גם אם לא חיפשתם הזדמנות לקחת את הילדים לטיול ברכבת לאשדוד, אל תוותרו על האפשרות ליהנות כפליים. גם להשאיר את הנהיגה למישהו אחר, בזמן שאתם תתרווחו במושב, וגם לספק לילדים הרפתקה לא שגרתית.

אחרי שהם יסיימו להתלהב מהתחנה, קרונות הרכבת, המסילה וכל ההמולה מסביב הם יתפנו לראות את הדרך חולפת על פניהם במהרה. כריך, חטיף ושתיה ישלימו את החוויה ועד מהרה תגיעו ליעדכם – תחנת הרכבת אשדוד עד הלום.

ועכשיו כ-5 דקות הליכה ואתם מגיעים לתחנה הראשונה שלכם במסלול. ביציאה מהתחנה פנו שמאלה והמשיכו ללכת ישר עד שתגיעו לכיכר השנייה, שם פנו שמאלה לדרך הכורכר, שתוביל אתכם לחניון השקמים, ממנו מתחיל השביל איתו תתחילו את הטיול. 

1. להתגלגל בדיונת החול הגדולה במדינה!

טיול בשמורת חולות ניצנים מאפשר לכם לשלב פאן עם טבע באמצע העיר, נוף של חולות נודדים, בוסתן, שרידי בעלי חיים וחוף ים. אל ההפתעה של הטיול תגיעו בהמשך הדרך. בשביל זה עליכם לעקוב אחרי הסימון הירוק, שיוביל אתכם במסלול מעגלי במהלכו הילדים ישמחו לגלות, כעבור כ-400 מטר, את דיונת החול הגדולה במדינה המתנשאת לגובה של כ-35 מטרים.

לפני כן תחלפו על פני בוסתן בו גדלים שקמה, דקלים, תות, שיזף וגפנים. המלצה שלנו – לפני שאתם יוצאים מהבית, תוודאו שהילדים לא לובשים מכנסיים עם כיסים או קפלים, אחרת כל גלגול שלהם בחול יגרור ערימות של חול מאוחר יותר בבית.

אחרי שהילדים מיצו את ההתפלשות בחול תוכלו לחזור על עקבותיכם לחניון השיקמים, שם תמצאו צל, ליד שולחנות הפיקניק למנוחה קלה ולמילוי המצברים להמשך הטיול. נצלו את המנוחה הקלה להתבוננות מקרוב על הג’ומס – הפרי של עץ השקמה, הדומה במראהו לתאנה, אך נחות ממנה בטעמו.

מה הכי שווה כאן? בשביל הילדים – להתגלגל בחול ובשביל המבוגרים – ליהנות מבריזה תחת עצי השקמה, באמצע יום קיץ חם.

מגרש המשחקים הגדול בדיונה הגדולה | צילום: גיא יחיאלי
מגרש המשחקים הגדול בדיונה הגדולה | צילום: גיא יחיאלי

איך ממשיכים מפה? הליכה של כרבע שעה תוביל אתכם אל התחנה הבאה. המשיכו לצעוד על שביל הכורכר המוביל לכביש. שם פנו ימינה וחזרו לכיוון תחנת הרכבת. חצו את גשר הולכי הרגל עד שתגיעו לצד השני של המסילה.

חצו את מגרש החניה, פנו שמאלה ולכו בשביל הולכי הרגל במקביל לפסי הרכבת (מתחת למחלף) עד שתגיעו לפארק עד הלום. כאן תמצאו גם מתחם שמתאים בול להתרעננות – עם שולחנות פיקניק, עצים ומקומות ישיבה.

2. לחזור בזמן: פארק עד הלום

לא כל יום יש לכם אפשרות להמחיש לילדים את כוחה של המדינה, שרק הכריזה על עצמאותה, ומצאה עצמה נלחמת ביוני 1948 מול הצבאות המצרים ומביסה אותם. את הסיפור המלא תוכלו לקרוא בשילוט הנמצא בשטח וכולל בין היתר את מקור שמו של הגשר – עד הלום, שם עצרו המצרים את נסיונות ההתקדמות שלהם לכיוון תל אביב ונערכו למגננה.

גשר עד הלום - שריד לתחילת מלחמת העצמאות | צילום: גיא יחיאלי
גשר עד הלום - שריד לתחילת מלחמת העצמאות | צילום: גיא יחיאלי

כבר בכניסה לפארק עד הלום תראו את האובליסק, הלוא הוא אנדרטה לחיילים המצרים שנפלו בקרב על גשר עד הלום והוקמה במקום כחלק מהסכם השלום עם מצרים. זה המקום לתת לילדים משימה לחפש בין השיחים שמאחורי האנדרטה המצרית את העמדה המצרית השקועה בקרקע (אי אפשר להכנס אליה).

עוד באתר – שושנת רוחות מצויירת על הקרקע הממחישה את המרחקים בין הנקודות החשובות במהלך מלחמת השחרור, עמדת שמירה בריטית שנקראת פילבוקס (Pillbox) בגלל שהיא מזכירה קופסת תרופות, אנדרטה ללוחמי חטיבת גבעתי שנפלו בקרבות מלחמת השחרור, גשר עד הלום המשופץ וגשר הרכבת החדש.

מה הכי שווה כאן? לטייל בין גשר עד הלום, גשר הרכבת החדש, לראות את ציורי הגרפיטי ולמצוא פינות צילום, שמחברות בין ישן לחדש.

איך ממשיכים מפה? בסיום הפרק ההיסטורי המשיכו לכיוון היציאה הדרומית של הפארק הנמצאת בגשר עד הלום והמשיכו לצעוד על שביל ההליכה המקביל לפסי הרכבת עד שתגיעו למגרש החניה.

עכשיו נשאר לכם לחצות את גשר הולכי הרגל כדי להגיע לצדה השני של המסילה, שתוביל אתכם לתחנת הרכבת. לפני שתחזרו הביתה, קחו לעצמכם פסק זמן במרכז הקניות ביג, הנמצא מול תחנת הרכבת. 

הרכבת חולפת במקביל לפארק עד הלום | צילום: גיא יחיאלי
הרכבת חולפת במקביל לפארק עד הלום | צילום: גיא יחיאלי

3. שופינג ואוכל טוב – יש יותר כיף מזה?

אחת הדרכים לסיום מוצלח של יום טיול זו ארוחה טובה. בקפה ליון, שבמרכז הקניות ביג, תוכלו להתענג על ניחוחות וטעמים צרפתיים, שיזכירו לכם את פריז. כבר בכניסה תקבלנה את פניכם ויטרינות גדולות המאכלסות מנות מתוקות, שלא רואים כל יום. אם אתם רעבים, תאלצו להתאפק עם הקינוחים לסיום ארוחה המבוססת על טהרת המטבח הכפרי הצרפתי.

מה הכי שווה כאן? ביצים בנוסח בנדיקט המונחות על בריוש קלוי ורוטב הולנדייז, פיצה בוקר על בצק פוקצ’ה, רוטב שקשוקה, חצילים, גבינת פטה, ביצי עין, טחינה ועשבי תיבול, כריך קוראסון וסיגר חלומי וכמהין.

  • כתובת: דרך הרכבת 1, מתחם ביג פאשן, אשדוד
  • שעות פעילות: ראשון – חמישי, 8:00-24:00, שישי, 8:00-15:00, שבת, שעה אחרי צאת השבת עד 24:30

להתענג על מנות בניחוח צרפתי | צילום: גיא יחיאלי
להתענג על מנות בניחוח צרפתי | צילום: גיא יחיאלי

ואם אתם כבר כאן, באווירת חופשה ממש כמו בחו”ל, איך תחזרו הביתה בידיים ריקות? צאו לשוטט בשדרות האורבניות המעוצבות בניחוח אירופאי של מתחם ביג הגדול, בין חנויות אופנה ולייף סטייל, בריכות נוי אקולוגיות ומתחם פארק בבילון המציע מתקני לונה פארק, מכונות משחק וסימולטרים.

בחופשת הקיץ הילדים מוזמנים לצפות במופעים שעל הבמה המרכזית או ליהנות מפעילויות יצירה. בסיום, עייפים, אך מרוצים, שימו פעמיכם לתחנת הרכבת. בדרך הביתה תוכלו לעצום עיניים ולהזכר בהרפתקאות היום ולתכנן את החופשה הבאה.

מה הכי שווה כאן? להיות בארץ ולהרגיש בחו”ל, להסתובב בין החנויות שעושות חשק לקנות בזמן שהילדים נהנים ממופע או ממתקני לונה פארק.

מתים על שופינג? הנה טיפ שווה

מחפשים עוד אפשרויות שופינג שוות באשדוד? כדאי לדעת שבאשדוד קיים מתחם הסטאר סנטר שהוא מתחם הקניות הפתוח הגדול בישראל, עם שפע מקומות חנייה. כאן תמצאו מעל 115 חנויות, בהן גם סניף של למטייל, בו תוכלו להצטייד בכל מה שצריך לטיול הבא שלכם: ביגוד, מזוודות, תרמילים, שקי שינה, אביזרים ועוד מוצרים שישדרגו לכם את החופשה.

לצאת לשופינג במרכז הקניות ביג | צילום: גיא יחיאלי
לצאת לשופינג במרכז הקניות ביג | צילום: גיא יחיאלי

אז כמה זמן לוקח להגיע לאשדוד ברכבת?

בדקנו כמה תחנות רכבת מרכזיות ומצאנו שמבאר-שבע (מרכז) לאשדוד הנסיעה אורכת כשעה, מחיפה (בת-גלים) – שעתיים, מירושלים (מלחה) – כשעתיים ורבע, כולל 2 החלפות, מחולון (וולפסון) כחצי שעה ומתל-אביב (השלום) – שלושת רבעי שעה.

וכמה זה עולה?

עלות הנסיעה ברכבת לילד מגיל 5 ולמבוגר זהה, גם אם יש ברשותכם כרטיס רב-קו ולא קונים כרטיס בודד לרכבת. ההטבה היחידה לילדים ולנוער היא בהטענת רב-קו אישי שמקנה להם 50% הנחה, כלומר הטענת כרטיס ב-30 ש”ח לילדים ולנוער זהה להטענת כרטיס מבוגר ב-60 ש”ח. לעומת זאת, אזרח ותיק שברשותו כרטיס רב קו אישי עם פרופיל אזרח ותיק נהנה מ-50% הנחה על כל נסיעה ברכבת.

במידה ולא נוסעים רק לכיוון אחד, יש אפשרות לרכוש כרטיס חופשי יומי, המאפשר ליהנות גם מנסיעה באוטובוסים בטווח אזור הנסיעה, ואז המחיר משתלם יותר.

אז, כמה זה עולה? 

  • מבאר-שבע (מרכז) לאשדוד – מבוגר / ילד – כיוון אחד 21.5 ש”ח וחופשי יומי 37.5 ש”ח, אזרח ותיק – כיוון אחד 10.5 ש”ח
  • מחיפה (בת-גלים) לאשדוד – מבוגר / ילד – כיוון אחד 39.5 ש”ח וחופשי יומי 40 ש”ח, אזרח ותיק – כיוון אחד חצי מחיר
  • מירושלים (מלחה) לאשדוד – מבוגר / ילד – כיוון אחד 26 ש”ח וחופשי יומי 32.5 ש”ח
  • מחולון או מתל אביב לאשדוד – מבוגר / ילד – כיוון אחד 17.5 ש”ח וחופשי יומי 26.5 ש”ח.

הכתבה בשיתוף תיירות אשדוד

עשינו לכם חשק להגיע לאשדוד? מצאנו עוד כמה כתבות שיכולות לעניין אתכם: