כל המידע על הבזאר הטורקי

עכו עוד זוכרת איך בשנת 1775 צר עליה קצין עות'מאני, מצרי בשם אחמד אל-ג'זאר. זוכרת איך מילא את הרחובות בדם והוציא להורג את הבדואי שלה, דאהר אל-עומר, זה שאחרי 450 שנים שבהן עמדה נטושה, בחר בה להיות בירת הגליל, נטע בה ארמון וחידש את החומות ואת הנמל. אבל אל-ג'זאר לא בא רק כדי לקחת – השליט החדש המשיך את שהתחיל קודמו, ותחתיו עכו הייתה לעיר מסחר מרכזית ונבנו בה מסגדים, חמאמים, חאנים למבקשים ללון בה ובזארים למסחר המשגשג ברחובות.

תמונה מתוך תוכן באתר למטייל בישראל (טיולי)הבזאר הטורקי | צילום: איתיאל ציון

באות התקופה נבנה גם הבזאר הטורקי, הוא "השוק הארוך" שמאחורי מסגד אל-ג׳זאר, שבמאה ה-19 ידע תנועת סוחרים ערה, העיניים הוצפו בעושר מרכולתם, והאוזניים נמלאו במילים משתרגות בעשן נרגילה מתוק. בשוק הזה, ששופץ לתפארת עברה של העיר, נפתחו חנויות, גלריות ובתי אוכל קטנים. אפשר להקדיש את הבטן לארוחה באחד מאלה, או לבנות ארוחה שמשלבת הליכה בין המסעדות הקטנות, לשוטט בחלל המקורה משל הייתם אצילים בני העיר היפה, לשחק עם הילדים בנדמה לי ולחפש מאחורי דלתות העץ המוגפות את אלאדין או את יסמין, הנסיכה שלו.

איפה מטיילים בסביבה?

כשנמצאים בעכו, מומלץ מאוד לצאת ולחקור כל פינה, כי העיר הזו ידעה צעדי מצביאים, צלבנים, דייגים וסוחרים, וההיסטוריה לא חדלה מלהיכתב בה שוב ושוב. צאו לשוטט בסמטאות השוק, חומת העיר העתיקה, אולמות האבירים, מוזאון אסירי המחתרות, ולחוות את ההיסטוריה בהילוך מהיר. לבסוף הגיעו לנמל, ופשוט תחוו את גלי הים, והרגע.