איך מטיילים
-
נכון ל8/4/19 דרך העבר (השביל האדום) המוביל לתחילת המסלול נפגע בשטפונות ולכן הדרך לתחילת המסלול לא עבירה לרכב שאינו 4x4
-
המסלול אורך יום הליכה שלם ומתאים למיטיבי לכת. במהלך היום מטפסים בעלייה כלל לא קלה במעלה חצרה, עליה לא קלה כלל. תחילת המסלול בפתח המכתש הקטן, שנקרא גם שער השטן (או שער אשמדאי).
-
אורך המסלול המתואר כאן הוא 12 ק"מ והוא אינו מסתיים בנקודת ההתחלה. אם תרצו להפוך אותו למסלול מעגלי, תוכלו להוסיף 5 ק"מ נוספים בדרך המובילה בחזרה לכניסה למכתש הקטן [1]. בשבתות וחגים תוכלו לרוב לתפוס טרמפ ולחסוך את ההליכה הנוספת. בזמנים אחרים מומלץ לשקול להשאיר רכב נוסף בנקודת הסיום של המסלול [6], בחיבור סימון השבילים הירוק עם כביש הגישה למכתש (בסמוך לפיצול בכביש שליד מפעל הפוספטים).
-
ההליכה בתוך המכתש אורכת כמה שעות וחשופה לשמש. יש להצטייד בכובע וב-4 ליטר מים לאדם.
-
מומלץ להצטייד במפת סימון שבילים מספר 14.
-
אין להשאיר חפצי ערך ברכב.
איך מגיעים
מדימונה נוסעים בכביש 25 לכיוון דימונה, ולאחר כמה קילומטרים, סביב הקילומטר ה-112 נפנה ימינה בעקבות שלט המפנה לכיון המכתש הקטן (הדרך טובה ועבירה לכל רכב, ואף סלולה בחלקה). לאחר כמה קילומטרים, נראה שלט המכווין לנחל צפית – את המסלול הנחל צפית נשמור לפעם אחרת – ונמשיך בכביש עד שנגיע למזלג, שבו נבחר בנתיב הימני וניסע בו עד שניכנס לתוך המכתש הקטן.
הכניסה למכתש [1] נקראת גם שער אמשדאי והיא בעצם נקודת היציאה של נחל חצרה המנקז את המכתש החוצה. נחנה את המכונית ליד המבנה המגודר [2] ונתחיל ללכת בשביל המסומן בסימון שבילים אדום. ממש בהתחלה יש שלט המכווין למעלה חצרה. נפנה ימינה ונעלה על סימון השבילים הכחול (שהוא גם תוואי שביל ישראל).
הידעת? דימונה היא מעיירות הפיתוח הראשונות בנגב, ונוסדה בשנת 1955 כמחנה עובדים לפועלי מפעל האשלג בים המלח ולסוללי הכביש לסדום. נקראת על שם דימונה, עיר בשטחו של שבט יהודה.
קבלו הצצה מקדימה:
מסלול הטיול
יש הקוראים למכתש הקטן גם בשם "מכתש חצירה" - שם המשמר את השם הערבי אלחצ'ירה קרי, גורן הדקלים. זהו גם שמו של הנחל המנקז את אבן החול ושאר הסחף החוצה מן המכתש. המכתש הוא תופעה גיאולוגית מרשימה ונדירה בעולם. המכתש הקטן הוא המזרחי מבין המכתשים שנוצרו ברכסי הקמרים שבסיני ובצפון הנגב.
ולמה הכוונה? הנה לכם שיעור קצר מאוד בגיאולוגיה. בתקופות שונות, לפני מיליוני שנים היה אזור זה של צפון הנגב (כמו שאר רוב איזורי הארץ), מכוסה בים הנקרא ים טטיס. בעלי חיים שמתו, שקעו והשאירו את שלדיהם העשויים סידן על הקרקעית. במשך מליוני שנים הסידן הזה הפך לסלע אותו אנו מכירים היום כסלע הגיר. בתקופות אחרות, הים נסוג לאחור ומה שהושקע על גבי הגיר היה חול שמקורו בבליה בהרים קדומים שנוצרו מעלייה איטית של לבה אל פני השטח. בלייה זו מקורה ברוחות ובגשמים. תהליך זה חוזר חלילה ונוצר לנו מעין סנדוויץ' גדול של שכבות גיר (בהן אפשר למצוא מני קונכיות) ושכבות אבן חול. בנוסף לתהליך זה הופעלו על כל האזור לחצים גדולים שגרמו לקימוט פני השטח כמו גלים. כיוון הגלים היה צפון מזרח - דרום מערב. הגלים או בשם אחר הקמרים, משתרעים מצפון סיני ועד לרכס חצירה בו נמצא המכתש הקטן.
איך נוצר המכתש? אולי נקדים ונאמר, שהמכתש הקטן וכמוהו אחיו הגדולים יותר: המכתש הגדול ומכתש רמון (ואחיו הקטנים - מכתשים פחות מרשימים בנגב ובסיני: מכתש ג'בל עריף אלנאקה, מכתש הר עריף, מכתש ג'בל יעלק, מכתש ג'בל מע'ארה ומכתש ג'בל הלאל) הוא תופעה ייחודית בעולם וצורת הווצרות מכתשים אחרים ברחבי עולם שונה מזו של המכתש הקטן ואחיו. אז איך זה קרה?
הידעתם ששביל ישראל עובר במכתש הקטן? גלו מה קרה ללונלי פלג כשיצא למסע למכתש הקטן »
הכל בגלל סדק קטן
בגלל הקימוט נוצרו לעיתים בקמר סדקים קטנים. (א) הגשם מצא את דרכו לתוך הסדקים והרחיב אותם. בשכבת סלע הגיר, הסדק גדל לאט ותלוי בקצב ההמסה של הגיר, אך כשהמים מגיעים לשכבת אבן החול הם חוגגים וסוחפים איתם את החול בקלות (ב). כך נוצר לנו מן מצב מוזר ששכבת הגיר עדיין עומדת על תילה אבל החול מתחתיה כבר אינו עוד. כשהגיר אינו יכול לשאת את משקלו יותר הוא נופל וקורס. ומגדיל את הסדק שבינתיים הפך למכתשון (ג). במליונים רבים של שנים ימשיך תהליך הבליה ויגדיל את המכתש עוד ועוד.
מניין לכם שזה לא סיפור אגדה? כל שאתם צריכים לעשות זה להסתכל סביב. קל לקראות את הקירות העומדים והבנויים בשכבות בחלק הצפוני ובחלק הדרומי של המכתש. נסו לדמיין קו מעוגל דמיוני שממשיך ומחבר את שני צידי המכתש - זהו קו הקמר שהיה לפני הבליה. זה בעצם כמו להתסתכל מתוך ביצה שקטמו לה את הראש, לצדדיה.
למכתש יש פתח יציאה אחד וזה מנקז את כולו. אתם יכולים לדמיין לעצמכם כמה מים עוברים בשער אשמדאי ביום גשום. אם באים בחורף או באביב, ניתן לראות את הגבים והבריכות במכתש מלאים במים. למרות המראה המפתה אין להכנס פנימה, במילא תשקעו מיד כולכם בבוץ שמתחת למים הצלולים. בתקופת האביב נראה כי יש גם יש פריחה במדבר, ואת דרכנו תלווה החומעה הורודה, האשל, רותם המדבר, יפרוק, עדעד מאובק, עדעד מדברי, אמברבואה דו-גונית, שמשון קהירי ועוד.
ההליכה על השביל מפגישה אותנו עם צבעים שונים בחול. מקורם של צבעים אלו הוא במינרלים ששוקעו יחד עם החול. ברזל יתן צבע אדום, נחושת ירוק וכו'. פנים המכתש בנוי מסלע עתיק מאוד, הרבה יותר עתיק מזה שעל שפתו, זו הסיבה שבעבר ניסו למצוא גם פה נפט, עד כה ללא הצלחה. לאחר כ-4 ק"מ השביל מתחיל בעליה שאורכה כק"מ אחד ובסיומה [3] לאחר שהרווחנו 400 מטר בגובה, מיוזעים ועייפים נגיע לשפת המכתש. התבוננות אחורה לעבר הנוף הנגלה לעינו - כל המכתש הקטן על כף היד, ישכיחו מאיתנו את העייפות. מכאן אפשר לראות כי מידות המכתש הן 6X8 ק"מ וזווית השיפוע של הצלע הדרומית מזרחית היא כמעט 90 מעלות.
לסיום המסלול
נשים לב טוב לסימון כי מכאן אנו עוברים לסימון הירוק שממשיך דרומה על שפת המכתש. אמנם הראש רוצה להסתכל ימינה, אבל הזהרו בהליכה כי היא לא פשוטה. לאחר כ-ק"מ וחצי [4] השביל מתחיל לרדת בנחל מזר ואנחנו איתו. הנחל יפה ובאביב עוד נמצא בו גבים מלאי מים. שימו לב היטב לסימון השבילים שכן פעמים רבות השביל עולה מעט לצד הנחל כדי לעקוף מפל [5] שאינו עביר.לאחר סיום הנחל נגיע לדרך עפר. נמשיך אתה שמאלה כ-200 מטרים איתה עד שהיא חוברת לדרך העפר הראשית עליה נסענו למכתש [6]. כאן נפגוש את הרכב השני (אם השארנו כזה), או נמשיך ברגל או בטרמפ לנקודת ההתחלה.
היי,
מה תרצה לכתוב על "המכתש הקטן"?
יש חשש לשיטפונות בהמכתש רטן?
כביש גישה לחניון לילה מכתש קטן (שער אשמדאי) פתוח, אפשר לעבור עם רכב רגיל?
אפשר לקבל טלפון של הפקח אזור מכתשים?
לגבי הנחיות ההגעה: אחרי דימונה הפנייה היא לא בדיוק ״כמה קילומטרים״ כפי שכתוב אלא משהו כמו 25 ק״מ. כמו כן, השלט ימינה ״למכתש הקטן״ כבר לא קיים אז אל תבנו עליו. פשוט … להיצמד ללינק הניווט ב-Waze פה למעלה. קחו בחשבון כחצי שעה נסיעה בשטח מהרגע שירדתם מכביש 25 (אם אתם עם רכב פרטי נמוך) .
כמו כן, כבר אי אפשר להגיע עם הרכב עד המבנה המגודר (נקודה 2 במסלול פה) , אלא משהו כמו חצי קילומטר לפניו (יש שלט של רשות הטבע והגנים שאוסר כניסה עם הרכב משער אשמדאי) .
הנוף המרשים ביותר הוא באזור מעלה חצרה והחולות הצבעוניים, יש משהו כיפי יותר בלשמור את החלק הכי יפהפה לסוף.
הסיבה הקריטית והמשמעותית יותר: בתחילת נחל מזר (תחילת המסלול הירוק) יש עלייה גבוהה, מאתגרת תלולה בשיפוע חד מאוד, עם אבנים מדרדרות, מצריכה זהירות רבה ושימוש גם בידיים. לא יכולה לדמיין לעצמי כמה מסוכן זה לעשות את המקטע הזה הפוך, בירידה, נראה לי מסוכן הרבה יותר. בנוסף, לעיתים מסיימים מסלול בזמן גבולי מבחינת תאורה של סוף יום כי אפילו שנאמר כאן שהמסלול מאתגר כל אחד הולך בקצב אחר, ולכן לא הייתי שומרת את המקטע הכי קשוח ומסוכן לסוף כשלעיתים אתה עושה את הסוף באור נמוך או אחרי שקיעה (בחורף למשל השקיעה מוקדמת ב16:30) . לעומת זאת המקטע ירידה של מעלה חצרה לכיוון שער אשמדאי פחות אתגרי ולא נראה מסוכן בעיני אפילו אם נכנסים לשקיעה ויש פחות אור יום.
אז מדגישה שוב את מה שנאמר כבר:
מסלול יפהפה, נופים מדהימים של מאודים, צבעים יוצאי דופן. הדרך מאתגרת ובמקטעים מסוימים דורשת זהירות מירבית. אין כמעט צל לאורך כל המסלול. לצאת מספיק מוקדם כדי לא להקלע לחושך. וגם אם זה נשמע לכם המון, כן לקחת יותר מ3 ליטר מים לאדם!
פרט לכך, עשינו מסלול ממצד תמר, עין צפית, ירידה במעלה חצרה והליכה בתוך המכתש עד לשער אשמדאי - טיול לא קל, כ14 ק"מ לפחות, אבל יותר פשוט יחסית כיוון שאת מעלה חצרה הקשה ביותר עשינו בירידה.
1. התמונות שהוספתם לא משקפות חצי מהמסלול וחבל.
2. חשוב לציין שהעלייה במעלה חצרה היא דיי תלולה לאורך של כמעט 1 ק''מ.
3. ההליכה על המצוק מדהימה ביופיה.
4. בהליכה בנחל מזר … יש צורך לעקוף שני מפלים כאשר שעוקפים את השני יש לציין כי הירידה היא בסביבות ה61% שיפוע (תלול מאוד ולא פשוט)
5. עשיתי את המסלול עם הכלבה שלי ואפשרי להגיע עם כלבים שטיילו במסלולים מהסגנון הזה בעבר וסוג כלב מתאים לאזור (הכלבה שלי היא רועה כנענית)
thank you for this gentle and very educating account of this strange phenomenon of the Negev
המסלול המעגלי נהדר ומומלץ בחום, למרות ההליכה בסוף על הדרך עפר לחזור לרכב - שווה.
שימו לב - אין שילוט לירידה מכביש 25. זה אומנם דרך ברורה מאוד, אבל אם תחפשו שלט פשוט תפספסו. המיקו… ם יוצא (לבאים מדימונה) בצד ימין כק"מ לפני הירידה שמאלה לגבי פרס.
כל היתר - די מדויק. תיקון נוסף בקטנה - אין ממש תחנת חשמל לחנות לידה, פשוט נוסעים על הדרך עפר, נכנסים דרך פתח המכתש ועוצרים עם הרכב ליד לבנת בטון ענקית שעליה רשום שמכאן השביל להולכי רגל בלבד.
כאן אפשר להחנות ולהתחיל לפי התיאור.
תהנו,
ביום שבת 24 לדצמבר 2016
אחד הטיולים היפים ביותר למטיבי לכת
בעונה הזו יש מים בגבים ממש מרשים
זהירות מיטבית בקטע האחרון של המסלול הירוק
נחל זרד הירידה מאוד מסוכנת בשיפוע אכזרי במיוחד בימים גשומים אפשר להחליק ולי… פול מגובה רציני לתוך ערוץ הנחל .
אין יתדות כדי להחזיק ולרדת בבטחה
בבקשה זהירות מירבית.
המסלול מהמםםםםםםםםם אין מילה אחרת
טיילנו במכתש הקטן מספר ימים. אמנם הגענו מנחל צפית וירדנו את מעלה חצרה ויצאנו מהמכתש בשער אשמדאי אבל התוואי היה די דומה. אכן אין הרבה צל במסלול וחשוב לשים לב לסימון. קריסות של הקרקע בשטפון האחרונות לפעמים מעלימות את הס… ימון של השביל / או הסימון הכחול.
טיילנו במכתש הקטן ממעלה עלי ועד לשער אשמדאי בתאריך 26.2
מדהים מדהים. כל פנים המכתש פורח. מומלץ לבקר לפני שהכל ייעלם.
The road to the Mahtesh was flooded and is only passable by 4x4. No way to enter with a regular car and it's too far to walk. We drove all the way from TLV to see the Mahtesh and then this road isn't passable, Bummer!
עשיתי שלשום, בהליכה לא מטורפת אך מתמשכת ועם משקל (והתברברות קטנה) לקח לי 6 שעות, פלוס שעה מנקודת הסוף לחניון. יפהפה!
קצת הערות וטיפים:
1- העלייה במעלה חצרה נמשכת ונמשכת, לי לקחה קצת יותר משעה - באמת לא פשוט, המסלול ה… הפוך לגמרי בא בחשבון (כמובן שהנוף יפה יותר אם מטפסים אליו...)
2- חנייה - שימו לב שאפשר לחנות ממש על שפת המכתש אם ממשיכים על הכביש (הסלול לסירוגין), כלומר רק כ-50מ' לפני החיבור לשביל ישראל. יש שם ממש חניון קטן.
3- טרמפים לנקודת ההתחלה סוף - אני הייתי בפסח, וספרתי עשרות רכבים באזור, ממש סבבה למי שמתכנן.
4 - המסלול הירוק כן קצת מסוכן ברגע שפונים מזרחה לערוץ, החלק הזה לקח לי כ-3 שעות. חשוב לראות שיש מספיק שעות אור, אני הייתי גבולי. וגם יש קצת מים לחובבי הז'אנר, אבל לא משהו אטרקטיבי מאוד.
5- סימון שבילים - הסימון בשביל הירוק מצוין, וכולל לא מעט טיפוסי במהלך הירידה בערוץ. הופתעתי לראות דווקא בחלק של שביל ישראל בתוך המכתש כמה וכמה סימונים בעיתיים נסתרים, לא תמיד ברור לאן ממשיכים. תהיו חדים...
6- מים - כבר נאמר, לא לחסוך!
עשינו את המסלול לפני שבוע (סוף דצמבר 2013). היינו עם שתי מכוניות, השארנו אחת בחניון לילה ואת השניה בסיום. לקח לנו (זוג + 3 ילדים בוגרים, מטיבי לכת) כ 7 שעות (כולל הפסקות). כמה טיפים:
1. בדרך המובילה למכתש מכביש 25, אל תפספ… סו את המזלג ימינה. אנחנו הגענו בחושך (ללינת לילה) ולקחנו בטעות את הצד השמאלי. מגיע לאותו מקום, אבל הדרך בוצית יותר (אחרי גשמים) עם אופציה להתחפרות.
2. נפלנו על יום אביך - ראות גרועה של המכתש מלמעלה. אם ניתן לברר יום קודם את מצב הראות אז כדאי.
3. שווה לשקול לעשות את המסלול בכיוון ההפוך - להתחיל במעלה הנחל עם הגבים, ובהמשך לרדת את מעלה חצרה.
עשינו את המסלול ב-23.9.13 שני בני 23, די בריצה. החנינו ב-10:30 בבוקר את הרכב במצד תמר (כדאי לשקול היטב, אנחנו כל המסלול אכלנו סרטים שייגנב, פשוט פחדנו שלא נספיק להיכנס בזמן). עד לשפת המכתש … לקח לנו שעה וחצי (ויתרנו על עין צפית), עצרנו שעה לאכול (פינקנו את עצמנו), ועוד שעה וחצי עד לשפך המכתש. שעה ורבע נוספות עד למרגלות מעלה עלי, אכלנו שם חצי שעה בערך, טיפסנו את המעלה 45 דקות, ועוד 20 דק' בערך עד לכביש 227. סה"כ, כולל עצירות - 6.5 שעות. בדיעבד - החלטה מסוכנת לסיים בשעות אחה"צ המאוחרות בכביש 227 כי הסיכוי למצוא שם טרמפים עשוי להיות נמוך - זהו כביש משובש ולא מטופל, שכמעט ולא עוברים בו רכבים. אנחנו נאלצנו להיפרד, כאשר האחד נסע בטרמפ להביא את הרכב (שהסתבר שלא נגנב [-;) בזמן שהשני חיכה להצלה כבר בשעות החושך. כדאי לשקול לעשות את זה הפוך (בכל מקרה אפשר לחתוך בשפך המכתש במקרה שלא עומדים בזמנים/בחום/בכמות המים). חוצמזה - אמנם יחסית לדרום היה עומס חום סביר (אזור ה-28 מעלות), אבל זה עדיין היה חם ממש. היינו כ"א עם 3 בקבוקי 1.5 ליטר, והייתי ממליץ להביא 4 ליתר ביטחון. מדגיש שהיינו יחסית בכושר. תהנו!
הטיול אכן מדהים ביופיו וזכיתי לעשות אותו במזג אוויר נוח.
החנתי את הרכב בסוף המסלול, כך שהתחלתי את המסלול הירוק ומרגע שהתחלתי את הטיול ראיתי מגוון רחב של חיות שמתרוצצות בזכות הרעש שעשיתי בהליכה, כאילו כ… ולם הופתעו שמישהו הגיע לבקר.
ההליכה לסימון הירוק הסתיימה במצפה של המכתש הקטן והתחלפה לסימון כחול, המשכתי איתו עד שהגעתי לכביש. בכביש הייתי בקילומטר ה117 והייתי צריך להגיע לקילומטר ה112 ובנוסף לזה הייתי צריך להמשיך את כל הכביש גישה מכביש 25 לתחילת המסלול הירוק- שזה עוד שש קילומטר!!
בקיצור, התחלתי בשעה 11 וסיימתי ממש בשקיעה אך אני לא מצטער לרגע על המסלול המדהים הזה. קצת הפתעתי את הרגליים שלי עם כמות ההליכה אבל הן יהיו בסדר.
אני לא בדקתי במפת סימון שבילים אבל לדעתי אפשר להתחבר לסימון השחור לכיוון מזרח אחרי מס' קילומטרים בסימון הכחול וזה יוביל יחסית קרוב לסוף המסלול (נק' 6) ורק צריך להמשיך על הכביש גישה.
טיול מדהים! שווה בהחלט! לקח לנו 6 שעות כולל עצירות. שני זוגות ללא ילדים. השארנו רכב אחד בכניסה למכתש ואחד בנקודת הסיום.
שימו לב שוויז מכוון דרך כביש 90 ומראה זמן נסיעה מטורף מהמרכז (3 שעות). צריך למצוא ידנית על המפה של וויז… את הפנייה ולהגדיר זאת כנקודת היעד.
עשינו את המסלול בפסח 2013 המסלול מאוד יפה והנוף שנפתח מעל המכתש מהמם.
צריך להבין שהמסלול ארוך ובעל רמת קושי גבוה ,לא מתאים לכל אחד , אכן אין כמעט שום מקום מוצל לאורך המסלול .
סיימנו את המסלול תוך 6 שעות , מנקודת סיום לקח … לנו כ - 40 דקות להגיע לרכב שהיה בחניון לילה .
מומלץ לקחת הרבה מים , 3 ליטר עלולים לא להספיק.
תיהנו!!!
היינו פעמיים בקיץ בנחל, ונהננו מאוד למרות שלא היו מים. להיות באזור של רמות מנשה בתוך ג'ונגל קסום היה מהנה. בנוסף נתתי לבני המשפחה לנווט דרך המפה והגענו למקומות הזויים...
המלצה חמה לטיול רגוע או סתם פיקניק נעים
עשינו היה מעולה. נכנסו לטיול בערך 8:30, סיימנו בסביבות 15:00 חזרה ליד הרכב. לנו לא היה שום טרמפ, אבל ההליכה חזור לא הייתה נוראה ויחיסת זריזה(לא בטח שזה עוד 5 ק"מ, נראה פחות מזה). לנו 3 ליטר מים לכל אחד הס… פיקו. חייבים נעליים, יש קטעים תלולים מאוד. מסלול יפה, עלייה אחת קשה, אבל לא נוראית, נופים מדהימים. אפשרות מעולה למצות את המכתש הקטן באופן קל וטוב.
ממליצים (היינו שני מבוגרים- ללא ילדים)
קודם כל, מדרג את המכתש הקטן ב10 בלי למצמץ. אחד המקומות היפים ביותר לדעתי.
אנחנו התחלנו דווקא ממצד ירקעם, מערבית למכתש, עברנו את עין ירקעם, ירדנו במעלה פלמ"ח בסולם המפורסם והלכנו בשביל ישראל עד מצ… ד צפיר ומשם לחניון. נחל חתירה, שזה בעצם המסלול, מאוד יפה ומאוד מומלץ להשקיע יום נוסף של טיול בו.
למחרת ירדנו במעלה עלי, שהוא אמנם מסוכן אבל לא ברמה שתפחיד מיטיב לכת עם אחיזה טובה בנעלים. יש יתדות, יש כבלים, אפשרי מאוד לרדת.
הטיול במכתש עצמו היה מדהים. חלק מהמקומות נראו כאילו לא שייכים לכדור הארץ אלא למאדים או פלנטה אחרת. מדהים.
עלינו במעלה חצרה, עליה קשה ומיגעת, אך הנוף בהחלט מהווה הפתעה מאוד נעימה לסיום העליה. המשכנו עם המסלול הירוק על קצה המכתש (זהו הרגע הכי טוב בטיול לדעתי, הנופעים משגעים פשוט) עד לנחל מזר ומשם עד הכביש.
יומיים בלתי נשכחים. ממליץ לכל אחד ואחת - אם אתם בכושר - רוצו לעשות את המסלול!
חשוב מאוד רק לקחת מים למכתש. אין בשום מקום אפשרות למלא.
עשינו את הטיול 4 חבר'ה ב-01.10.2012 ומסיבה כלשהי לא היה עם מי לתפוס טרמפ חזרה,
אז נאלצנו ללכת גם את חמשת הקילומטרים הנוספים >> היה קשה..
את המסלול התחלנו ב-09:30 וסיימנו ב-17:30 בדיוק עם רדת החשכה, באמצע הייתה הפסקה של חצ… י שעה,
הטיול מאתגר במיוחד, נגמרו לנו השלושה ליטרים שכל אחד סחב וסנדלי שורש פחות מומלצים לסלעים המדבריים,
תהנו!
שלום,
אנחנו רוצים לעשות טיול של באיזור בסוכות. אם אני מבינה נכון אתר השינה היחיד בשטח הוא בקצה המסלול המעגלי? נכון?
ובמידה ואנחנו רוצים נודד, האם יש מסלול קרוב היוצא מאותה הנקודה/נקודה קרובה ליום למחרת?
או בקיצור, … אשמח להמלצה לטיול נודד של יומיים במכתשים (לא רמון)/איזור המכתשים.
תודה
מתכנן לעשות טיול של יומיים ולשלב את נחל צפית ביום הראשון.
האם ניתן לבצע את המסלול כך שנתחיל בטיפוס בשביל הירוק ונסיים בירידה במעלה חצרה?
מדהים שיש דבר כזה בארצנו.
הייתי שם .
התחלנו מוקדם בשבת מסלול ממצד תמר דרך מעלה חצרה המכתש הקטן מעלה עלי ומצפה המכתש. זה לוקח בערך 9-8 שעות אבל שווה כל רגע. לקחנו טרמפ מפז דימונה שם החנינו למצד תמר בבוקר, וטרמפ ממצפה המכתש לנהג בערב לדימונה והוא חזר … לקחת אותנו. לקחנו בשני המקרים גם טלפון של נהג מונית על כל מקרה שלא יהיה. במסלול שתואר באתר לא היינו במלואו, אבל שמנו לב שלפחות שתי קבוצות קטנות של מטיילים היו מגיעות בוודאות למסלול הירוק בחשיכה ומסתכנות מאוד, במידה ולא היו פוגשות מטיילים שיתריעו. נדמה לי שחשוב לשים לב לזמנים בתכנון.
Это был первый раз за 10 лет походов, когда мы просто не нашли начало маршрута. Полдня потратили на поиски (из принципа), но не нашли. "Припарковав машину у огороженного сооружения [2], выйдем на маршрут по тропе, обо… значенной синим цветом, а также помеченной маркировкой Трансизраильской тропы"- не было ни огороженного сооружения, ни синей разметки, а разметка "швиль исраэль" была в стороне на каком-то одиноком камне и не вела никуда. Так что будьте бдительны, господа пешие туристы... :)
היי, שאלה קצת חנונית - כל האבנים השחורות שרואים באיזור המכתש, האם זה אבן צור או בזלת? כי אני הנחתי שזה צור כיוון שכל איזור המכתש היה פעם מתחת לים ונוצר מסלעי משקע, אבל כתבתם פה שמתישהו היה גם ערבוב של לבה עם החול... אז מה זה בעצם?
מחפש מקום לינה בסביבה, עם מקלחות.
המכתש מרהיב ביופיו. המסלול משולט היטב. נכון לאתמול ( 4.2.2011 ) הגבים בנחל מזר מלאים במים נקיים וקרים.
משך המסלול : 7 שעות עד למפגש נחל מזר עם הכביש לכיוון המכתש .
השארנו א תהרכב בתחנת פז בדימונה ומשם הלוך וחזור למסלול בא… מצעות מונית
( גדולה - עד 7 אנשים ) של נהג נחמד מאד בשם פטריק , טל' 057-5401483. מאד מומלץ לנסוע איתו , כך הרכב שלכם מוגן מפריצות ששכיחות מאד באזור המכתש הקטן.
עשינו את זה השבוע. אכן מסלול מדהים אך קשה. העלייה קשה וארוכה אבל הסוף מצדיק הכול.. גם העלייה קשה וגם לאחר מכן כל ההליכה על המצוק לא קלה. עידכון קטן לגבי נקודת ההתחלה - אי אפשר להגיע לנקודת ההתחלה עם רכב… . את הרכב יש להשאיר כמה עשרות מטרים לפני המבנה - יש שם מחסום ושם יש הליכה של כמה דקות למבנה. יש גם לקחת בחשבון שמהכביש הראשי עד לתחילת מסלול לוקח כ-25 דקות ברכב.
Маршрут просто изумительный, причём на всём своём протяжении - ни один из участков не казался ни нудным, ни слишком простым. Всё видно как на ладони (в отличие от Махтеш Рамон), красотища неописуемая!
מסלול מעולה. נדרשים 8 שעות הליכה, מומלץ לקחת לפחות שעה ספייר עד לאור אחרון למקרה של עיכוב.
הגבים בנחל מלאים לאחר השטפונות והגשמים באזור, זמן מעולה לטייל במסלול זה.
ההליכה מתחילה בכיף ונעימה אך העליה נמשכת בקושי עולה עד שפת המכתש
שלאורכו הולכים על הצוק עם נוף משגע למטה משני הצדדים
הירידה בנחל לא כל כך קלה להליכה ונמשכת לא רב כשלקראת הסיום של … מסלול הולכים בנחל המיובש עם צמחייה דלילה עם פינות נוחות למנוחה
עדיף לעצור להפסקת צהריים במסלול הירוק על שפת המכתש
הטיול נמשך בהליכה לא מהירה כ 8 שעות
המסלול אינו מוצל, ולכן עדיף להימנע מלעשותו ביום שמשי. המכתש יפה מאוד מבפנים, נוף ששווה לראות אותו! גם את פנים המכתש, וגם את הנוף של ים המלח שנגלה עם היציאה מהמכתש.
העלייה קשה ולא מתאימה לכל אחד, שימו לב להצטייד במ… ספיק מים.
אפשר לתאם השארת רכב בחניון ההתחלתי עם ביס שדה חצבה או עם רשות הגנים - הכי טוב להרים לבית ספר שדה טלפון ולבדוק. האתר ידוע כמושך גנבים אליו, אל תשאירו את הרכב לבד!!!
בהצלחה, תהיינו!
המסלול באמת מדהים ביופיו, אך אני רוצה לחזק את האזהרות שציינו כאן.
1. חשוב להדגיש בפני כל המטיילים את קושי המסלול. מי שאינו מורגל בהליכה מאומצת בשטח מאתגר - עדיף שישקול מסלול חלופי.
2. אורך המסלול 7-8 שעות. חשוב מאד לצאת מוקדם!…
3. המסלול אינו מעגלי. כדי לחזור אל הרכב שמחכה בחניון, צריכים ללכת עוד כ-5 קמ לאורך הדרך המשובשת.
4. כמעט ואין מחסות מפני הרוח/השמש לאורך המסלול. עשינו את המסלול בסוף מרץ, כך שלא היה חם אבל היו רוחות חזקות. לכן, כדאי להביא גם לבוש חם.
לא הייתי ממליצה לעשות את המסלול הזה בימים חמים. אנחנו עשינו את המסלול ביום חם מאוד וזה הקשה על ההליכה ולא היו מקומות מוצלים להפסקת הצהריים.
לא להחמיץ. חוויה מדהימה. פלא גיאולוגי ומסלול יפהפה.