איך מגיעים

הגישה לקניון האדום היא מכביש 12 (אילת-מצפה רמון), כ-20 ק"מ צפונית לאילת. מהכביש ישנו סימון ברור לעבר הקניון האדום [1 במפה]. מהכביש יורדת דרך עפר המסומנת בסימון שבילים אדום שמוביל עד מהרה לחניון לילה מסומן בו מחנים את הרכב [2]. 

אפשרות לינה מומלצת למטיילים בסביבה הוא מלון מטיילים לוטן – מלון שמותאם למטיילים עם מגוון אפשרויות לינה וארוחת בוקר מצויינת.

הגעה בתחבורה ציבורית:

ניתן להגיע ישירות אל המסלול עם קו 392 של אגד, שנוסע לאילת מבאר שבע ובחזרה מספר פעמים ביום. האוטובוס האחרון עובר בשעה 17:30הקפידו לדייק, כי לא מומלץ לשהות באזור אחרי שעות החשיכה. ישנה תחנה שמגיעה ממש עד לקניון האדום – “צומת הקניון האדום”

לקניון האדום מגיעים שני מסלולים מעגליים:

  • האחד קצר יותר, משכו כשעה והוא מתרכז בגיא עצמו.
  • השני ארוך יותר (4-5 ק"מ), ומשכו 2-3 שעות. הוא טועם מעט יותר מהסביבה המדברית ומסתיים בגיא שני. מומלץ להצטייד בכמות מים מספקת ובכריכים להפסקת אוכל בנוף היפה.

מסלול הטיול הקצר

משך המסלול: כשעה.

מנקודת החניה [2] נתחיל ללכת בשביל המסומן בסימון שבילים ירוק, שלוקח אותנו לעבר הערוץ המרכזי של נחל שני. בצידי הנחל ניתן לראות קונגלומרט – תלכיד נחלים, כלומר שכבת סלע שמורכבת משברי סלע מעוגלים, שהתלכדו בתהליך הסעת הסחף.

לאחר הליכה קצרה ניחשף לאבן החול הנובית, שצבעה אדום מרהיב. מקור צבעה הוא בתחמוצות ברזל שיוצרות את הגוון האדום (כמו חלודה). אבן החול היא תוצאת בלייה של סלעי מגמה שהתבלו והפוררו. היא נפוצה מאוד במדבר נוב שבסודן ומצרים, ומכאן שמה.

בצידי הנחל ניתן לראות צמחיה מדברית ששורדת גם באזור כמעט נטול גשם כמו הרי אילת. נפגוש את שיחי רותם המדבר, מלוח קיפח, צלף ועץ שיטת הנגב, שמהווה מקור מזון חשוב לבעלי החיים שמסתובבים באזור זה.

באבן החול התחתר גם הקניון האדום שבנחל שני. הירידה לקניון [3] היא בעזרת ידיות ומעקות (הירידה פשוטה מאוד) והוא נהייה צר ככל שמקדמים. הקניון מתחתר לאורך כ-200 מטר בלבד, במהלכם עוברים שלושה מפלים עם יתדות הקבועים בסלע.

בקצה הקניון [4], במקום בו נחל שני שב ונפתח, עולה שביל המסומן בסימון שבילים שחור, שחוזר לעבר הכניסה לקניון. השביל השחור הוא צר ובמספר מקומות הוא מאובטח בעזרת ידיות אחיזה המאפשרות ללכת בו בבטיחות.

מהכניסה לקניון [3], חוזרים כלעומת שבאנו, בשביל האדום, לעבר הרכבים.

מסלול הטיול הארוך יותר

משך המסלול: 2-3 שעות.

לאוהבים את האזור, ניתן לעשות מסלול מעגלי המרחיב את הביקור בקניון האדום עצמו לשביל הליכה מעט יותר ארוך. מומלץ להעזר במפת סימון שבילים.

מנקודת החניון [2], מתחיל שביל אדום בכיוון כללי דרום מזרח. השביל עולה ויורד בין ערוצים כ-1 ק"מ עד שהוא מתחבר לסימון שבילים שחור שמגיע מכיוון הרי נשף [5]. אנו נפנה שמאלה בוואדי קטן היורד לעבר נחל שני. באזור זה צבעי הסלעים מגוונים והם כוללים סלעי גיר צהבהים עם שכבות חרסית אפרפרות.

השביל השחור מגיע למפל יבש וגבוה המעיד על זרימת מים בימים גשומים יותר. השביל עוקף את המפל מצד ימין וממשיך להוביל אותנו באבן החול הצבעונית.

כ-500 מטר לאחר המפל, חובר השביל לנחל שני המסומן בסימון שבילים ירוק [6]. כאן חשוב לא להתבלבל ופנות שמאלה במעלה הנחל. השביל הירוק מתפתל ועולה עד שהוא מגיע לפתח התחתון של הקניון האדום. כאן מומלץ להמשיך עם השביל הירוק (ולא לעלות שמאלה עם השביל השחור) כדי להנות ממלוא עוזו של הקניון האדום.

השביל הירוק יוביל אותנו לאחר כ-500 מטר נוספים לחניית הרכבים.
 

תצפית חזקיהו

סמוך לפנייה מכביש 12 לעבר הקניון האדום, ישנו שלט נוסף, המפנה לעבר תצפית חזקיהו, הצופה אל בקעת הירח שבסיני. בשנת 1949, שעה שכוחות צה"ל היו בדרכם לכבוש את אום רשרש (אילת של היום) במבצע עובדה, עברה חטיבת פלמ"ח הנגב בבקעת הירח בדרכה דרומה.

מפת המסלול: