבנים ללא הגבלה

עונת הדובדבנים החלה!

נצא לטיול אדום ומיוחד! בדרך נעצור במקומות מעניינים ותצפיות יפהפיות, נבקר בהר בנטל ונשקיף על סוריה – נשמע על סיפורי הגולן.

לאחר מכן, נמשיך אל מטעי הדובדבנים שיחכו רק לנו ונבלוס עד בלי די מהאדום המתוק הזה. מאה דונם מטעים שאני מקווה שיספיקו לכולנו 🙂

המבקרים והקוטפים יאכלו בבוסתן דובדבנים ופירות כאוות נפשם ומי שירצה גם משלוח הביתה יוכל לקנות ביציאה לפי משקל.

מה קוטפים? דובדבנים, מתוקים מתוקים!

כמה? כמה שרק תוכלו לאכול!

נתחיל את טיולנו בארמון האמיר – שרידי ארמון קיץ מהמאה ה-19 שנבנה על ידי האמיר מחמוד אל פעור, ראש שבט אל-פאדל. השבט הגיע מערב הסעודית לגולן והתיישב בוואסט. במהלך מלחמת ששת הימים נחרב המקום ואנשיו נמלטו לסוריה.

בשנים האחרונות שוחזר חלק מהארמון והיום הוא מהווה חלק מפארק עורבים, שגם בו נבקר. בפארק יש גן פסלים ובו פסלי בזלת, האבן המקומית של הגולן.

יער מהאגדות – יער אודם והג'ובה הגדולה 

יער אודם נמצא בשמורת יער אודם שהינה שמורת היער הגדולה בגולן. היער הנוכחי הוא שריד מיער רצוף שכיסה את הגולן העליון כולו עד לפני כמאה עשרים שנה. הוא נפגע על ידי הצ'רקסים שהשתמשו בעציו לצורך בנייה ומסחר. כיום מתאושש היער באיטיות ומתפשט על פני השטחים שבוראו. האזור של יער אודם נשמר באופן יחסי, משום שנבנו בשטחו מחנות צבא ובונקרים של הצבא הסורי, וכדי לעזור בהסוואתם אסרו הסורים פגיעה ביער באזור זה.

והאטרקציה הגדולה באמת: ביער מפוזרות 23 ג'ובות (גבי געש). הגיאולוגים טוענים שלבה פרצה לפני עידן ועידנים מעומק כדור הארץ, והסלעים המותכים, בשילוב גזים שונים ומשונים, יצרו בועות אדירות שהתפוצצו. התוצאה: גוב עמוק, או כפי שמכנים זאת המקומיים: ג'ובה. תופעה זו מכונה בגיאולוגיה מאר. קוטרה של הג'ובה הגדולה מגיע לכ-250 מטרים ועומקה כששים מטרים. היא מרופדת חורש צפוף ופסטורלי של עצי אלון, לבנה ועוזרר, וכדי לקלוט עד כמה היא גדולה, מומלץ לפני או אחרי הפיקניק שחייבים לערוך במקום היפה הזה – פשוט להקיף אותה בהליכה. תוך כדי הליכה תגלו על האדמה חלקיקי סלע שהתפרצו באותו פיצוץ געשי קדום, תפחו, וקיבלו צורות מעניינות, המזכירות חלות של שבת.

נעצור בהר בנטל ונשקיף לעבר קונטרה, הר בנטל הוא חלק מהר געש כבוי בצפון-מזרח רמת הגולן, שמגיע לגובה של 1,171 מ'. מקור שמו העברי של ההר הוא הפרש הגבהים בינו ובין הר אביטל. בערבית נקרא ההר "תל אל-ברם", ופירוש שמו "התל שמסובבים אותו" על שום צורתו העגולה.