תל אביב-יפו היא עיר תוססת ומרכז תרבות אדיר שמושך עשרות אלפי תיירים בכול שנה, אז מה יש בה שכל כך מעניין? היסטוריה מרתקת, אדריכלות ייחודית, אומנות ועיצוב מעוררי השראה. בואו להכיר את העיר שצמחה מהחולות וגדלה לעיר מלאה בגורדי שחקים עם עתיד מזהיר ועבר מרתק.
איפה ישנים?
חופשה אידאלית בתל-אביב מתחילה במלון הכי תל-אביבי שיש, כזה שנמצא בלב העיר ובמרכז העניינים ואיפה שהכול קורה! המקום הכי מושלם לעשות זאת הוא מלון מאייר האוס MAYER HOUSE היוקרתי. כל חדר מ-46 החדרים במלון משדר תל אביביות לתפארת, עם יצירות אומנות שמתארות את פני העיר.
תוכלו להנות מעיצוב מתוחכם שקורץ לסגנון האקלקטי של תל אביב בשנות ה-20, עם פיתוחי הקרניזים המעוטרים בחדרים, לצד שילוב של בטון חשוף שמתכתב עם תל אביב המודרנית.
להתפנק בסוויטה | צילום באדיבות: מלון מאייר האוס MAYER HOUSE
גג המלון המעוצב ומוקף בקו הרקיע של מגדלי העיר, הוא פינת בילוי האולטימטיבית במלון ובה אפשר להנות מאימוני יוגה ופילאטיס או פשוט לנוח בכיף לצד בריכת האינפיניטי המסוגננת שמוסיפה לתחושת החו"ל והחופשה התל אביבית המושלמת.
מה עושים?
תתחילו את היום באווירה אורבנית מפנקת בארוחת בוקר בקפה מאייר שממוקם במלון מאייר האוס. בית הקפה מציע תפריט עשיר עם קונספט מיוחד המשלב מנות מכל העולם. אנחנו ממליצים על מנה של ביצים עלומות על בריוש עם תרד בשמנת ורוטב הולנדייז מושחת וטעים. אם אתם טבעונים, תוכלו ליהנות מחביתה על בסיס חומוס עם בצל מקורמל וקפה משובח שיעשה לכם את הבוקר.
משם נמשיך לאחת מנקודות הציון הכי חשובות בעיר: כיכר צינה דיזנגוף.
פותחים שולחן | צילום באדיבות: קפה מאייר - café mayer
סיור פופאפ - POPUP URBANI עם שוקEAT
הצטרפו לטיול חד פעמי ויחיד מסוגו בלב הפועם של דרום תל אביב! חברת שוקאיט מזמינה אתכם לסיור פופאפ אורבני בשכונת פלורנטין השוקקת. בסיור תיהנו מחוויה שמשלבת בין אמנות הגרפיטי, קולינריה משובחת ואווירה מלאת חיים בשכונה הכי מיוחדת בעיר.
במהלך הסיור, נצא לשוטט בשכונת פלורנטין המתחדשת, שכונה עם סיפור, שהתחילה במקום הכי נמוך והפכה לשכונת צעירים ובדרך להיות שכונת יוקרה עתידנית.
צילום: באדיבות שוקאיט
מאיר פינת צינה
אולי תופתעו לגלות שכיכר דיזנגוף שבנייתה הושלמה בשנת 1938, לא נקראת על שם ראש העיר המפורסם מאיר דיזינגוף, אלא דווקא על שם אחת הנשים הכי בולטות בהיסטוריה של תל אביב- אשתו צינה דיזנגוף. קל להתבלבל בגלל הקרבה, אבל הכיכר כולה היא מקום של 100% העצמה נשית! לא רק שהכיכר נקראת על שמה של צינה, אלא גם תוכננה על ידי לא אחרת מהאדריכלית ג'ינה אוורבוך, שעיצבה את הכיכר וחזיתות המבנים שסובבים את הכיכר באותה שפה עיצובית ב"סגנון הבינלאומי" שלרוב מכונה, בטעות, בשם "באוהאוס".
בשנת 1978 נחנכה הכיכר המחודשת, לאחר שעברה שיפוץ כדי להרים את הכיכר ולאפשר מעבר וזרימה של כלי רכב ותחבורה ציבורית, שתנועתה התגברה בתל אביב של שנות ה-70. החלטה זאת, שנתנה עדיפות לכלי רכב על הולכי רגל, התבררה כשגויה והכיכר המונומנטלית הפכה למוזנחת עד שלבסוף, בשנת 2018, חזרה עטרה ליושנה. הכיכר הוחזרה למפלס הרחוב המקורי ואפילו נוספו לה שבילי אופניים ופינות ישיבה לרווחת התושבים.
הכיכר תוכננה מראשיתה עם מזרקה במרכזה. כאשר שופצה הכיכר בשנות ה-70, שולב במזרקה פסל של האומן אלן דוד שעמד במרכז הכיכר משנת 1978 עד שהוחלף בשנת 1986 , בפסל הקינטי של האומן יעקב אגם. הפסל המרהיב נקרא בשם " מים ואש" והוא בעצם מזרקה מפוסלת, שבשעה שפעלה יצרה מופע מדהים המשלב אש ומים בפסל מלא בצבעים ססגוניים, צורות, ומוזיקה. כיום לא ברור מדוע עיריית תל אביב-יפו לא מחזירה את הפסל המפורסם לצורתו המקורית ומשאירה את הפסל אפור ומונוטוני ועל כן חבל. משם נמשיך לגן מאיר דרך מתחם ביאליק.
פסל "מים ואש" של יעקב אגם בצורתו המקורית | צילום: slavamalai_depositphotos
מתחם ביאליק
כיכר ביאליק היא פינת חמד קסומה ברחוב משוחזר ומטופח המרכז מספר מוזיאונים מרתקים וייחודיים לסיפורה של העיר תל אביב. מתחם הכיכר והרחוב נקראים על שם המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק שעבר לגור ברחוב הפסטורלי בשנת 1924. המבנים המרשימים באזור מתוארכים לשנות ה-20 ועד שנות ה-60 ומראים איך העיר התפתחה בזמן קצר דרך סגנונות האדריכלות המיוחדים, מהסגנון האקלקטי המלא עיטורים ועד לסגנון הבינלאומי המינימליסטי והנקי, וכול זאת ניתן לראות ברחוב אחד.
מבחר המוזאוניים באזור כולל את בית ליבליניג – העוסק באדריכלות ושימור בעיר הלבנה עם תערוכות אומנות עכשווית מדהימות. בסמוך לו ממוקם מוזיאון הבאוהאוס שמספר על בית הספר באוהאוס לעיצוב ואדריכלות. כמו כן יש את מוזיאון ראובן רובין שמספר את סיפורו של האומן המפורסם ושם תוכלו לצלול לסצנת האומנות של ראשית ימי תל אביב. עוד במתחם הוא מרכז למוזיקה וספרייה ע''ש פליציה בלומנטל, מוזיאון בית העיר (שם נמצא המשרד המשוחזר של ראש העיר מאיר דיזנגוף) ומוזיאון בית ביאליק שהם שניים מהמבנים התל אביבים האייקונים ביותר של שנות ה-20 והסגנון האקלקטי בתל אביב-יפו. נכון לעכשיו בית העיר ובית ביאליק עוברים תהליך של שיפוץ ושימור, אז בהחלט יש עוד למה לצפות בעתיד של מתחם ביאליק המתחדש.
גן מאיר
הגן שגם נקרא ע"ש מאיר דיזנגוף, מאפשר אתנחתא נעימה וירוקה בלב העיר. אין כמו גן מאיר בשביל להרגיש את קצב הייחודי של העיר ולראות את כל התל אביבים באי הגן, בין אם אלו שבאים לשחק עם הכלבים או לעשות כושר או זוגות אוהבים שגונבים רגע קסום ורומנטי באחד מספסלי הגן.
אוהבי הטבע העירוני יוכלו להנות מציוצי הציפורים והשלדגים שעפים בסמוך לבריכת הנופרים, או לקראת הערב להנות ממופע עטלפי הפירות שכאמור הם פעילי לילה, כיאה לתל אביבים. משם נמשיך לרחובות עם השמות הכי מסתוריים בעיר.
סמטה אלמונית וסמטה פלונית
בשנת 1922 מאיר גאצל שפירא (משכונת שפירא) בנה את צמד הרחובות הללו בכדי להנציח את שמו ברחוב אחד, וברחוב השני את שמה של אשתו סוניה גאצל שפירא.
על פי הסיפור, ראש העיר דיזינגוף, בצעד (שכיום מרגיש מאוד אירוני) שהתנגד למהלך של שפירא והוחלט ששמות הרחובות ישונו לסמטה אלמונית ולסמטה פלונית. מאז לא ניתן לרחובות הללו שמות חדשים והם התקבעו כשמות הכי ציוריים ומיוחדים שיש בעיר.
בילוי לילי
חלק בלתי נפרד מהעיר היא סצנת חיי הלילה התל אביבית, שאותה תוכלו לחוות כאמור במרכז האקשן בדיזנגוף הלוא הוא רוחב הברים! אבל גם אם אתם לא בליינים קשוחים ובאתם להנות מחופשה נינוחה ורגועה, אז אל תפספסו דרינק לילי בבר של המלון שנמצא על הגג.
עיר ללא הפסקה | צילום באדיבות: מאייר האוס MAYER HOUSE
ואחרי יום סיור חוויתי בעיר, בואו ליהנות מכוס בירה קרירה או קוקטייל צבעוני ומושקע באווירה של חו"ל אבל בסטייל הכי תל-אביבי שיש: על גג העולם ברקע האורות המנצנצים של העיר.
קוקטייל בסטייל | צילום באדיבות: מאייר האוס MAYER HOUSE
הכתבה נכתבה בשיתוף מלון מאייר האוס.
היי,
מה תרצה לכתוב על "פה זה כמו אירופה! חופשה תל אביבית באווירת חו"ל"?