כל המידע על תצפית על ים המלח מראש צוקים (ראס פשחה)

לפני כמה שנים טרחו הרשויות והכינו מרפסת נוף וסככת הצללה בראש צוקים, אפילו היה מקום למנגל. מטיילים חובבי בדידות וטבע פראי, היו מגיעים לכאן ומעבירים לילה מעל ים המלח. מאז ים המלח איבד מים רבים, וגנבי המתכת דאגו להוריד את סככת הברזל.

נקודת קפה שווה בשטח

לשמחתנו, אותם הפושעים לא יכלו לקחת לנו את הנוף המדהים שנמצא מתחתינו. למטה משתרעת שמורת עינות צוקים, (עין פשחה), ואיי הירוק בקצה המדבר צובעים את הטבע. מכאן יש גם תצפית על הרי מואב ועל ערוצי הנחלים בצד הירדני. מראה של מצוק העתקים וכביש 90, שהתרחק רחוק מאוד מים המלח. מכאן אפשר לראות היטב את נסיגת ים המלח, ואת יובלי המעיינות, שחורצים את דרכם לים. את השקט ואת היופי שמסביב יכולה להשלים כוס קפה, שמכינים במקום, היישר מפק”ל הקפה שלכם. רק אל תשכחו להשאיר נקי אחריכם.

מתי לבוא: התנועה למקום מוגבלת, בגלל אישור מיוחד שצריך לקבל מהצבא בימי חול. בשבתות וחגים בדרך כלל יש תנועה של ג'יפאים למקום. הדרך קשה, ודרוש ג'יפ טוב, כדאי להיזהר מסלעים חדים בעליה למצוק העתקים. בימי חול אין לנוע בשעות החשיכה.

סוג הרכב: ג'יפ טוב חזק (לא לצאת לשטח לבד, לפחות שני כלי רכב).