הצילום הוא הדרך שבה אני בוחרת לספר את הרגעים שאני חווה בטיולים, את הנופים שאני עוברת דרכם ואת האנשים שמשאירים חלק מהם איתי. יצירת אלבום תמונות מודפס מטיול זו דרך נהדרת לעטוף את עצמנו ברגעים ששמרנו ולחוות אותם שוב ושוב. תמונה ועוד תמונה מתחברות יחד ומספרות בתנועה עדינה את מה שראינו ובחרנו לתעד ולשמור כאוסף זכרונות מאוגד.

יצירת אלבום תמונות מדהים מתחילה בצילום תמונות טובות, עם הרבה תכנון ומחשבה. אז מה צריך? אתכם! אתם הכלי החשוב ביותר בתהליך הצילום. צריך להיות כמובן במקום הנכון, בזמן הנכון עם מצלמה או טלפון נייד. קבלו 9 טיפים שיעזרו לכם לשפר את התמונות שלכם, להפוך את הטיול למהנה יותר וגם לבנות אלבום תמונות מרשים ומלא בחוויות שאתם היוצרים שלו.

1. לעולם בעקבות השמש: חפשו את התאורה הנכונה

הטיול שלי מתחיל בתכנון והכנות מוקדמות. מה זה אומר? להסתכל בתמונות של מטיילים אחרים ולבחון נקודות מעניינות שארצה לעצור בהן ולצלם. אני גם בודקת את כיוון השמש במסלול ואם יש מקומות מוצלים בדרך.

כשאנחנו מצלמים בחוץ אנחנו תלויים באור השמש ובירח, והדרך לשלוט בכמות האור היא לדעת מתי לצלם. אני מתחילה את המסלול בשעות הזריחה, בהן יש קסם באוויר והטבע מתגלה בכל תפארתו. השמש בזווית נמוכה והאור עדיין רך ומלטף. תוכלו ליהנות מאור מושלם גם לפני השקיעה ואחריה.

מפל סער בזריחה בחורף אחרי הגשם, קרני השמש מלטפות את העצים | צילום: אפרת בן חמו

מפל סער בזריחה בחורף אחרי הגשם, קרני השמש מלטפות את העצים | צילום: אפרת בן חמו

בדרך כלל אני מצלמת כשהשמש נמצאת מאחורי, אבל אפשר להשיג חוויה אחרת ותמונות מרהיבות כשמצלמים מול השמש. בצילום שכזה ניצור תמונה עם צלליות. מצאו אובייקט שהצללית שלו מעניינת ומושכת את העין עם רקע ניגודי והתחילו להתנסות. תגלו שיצאו לכם תמונות מרתקות.

מפל סער - צילום מול השמש יוצר צלליות ודרמה בעננים | צילום: אפרת בן חמו

מפל סער - צילום מול השמש יוצר צלליות ודרמה בעננים | צילום: אפרת בן חמו

טיפ לאלבום שהוא WOW: עריכת תמונות

צילמתם תמונות ואתם לא מרוצים מהתוצאה? אל דאגה, בדיוק בשביל זה יש תוכנות עריכה, ביניהן גם חינמיות, פשוטות להפעלה. כמה קליקים ויש לכם תיקון מימדים, צבע, עיניים אדומות, חדות ואפילו אפשרות להוספת אפקטים. 

רוצים להפוך את התמונות שצילמתם לאלבום שכולו WOW? הקליקו » 

2. גם זווית הצילום מספרת סיפור

כשאני מוצאת נקודה שמעניינת אותי, אני עוצרת לקפה ומתחילה לשוטט בה ולצלם. אני מטפסת יותר גבוה, מנסה להגיע לנקודה נמוכה ואפילו חוזרת אחורה כדי לקבל תמונה רחבה. מצלמת את הנוף ממיקומים שונים כדי להשיג תמונות טובות, כשבראש שלי תמיד המחשבה על נראות הדף באלבום התמונות שלי.

זו דרך נהדרת לספר את הסיפור במספר תמונות מזוויות שונות עם שפה וצבעוניות משותפת. מצאתם נוף מושלם שבא לכם לצלם? תתחילו להסתובב. צלמו עד שתמצאו מה עובד לכם בפריים.

תמונות מזוויות שונות לעין ירקעם מתוך אלבום תמונות מודפס | צילום: אפרת בן חמו

תמונות מזוויות שונות לעין ירקעם מתוך אלבום תמונות מודפס | צילום: אפרת בן חמו

3. קחו בחשבון את כל הצדדים

צילום תמונת רוחב מאפשר לנו לראות יותר פרטים מהנוף, מימין ומשמאל, לכן נבחר לצלם אותה כשהנוף מתפרס לצדדים. לעומת זאת בתמונת אורך נראה יותר קרקע ואת הרקע של האובייקט שבוחרים לצלם, לכן נבחר לצלם תמונה כזו לאובייקט גבוה שהקווים המנחים שלו עולים כלפי מעלה.

הבחירה שלכם תלויה במה אתם רוצים לספר דרך הנוף ואיך תחמיאו לאובייקט ותעצימו אותו. אתם בשטח ולא בטוחים מה נכון יותר? צלמו בשתי הצורות ותבחרו מאוחר יותר בזו העדיפה עליכם.

מפל התנור. תמונת האורך מעצימה את המפל ואת גובהו. בתמונת הרוחב את הסלעים מסביב | צילום: אפרת בן חמו

תמונת האורך מעצימה את המפל ואת גובהו. בתמונת הרוחב את הסלעים מסביב | צילום: אפרת בן חמו

4. אתם בכיוון הנכון

אנחנו רוצים לגרום לצופה בתמונה לשוטט בה בעיניו ולהתעמק בה. אחת הדרכים להשגת המטרה נעשית בשימוש באלמנט ברור כמו שביל או נחל, שמוליך את העין של הצופה בתמונה מנקודה אחת לנקודה אחרת. איך תשיגו תוצאות טובות? התחילו לצלם מאחת הפינות של התמונה כשהיא ממשיכה בצורה אלכסונית למרכז התמונה או לחלקה העליון לכיוון האופק.

נחל השופט. תמונות שביל ונחל המושכות את הצופה לתוך התמונה. מתוך אלבום תמונות מודפס

תמונות שביל ונחל המושכות את הצופה לתוך התמונה | מתוך אלבום תמונות מודפס אפרת בן חמו

5. פחות זה לפעמים יותר

הנטייה הטבעית שלנו בזמן צילום לזוז אחורה מהאובייקט ולצלם אותו בפריים רחב, כדי להכניס כמה שיותר פרטים לתמונה. יש חשיבות גדולה למה שאנחנו מכניסים לפריים ועוד יותר חשוב לדעת מה לא להכניס לתמונה.

הפריים צריך להיות מאוזן, מעניין ומכיל מספיק פרטים שמעבירים את הסיפור. אל תעמיסו. יצאתם לטיול פריחה והגעתם למרבדי פריחה? נסו להמתקד בכמה פרחים ולא בכולם.

מתוך קבוצת רקפות, מתמקדים בכמה בודדות | צילום: אפרת בן חמו

מתוך קבוצת רקפות, מתמקדים בכמה בודדות | צילום: אפרת בן חמו

6. כל תמונה בצבע

צבע יכול לגרום לנו להתרגשות עצומה מתמונה. הצבע יוצר עולם מלא ועשיר ולשמחתנו הוא קיים בכל מקום. הצבע יכול להיות עז ועשיר, אבל הוא גם יודע להיות מצומצם ורך ולהבליט את מה שצריך. הצבע השחור והלבן שאחראים על הכהות והבהירות של התמונה יוצרים פלאים בתוכה - השתמשו בהם בחוכמה.

בתוך אלבום התמונות אתם יכולים ליצור דף אחד עם תמונה צבעונית אחת בלבד. תוכלו לרכז בדף אחר סדרת תמונות מעניינות המשלבות אותם הגוונים מטיולים שונים, כך שתיווצר בדף זרימה נעימה בין התמונות. והדף שיקבל הכי הרבה קריאות WOW, זה דווקא הדף שהנושא שלו הוא לבן או שחור.

יצירת דף כהה באלבום תמונות. אבני הבזלת השחורת בעין תינה | צילום: אפרת בן חמו

יצירת דף כהה באלבום תמונות. אבני הבזלת השחורות בעין תינה | צילום: אפרת בן חמו

7. אפטר אפקט: השתמשו בתוכנות עריכה

אל תתביישו לשפץ את התמונות שצילמתם בטלפון בתוכנות עריכה. יש תוכנות חינמיות והן די פשוטות להפעלה. בכמה קליקים תוכלו לבצע תיקון למימדים ולצבע, ל”טפל” בעיניים אדומות, ליצור חדות ואפילו להוסיף אפקטים. רק אל תגזימו בשינויים שאתם עושים ושמרו על האותנטיות והסיפור בתמונה.

עריכה קלה של הצבעוניות והורדת חדות התמונה מעניקה יותר מסתוריות | צילום: אפרת בן חמו

עריכה קלה של הצבעוניות והורדת חדות התמונה מעניקה יותר מסתוריות | צילום: אפרת בן חמו

8. אז… מה אתם אומרים?

הוספת טקסט היא דרך נהדרת להעצים את הסיפור והחוויה שאתם רוצים להעביר. הוא מחזק, תומך ומכוון. הטקסט יכול להיות בתוך התמונה או מחוצה לה, באחד הצדדים במסמך או באלבום תמונות. בחרו לטקסט צבע, שישמש כקונטרסט לרקע ויאפשר לקרוא את המלל בקלות.

טקסט גדול בהחלט ימשוך תשומת לב, אך הוא לא בהכרח הבחירה הנכונה. הטקסט והתמונה צריכים לתמוך ולהשלים אחד את השני. השקיעו מחשבה בבחירת גודל הטקסט והצבע שלו כך שהם יעוררו בצופה את הרגש שהציף אתכם. שחקו קצת עם הפונטים והגודל שלהם עד שתרגישו שזה נכון לכם.

הוספת טקסט מעצים לתמונה - תצפית הר יואש | צילום: אפרת בן חמו

הוספת טקסט מעצים לתמונה - תצפית הר יואש | צילום: אפרת בן חמו

9. כל טיול והסיפור שלו

צילום הוא תהליך של למידה והתנסות וככול שתלמדו, תצאו החוצה לטבע ותצלמו, התמונות שלכם יצאו טובות יותר. היו סקרניים ותגלו שעם הזמן תשנו את דרך ההתבוננות שלכם בטבע. היו אמיצים לצאת החוצה בשעות מוקדמות או במזג אוויר חורפי וגשום. היו יצירתיים - חפשו זוויות, צורות, צבעים ונופים משתנים.

שתפו אחרים וקבלו ביקורת בונה ועשו לעצמכם טובה, הדפיסו אלבום תמונות, אתם תלמדו המון מתהליך היצירה. צרו לכם סדרת אלבומי תמונות - תוכלו לראות את קצב ההתקדמות והלמידה שלכם. והכי חשוב, תהנו מהחוויה לחזור שוב דרך האלבום לאותו טיול, לאותו הנוף, לאותה זווית הצילום ולאותם הרגשות והמחשבות שגורמים לנו להיזכר.

לתחילת הכתבה

מחפשים עוד רעיונות לטיולים שווים? מצאנו עוד כמה כתבות שיכולות לעניין אתכם: