כל המידע על באר טבעון – עין שרקרק

בסמוך לצומת אלונים, ניצב לו מבנה אבן קטן העונה לשם "המקווה של רבי יהודה הנשיא", או בשמו הנוסף באר טבעון, או בשמו הנוסף עין שרקרק. כולם מובילים לאותו מקום. בתוך המבנה בריכה קטנה מוקפת אבני בזלת אליה נאגרים המים והתחושה היא, שהגענו למלתחה טבעית. מסביב למבנה ספסל ושולחן המאפשר לכם להרתיח את המים, לטבול, להיטהר ולקנח בכוס קפה.

אז למה המקווה של רבי יהודה הנשיא?

אחד הספרים החשובים בארון הספרים היהודי הוא המשנה. עד לשנת 200 לספירה עברו ההלכות ודברי החכמים בעל פה ומדור לדור. רבי יהודה הנשיא, אשר נחשב לגדול התנאים בדורו ומי שהיה נשיאה של הסנהדרין (מועצת החכמים היהודית אחרי החורבן) במאות הראשונות לספירה, בן למשפחת הלל הזקן ובנו של רבן שמעון בן גמליאל, אסף במשך שנים את כל מחברות התלמידים של אותם חכמים ויצר קובץ אחד מסודר המאגד בתוכו את ההלכות היהודיות, לראשונה מזה אלפי שנים.

המשנה הייתה מחולקת לשישה סדרים או בקיצור ש"ס (ומכאן שם המפלגה). הסדרים הם: זרעים, מועדים, נזיקין, נישואין, קדושה וטהרה. כעת היו ברורות לכולם ההלכות באורח החיים היהודי. לדוגמא: המסדר זרעים עסק במצוות התלויות בארץ ואילו המסדר מועדים עסק בכל המצוות הקשורות למועדים כמו שבת, חג ותעניות.

חייו של רבי יהודה הנשיא התחלקו לשני מקומות: ציפורי ובית שערים. המשנה נכתבה ברובה בציפורי. טרם פטירתו ביקש רבי (כינויו של ר' יהודה הנשיא) להיקבר בבית שערים. מאז פטירתו הפך המקום לנקרופוליס (עיר מתים) ויהודים רבים מהארץ ומחו"ל ביקשו להיקבר בקרבתו. מעמדו של רבי היה רב כל כך שאפילו הקיסר הרומי היה נוהג להתייעץ עמו.

המקווה המדובר בנקודת חן זאת קרוב מאוד לבית שערים, מקום פועלו של רבי יהודה. מי יודע, אולי היה יוצא מדי פעם לרחוץ גם הוא כאן?

נקודה שווה לקפה בשטח

המעיין ופינת הישיבה שסביבו הוא פרי יוזמתם של סטודנטים ותלמידי תיכון הסובבים את העמק. המקום עוצב על מנת להיות פינת קפה מושלמת, לכן ההגעה עם פק”ל קפה חובה. אנא שמרו על ניקיון המקום.