עין אורחה – ג’וחדר
מים עמוקים וקרים, בריכה משופצת וצל אקליפטוסים, הם כל מה שצריך בימים חמים. תוסיפו לזה פינה יפה, המזמינה לפתוח פק”ל קפה ולנשנש איזו עוגה טובה או לערוך פיקניק ויש לכם מקום מושלם לבילוי בשניים, עם חברים או עם המשפחה.
הכירו את עין אורחה, הידוע בכינוי ג’וחדר, בריכת קצינים משופצת ברמת הגולן, הממוקמת למרגלות תל ג’וחדר, שם פעל חאן במאה ה-14. בלו במקום כמה שבא לכם, רק אל תשכחו לאסוף אחריכם את כל האשפה ולהשאיר את המקום נקי לבאים אחריכם.
פינה של שקט ושלווה בצל האקליפטוס | צילום: מקס דמטר
עין ליאור
זולה חמודה לצד מעיין צלול, הנובע מים כל ימות השנה, הם בדיוק מה שצריך בשביל כיף בשניים. איפה תמצאו את חבילת הפינוק בטבע? בעין ליאור, הנמצא סמוך לבירייה. מלבד בגדי הים, מומלץ לקחת אתכם מפה לפרוס על שולחן הפיקניק במקום, פק”ל קפה ועוגה טובה, שיוסיפו עוד מתיקות לנוף המרהיב, ממנו תוכלו ליהנות כשאתם משכשכים בבריכה.
את עין ליאור שיקמו חבריו של ליאור דהן ז”ל, שאהב טיולים וטבע בגיל 17 בים. הקפידו לכבד את המקום, לשמור עליו נקי ולקחת אתכם את הזבל.
איך מגיעים? ניווט בוויז לעין ליאור יביא אתכם לקצה שביל עפר, שם מחנים את הרכב ועולים במדרגות עד למעיין.
מעיין הסוסים – עין יבקע
את מעיין הסוסים (מעיין ראס אל עין יפקע) תגלו אחרי הליכה בדרך כורכר, שראשיתה משובשת והמשכה סלול ומתאים גם למעבר כלי רכב. בפי המקומיים המעין הקטן, הנחבא לעין נקרא “הבניאס של כעביא”. למרות שהמעיין רחוק מלהיות גדול כמו הבניאס, הוא בהחלט שווה טבילה!
למה? בכל נקודה שתבחרו לשבת בה מסביב למעיין תראו מולכם את יופיו של הטבע בהתגלמותו. שקט ופסטורליה סביב, שנותנים תחושה, שקפצתם לרגע לעולם אחר. הרבה צל לא תמצאו סביב, אז אל תשכחו קרם הגנה וכובע וכמובן מגבת. בין טבילה לטבילה, אין כמו לפתוח פק”ל קפה ולהוסיף נשנוש שווה ליד. רק אל תשכחו לאסוף את הזבל.
איך מגיעים? ניווט בוויז עין יבקע, סמוך לכפר כעביה, חוצים את הכפר לכיוון היציאה הצפונית אל נחל ציפורי. הקטע האחרון עד המעיין הינו על דרך עפר משובשת, שימו לב.
ירוק ופסטורלי במעיין הסוסים | צילום: שיר בהר
עין יבקע. צילום שיר ים פסקה
עין חותם
לא סתם בחרו תושבי הכפר חורפיש לעשות שימוש בעין חותם, כמקור לשאיבת מים, עד שנות החמישים. נקודת ההתחלה למעין נמצאת באמצע הכפר, כ-400 מ’ מזרחית לכיכר המרכזית. החנו את רכבכם בחניון שנמצא באחת הסמטאות הסמוכות ומשם צעדו כ-1 ק”מ בירידה מתונה, לפי הסימון הכחול.
את פניכם יקבל מבנה אבן יפה, ממנו נובע המעיין כל ימות השנה היישר לשוקת גדולה, המשמשת את עדרי הצאן שרועים בסביבה. תפסו לכם מקום לצד הסלעים במקום והשקיפו על הנוף היפהפה של עצי הצפצפה ומרחבי הגליל.
חשוב לדעת: לא ניתן לרחוץ במעיין, רק להתרענן.
לתפוס שלווה מול הנוף | צילום: אביב פז
עין דביר (עין טופח לשעבר)
את מעיין עין דביר הנובע בערוץ של נחל כורזים, תמצאו לא רחוק מצומת עמיעד, שבגליל העליון. המעיין נקרא על שם דביר מור ז”ל, בן קיבוץ עמיעד, שנפטר מחיידק אלים זמן קצר אחרי גיוסו לצה”ל. חבריו התגייסו לטובת עבודות שיפוץ המעיין, בנו במקום בריכה עגולה והציבו סביבה שולחנות פיקניק, פינות ישיבה ודק מעץ.
חשוב לדעת: זמן ההליכה מרחבת החניה עד המעיין אורכת כ-20-25 דקות, בשביל חשוף לשמש. המים בבריכה מאוד עמוקים, אז בימים חמים מומלץ להצטייד בקרם הגנה, כובע והרבה מים.
איך מגיעים? מחנים את הרכבת ברחבת העפר מול קיבוץ עמיעד, ליד תחנת האוטובוס. משם צועדים בשביל עפר עד הצומת השנייה, שם פונים שמאלה. ממשיכים בהליכה של כ-250 מ’ עד שמגיעים לשביל צר, שמוביל אל המעיין.
פנינת החמד של עין דביר | צילום: מתניה יוזביץ
עין ידידיה
עוד פנינת חמד ברמת הגולן, שכיף לטבול בה כל ימות השנה נמצאת בצל האקליפטוסים של עין ידידיה. הפעם לא מדובר במעיין טבעי, אלא בבריכה מלאכותית, אותה בנו חבריו של ידידיה תור ז”ל לזכרו.
סככה, שולחנות ומבחר פינות ישיבה מוצלות מול הנוף, אלה מספיק סיבות לנסוע צפונה, להוציא את פק”ל הקפה שלכם ולבלות יום של כיף בחיק הטבע. רק אל תשכחו בסוף הבילוי לאסוף אתכם את כל הזבל ולהשאיר את המקום נקי לבאים אחריכם.
פינה שלווה ליום של כיף | צילום: גד לייבה
עין נזם
עמק בית שאן הוא סוג של גן עדן למעיינות, חלקם פופולריים ומוכרים וחלקם קצת פחות. על עין נזם שמעתם או אולי בשמו השני – עין חונזיר? תמצאו אותו בשדות של קיבוץ שדה אליהו, מעיין גדול, עמוק וקריר – מתאים בול לימים החמים של הקיץ.
נכון, הוא חשוף לשמש, אבל הודות לקיבוצניקים שגרים באזור, תמצאו בסביבתו פרגולה ומקפצה, שמאפשרת לכם להפגין את כישורי הקפיצה שלכם היישר אל מי המעיין הצוננים.
עשינו לכם חשק לכוס קפה טורקי? הזמינו אחד ממארזי טורקי »
מחפשים עוד רעיונות לטיולים שווים? מצאנו עוד כמה כתבות שיכולות לעניין אתכם:
היי,
מה תרצה לכתוב על "רטוב וכיף: 7 מעיינות סודיים שכדאי להכיר"?