בסדרת הרשת החדשה של רשות הטבע והגנים, תוכלו להכיר את המאמצים הרבים בשמירה על הטבע ועל המורשת בישראל וליהנות מ"צוות התוכן" המופרע שלהם, שמוביל את התכנית – השחקנים והיוצרים עידו ברקאי ויפתח חוצב. הנה 3 פרקים מתוך הסדרה. תיהנו!
איך בעצם סופרים יעלים?
הידעתם שיעל נובי הוא מלך מצוקי המדבר? כן, כן, בעל הקרניים, שמטפס ויורד בקלילות ממצוקים. איפה תמצאו אותו? בעיקר במדבר יהודה, בנגב ובהרי אילת, ובודדים באזור יהודיה וברמת הגולן. בחורף הוא עוטה פרווה עשירה עם מרכיב של צמר ובקיץ – מחליף לפרווה דקה, שגם מנדפת מחום. תראו כמה שהטבע חכם.
אבל מסתבר, שיעל נובי נמצא בסכנת הכחדה. אז מה עושים? פעם בשנה, בעונת החיזור של היעלים, יוצאים סוקרים למבצע ספירת יעלים. למה דווקא אז ומה אתם יכולים לעשות? צפו:
מחפשים ציוד קמפינג ליום שנחזור לטייל? הזמינו עכשיו במבצע באתר למטייל וקבלו עד הבית »
מחזירים את בעלי החיים אל הביצות
כששטמפפר, גוטמן, זרח ברנט וכמובן – יואל משה סלומון, יצאו לייבש ביצות בשנת תרל”ח, הם לא ידעו שהם הבריחו גם את כל בעלי החיים הימיים ואת הצמחייה.
ביצות, שלוליות חורף, נחלים ומעיינות נחשבים לבתי גידול מימיים. אל זרימת המים מצטרפים צמחיית מים כמו נורית מים ונופרים הגדלים בבריכת החורף אפק. ומי עוד במים? צפרדעים, ראשנים, לוטרות, אמנונים ושפיריות.
נשמע אידילי, אבל מסתבר שהקידמה, התיעוש והזיהום מקשים על הפסטורליה. בעלי החיים והצמחייה המימיים נמצאים בסכנת הכחדה. מה עושים עם זה ברשות הטבע והגנים? צפו – זה מה שקורה כשמתכננים מסיבה לטבע:
אוהלים, כובעים, מזוודות – כל אלו עכשיו בהנחה באתר למטייל. הזמינו עכשיו וקבלו עד הבית »
משמרים את העתיקות והארכיאולוגיה
חשבתם פעם למה שימור מבנים היסטוריים, עתיקות ופסיפסים כל-כך חשוב? התשובה נמצאת במונח “נופי תרבות”. אבנים, אתרי מורשת וממצאים ארכיאולוגיים טומנים בחובם לא מעט סיפורים וגיבורים, שחלקם עיצבו את הזהות שלנו והם חלק בלתי נפרד מהמורשת שלנו.
לשם כך הכשירו צוותים מיוחדים, שחושפים את השרידים, תוך כדי השמירה על הסיפור ההיסטורי, שמלווה את האתר בו הם עובדים. עמים קדומים, מלכים, מורדים, בתי בד וחדרים סודיים הם רק חלק ממה שחושפת עבודת השימור. מצדה, בית שאן ומבצר מונפורט הם רק כמה דוגמאות לכך. צפו ביפתח ועידן שהתלוו אליהם: