איפה תטיילו?
מה תעשו?
חנויות למטייל
רשימת ציוד מגזין טיולי - כתבות והשראה
מחפשים השראה? צריכים התייעצות?
מגדירים
עקבו אחרינו

נחל תבור

אחת משכיות החמדה של הגליל התחתון הוא נחל תבור. בקטע הנחל בו נטייל, זורמים מים כל השנה ועם תחילת האביב הופך מרהיב כששלל צבעי פריחה עוטפים ומשכרים בריחם המתוק. המסלול מעגלי ומתאים לכל המשפחה - מומלץ ביותר!
| 12/12/2020

עדכון 18.11.2020: משרדי הבריאות והגנת הסביבה מבקשים להביא לידיעת הציבור כי במשרד הבריאות התקבלו דיווחים על כ-50 מקרים של אנשים (מאומתים או חשודים) שחלו בעכברת, חלק ניכר מהם לאחר שביקרו בנחלים בצפון. מהחקירות האפידמיולוגיות שבוצעו עד כה עולה, שהחשיפה הייתה בין היתר בתבור. נתוני התחלואה, ביחד עם הנתונים הסביבתיים (חריגות בדיגום במים והימצאות בקר בנחלים), מחייבים נקיטת צעדים למניעת המשך התחלואה. בהתאם לכך, המלצתם לציבור היא להימנע מלהיכנס לתבור בעת הזו ועד להודעה חדשה.

המסלול עודכן בעזרתו האדיבה של חגי עוז מרשות הטבע והגנים

איך מטיילים

המסלול בנחל תבור הוא אחד מהיפים שבגליל, במיוחד בימי סוף החורף והאביב, אז הנחל זורם ואלפי פרחים מעטרים את הדרך. בקיץ המסלול אינו ירוק ופחות מרשים. הטיול ברמת קושי בינונית, וכולל עלייה לא קלה בסופו (בכל כיוון בו תטיילו), ולכן מתאים רק לילדים מיטבי לכת או להורים עם מנשאים.

  • חשוב לדעת שבקיץ הנחל יבש ומאתגר מאוד.
  • יש להצטייד בנעלי הליכה סגורות ושלושה ליטר מים לאדם. יציאה למסלול עד השעה 14:00, כדי להימנע מכניסה לשעות החושך.
  • במסלול אין פחי אשפה, ולכן יש לקחת את האשפה אתכם. אין לרדת מהשבילים המסומנים.
  • הכנסת כלבים (למעט כלבי נחייה) לכל שבילי הטיול המסומנים בשמורת טבע נחל תבור אסורה. הוראה זו נאכפת במקום, על ידי פקחים של רשות שמורות הטבע והגנים.
  • בנחל תבור קיימת מערכת SOS WIFI המאפשרת קליטה סלולארית בשעת חירום בשטח. בנקודה בה מופיע שלט קטן אדום ועליו הכיתוב SOS WIFI אפשר להתחבר לרשת אלחוטית באותו שם ולהזעיק עזרה. 

ישנן שתי אפשרויות טיול:

  1. מסלול מעגלי ארוך – כ-8 קילומטרים, 3-4 שעות הליכה.
  1. מסלול נוף מעגלי קצר – כ-3 קילומטרים. מתאים למשפחות עם ילדים קטנים, למתקשי הליכה, או למי שהגיע אחרי השעה 14:00 לתחילת המסלול.

איך מגיעים

לבאים מהמרכז, מעפולה נוסעים לצפון-מזרח בכביש 65 לעבר כפר תבור.

לבאים מצפון, נוסעים מצומת גולני דרומה בכביש 65 לעבר כפר תבור.

דרומית לישוב כפר תבור, מכביש 65 פונים בצומת גזית מזרחה לכיוון קיבוץ גזית. נוסעים בכביש 7276, עוברים את הפנייה לכפר קיש ונכנסים לתוך קיבוץ גזית . יוצאים משער הקיבוץ האחורי וממשיכים בדרך העפר הטובה עוד כ-800 מטר עד לפנייה ימינה לדרך עפר בסימון שבילים אדום. זוהי נקודת ההתחלה של המסלול, וכאן מחנים את הרכב (בשבתות ייתכן כי יחנו כאן רכבים רבים - הקפידו למצוא נקודת חנייה שאינה חוסמת את דרך העפר).

אם אינכם מגיעים ברכב 4x4, בימים גשומים במיוחד, שבהם הדרך בוצית, אולי תעדיפו להשאיר את הרכב ברחבה שמיד אחרי היציאה מהקיבוץ וללכת ברגל את 800 המטר משם ועד תחילת המסלול. אם הדרך אינה בוצית, גם רכב רגיל יעבור אותה בקלות.

מסלול מעגלי ארוך

מנקודת חניית הרכב, מגיעים לתחנת המידע המוצבת בתחילת המסלול ולידה מפות מצוירות של המסלול, שמומלץ לצלם. משם יוצאים לכיוון מזרח עם סימון השבילים האדום, ולאחר כשני קילומטרים בירידה, מגיעים אל אפיק נחל תבור (תוכלו לראות במקום שולחנות פיקניק). 

מכאן פונים שמאלה (צפונה) במעלה הנחל, במסלול הכחול.

נחל תבור

הנחל מנקז חלק ניכר ממי הגליל התחתון וזורם בין אזור הר תבור מצפון מערב, הר יבניאל מצפון מזרח ורמות יששכר בדרום. הנחל מתחיל את זרימתו בהרי נצרת ומתנקז לירדן דרומית לקיבוץ גשר. רוב מי הנחל נתפסים כיום על ידי חברת מקורות למי שתייה ומאגרי השקייה, ומעט המים הזורמים בנחל הם תוצאה של מאבק עיקש של הארגונים הירוקים.

צמחיית הנחל

סביבנו נוכל להבחין בצמחייה טיפוסית: בין העצים נוכל למצוא שיזף מצוי, אלון תבור, שיטה מלבינה, שקד קטן-עלים, אלה אטלנטית ולבנה רפואי. לאורך האפיק נמצא צמחיית נחלים טיפוסית: שיח-אברהם מצוי, ערבה מחודדת והרדוף הנחלים. ים הדגן סביב מורכב משעורת התבור, זקנן שעיר, מלעניאל מצוי. החל מסוף ינואר ועד תחילת-אמצע מרץ מתהדר האזור בפריחת תורמוס ההרים הכחול בינות לכלנית מצויה, נורית אסיה, פרג אגסני, עירית גדולה, כלך מצוי, ועוד.

קניון הבזלת

במעלה הנחל מגיעים אל קניון הבזלת: בריכות ומפלים ששוטפים את סלע הבזלת הנמצא באזור זה, עדות לפעילות געשית קדומה. שימו לב – המעבר בבריכה העונתית דורש טיפוס קל בעזרת ידיות אחיזה.

מאחר ויש חשש לזיהום מימי הנחל בביוב, מומלץ לא לרחוץ במים אך ניתן לטבול את הרגליים. אם יתמזל המזל, נוכל לצפות בצבאים, שזהו אחד האזורים בהם נמצא ריכוז גדול שלהם. גם אם לא נראה אותם ממש, נוכל למצוא עדויות בדמות ערימות קטנות של גללים המשמשות כתחנות ריח של הצבי הארצישראלי.

תל רכש

סמוך לאפיק הנחל ניתן לראות את תל רכש. תל זה הינו שריד לישוב עתיק הישב באזור זה. בסקרים ארכיאולוגים נמצאו במקום שרידים ליישוב מבוצר שהיה מיושב מן תקופת הברונזה הקדומה 3000 לפנה"ס, ועד לתקופה הפרסית, 520 לספירה (ראו רצף תקופות היסטורי). בתל זה מזהים הארכאולוגים את העיר הכנענית והישראלית אנחרת המוזכרת בספר יהושע כעיר בנחלת שבט יששכר. במקום גם נמצאה מצבת ניצחון מלכותית מצרית המעידה על חשיבות המקום. תל רכש נמצא במקום אסטרטגי, הוא יושב על דרך נוחה שמקשרת בין בקעת הירדן לבין הגליל התחתון, דרך זו שימשה למסחר בינלאומי לאורך תקופות רבות. התל, שגובהו 34 מטר מעל הסביבה, סמוך למעיינות עין רכש ועין טחבית.
מהבריכה ממשיכים כ-300 מטרים לכיוון צפון עד לפיצול השבילים, שבו ממשיכים שמאלה עם המסלול הכחול לכיוון גזית. זוהי עלייה תלולה של כ – 400 מטר. בסופה מחכה לכם מצפור לזכרו של אורן ליפשיץ ז"ל. 

סיום המסלול

מהמצפור ממשיכים על המסלול הכחול, עוברים לקטע קצר שחור, וחזרה למסלול האדום עד לרכב, שמחכה בחנייה.

מסלול מעגלי קצר

לאחר שיוצאים על השביל האדום (מזרחה כנגד כיוון השעון), מגיעים לסלע גדול ועליו סימון ירוק שמאלה למצפור לזכרו של אורן ליפשיץ ז"ל. פונים שמאלה וממשיכים להקיף את פרדס קיבוץ גזית, מבלי לרדת לנחל. מהתצפית ממשיכים על המסלול הכחול, משם לשחור וחזרה לאדום עד החנייה.


והנה עוד כמה דברים שיעניינו אתכם בסביבה:

מדברים על נחל תבור

חוות דעת, עדכונים מהשטח, שאלות ותשובות

4.4
(41)
תמונת פרופיל של המטייל האנונימי

היי,

מה תרצה לכתוב על נחל תבור?

תמונת פרופיל של Sasha Tsymbel_4130477
Sasha Tsymbel_4130477
לפני שבועיים
מקום מדהים! יש לא מעט מסלולים, חלקם מותאמים גם לעגלות ודי קלים - מרחק אולי ארוך אבל הליכה ישרה יחסית. המקום מהמם. אבל מי שאוהב שקט ומעדיף לצאת לטיול רגוע ובלי רעש - מומלץ לחפש מקום אחר. נחל תבור מפוצץ בנוסעים על רייזרים ואופניים. בסך
תמונת פרופיל של מטייל_3981159
מטייל_3981159
לפני 7 חודשים
טיילתי ב17.05.2020. במסלול המעגלי הארוך. חלקו הראשון של הטיול -מנקודת החנייה, דרך סימון שבילים אדום (בירידה שאפשר גם לוותר עליה) וההליכה בקניון הבזלת בנחל (סימון שבילים כחול) מדהימה בצורה יוצאת דופן. זרימה מדהימה ומפלונים רבים שהופ
תמונת פרופיל של Olga3198238
תגובה של Olga3198238
לפני 7 חודשים
אם עושים רק את החלק הראשון הלול וחזור - האם יש ירידות ועליות קשות? כמה ק״מ זה יוצא?
תמונת פרופיל של אייר ששון
אייר ששון
לפני 7 חודשים
עדכון 7.5.2020, גישה. גזית פתוחה, יש שילוט בקיבוץ גזית לשמורת נחל תבור
תמונת פרופיל של oved13
תגובה של oved13
לפני 7 חודשים
צריך להירשם מראש כדי להיכנס? או שהכניסה לא מוגבלת?
תמונת פרופיל של hadar 202
תגובה של hadar 202
לפני 7 חודשים
איך המסלול מבחינת מים וצמחייה?
תמונת פרופיל של Raef_4108904
Raef_4108904
לפני 8 חודשים
איך מגיעים לנחל אם אין גישה דרך קיבוץ גזית?
תמונת פרופיל של Milly_3398391
Milly_3398391
לפני 8 חודשים
איך ניתן להגיע לנחל אם אין גישה דרך קיבוץ גזית?

כתבות על מסלולי טיול

מה עושים באזור נחל תבור

טוענים עבורך את המפה

אטרקציות מומלצות באזור נחל תבור

בשבילי התבור

בשבילי התבור מארגנת לכם טיולי שטח וימי כיף לקבוצות, משפחות וזוגות למרגלות התבור. נסיעה בנה…

נקודות חן מומלצות באזור נחל תבור

מצפה יוס ודוד

מצפה יוס ודוד הינו נקודת מנוחה ותצפית אשר נמצאת בסמוך לדרך נוף שלוחת צבאים. במקום ישנם עצי…

חורשת יואב

חורשת יואב הינה נקודת מנוחה ותצפית אשר נמצאת בסמוך לדרך נוף שלוחת צבאים. במקום ישנן עצים ע…

מצפה אלות ורמת סירין

מצפה אלות הוא הנקודה הגבוהה ביותר ברכס רמת סירין. במקום מחכה לכם אחת מנקודות התצפיתהיפות ב…

מעיין שדמות דבורה

מעיין החמישה - שדמות דבורה נמצא במושב שדמות דבורה. זהו מעיין קטן אך נעים בצורת מחומש ובעומ…

אתרי קמפינג וחניוני לילה מומלצים באזור נחל תבור

בצל התל

קמפינג בצל התל תיהנו ממגוון סוגי לינה החל ממתחם קמפינג מטופח, מסודר, שקט ונקי  אוהלים לזוג…

החאן של אלירן

מתחם קמפינג בוטיק אינטימי ומפנק במושבה יבנאל, המאפשר לכם לצאת לחופשה נוחה בטבע מבלי לארוז…

מקומות לינה, צימרים ואירוח מומלצים באזור נחל תבור

הכפר בקצה ההר

על שפת המצוק בדרום רמת הגולן נמצא הכפר בקצה ההר, כפר אירוח ייחודי, המשלב אווירה פסטורליה ע…

מלון מטיילים מטולה

מלון מטיילים בלב המושבה הפסטורלית מטולה. מאופיין בעיצוב נקי ושקט, מכיל 27 חדרים מאובזרים ה…

מלון מטיילים מלכיה

מלון מטיילים המשקיף לעבר נוף עוצר נשימה ומציע אווירה חמה, משפחתית ונעימה. מגוון יחידות איר…

מסלולים מומלצים באזור נחל תבור

הר תבור

במרכז הגליל התחתון ניצב לו בולט למרחקים הר תבור. גובהו הרב יחסית לסביבתו הפך אותו לנקודה מ…

נחל תבור

אחת משכיות החמדה של הגליל התחתון הוא נחל תבור. בקטע הנחל בו נטייל, זורמים מים כל השנה ועם…

מכוכב הירדן לכפר תבור

במזרח הגליל התחתון, נמצא אזור יפיפה לטיול. נחל תבור הנשפך לכנרת הוא יעד טיילינו הפעם. הטיו…

מסעדות מומלצות באזור נחל תבור

מסעדת מי קאסה

ליד ים המלח תמצאו את מסעדת מי קאסה, המציעה תפריט איטלקי, הכולל מנות פסטה ובשרים

מסעדת איסקנדר

על גדות נהר הירדן , בלבה של חורשה ירוקה המוקפת הרים, יוצאת מידי יום לדרך חוויה קולינארית מ…

מלונות בארץ במחיר מעולה

מזמינים בלמטייל במחירים הכי טובים
ומקבלים מתנות ופינוקים שווים!

מלונות פופולרים בארץ

בשיתוף הוטלס קומביינד ובוקינג

טוען מוצרים...

חיפושים פופולרים עבור מסלולי טיול

שווה קריאה