כל המידע על נחל ציפורי
המסלול עודכן באדיבות המדריך עומר זיו. רוצים לטייל עם עומר? היכנסו לעמוד שלו בטיולי »
איך מטיילים
הטיול במסלול ההוא הלוך חזור ועל כן הוא "מעגלי". לפני או אחרי המסלול אפשר לשבת לקפה או פיקניק ליד טחנת הנזירים. אפשר לעצור גם ליד המעיין, אבל שם אין צל.
שימו לב:
-
מי הנחל אינם ראויים לשתייה או רחצה.
-
בסופי שבוע יש במסלול תנועה רבה של רכבי שטח - יש להיות ערים לכך ולהיזהר.
-
במהלך המסלול יש חובת הליכה במים, כדאי להצטייד בנעליים מתאימות.
-
בימי החורף לאחר גשם, המסלול הופך לבוצי ולא ניתן לטייל בו.
-
בנוסף למסלול בסימון הכחול שמתואר כאן, ניתן לטייל בתוואי שביל ישראל שעובר בנחל. השביל מסומן בדרך העפר הצמודה יותר לקו היער שמצפון לאפיק הנחל, ושני המסלולים מתחברים בעין יבקע ובטחנת הנזירים.
איך מגיעים
מצומת יגור שבכביש 70 פונים מזרחה. עוברים את צומת זבולון, ולאחר 3 ק"מ, בין הקילומטרים 48-49, פונים ימינה (דרומה) [1] לעבר ראס עלי וגבעת עליל, בעקבות השלט המפנה לחואלד. לאחר כ-2.5 ק''מ הכביש פונה שמאלה [2], אך אנו נרד לדרך עפר שממשיכה ישר. נמשיך בדרך זו כ-0.5 ק"מ עד שנגיע לטחנת הנזירים [3], שבה המסלול מתחיל ומסתיים (מסלול הלוך-חזור).
-
הקפצת רכב לסוף המסלול: אם תרצו, ניתן להשאיר רכב בסוף המסלול, במרחק של 1 ק"מ מזרחית לעין יבקע, במפגש הסימון הכחול עם הכביש הפנימי של היישוב כעביה, אך מכיוון שמדובר במסלול קצר, חבל לטרוח ומומלץ פשוט לטייל בו הלוך וחזור.
טחנת הנזירים – נקודה שווה לקפה בשטח
המסלול מסומן בשטח בסימון שבילים כחול, עובר לכל אורכו בדרך עפר טובה.
עם תחילת המסלול נבחין בגדת הנחל הצפונית, בין הישובים ראס עלי להרדוף, בטחנת קמח מרשימה שנקראת טחנת הנזירים. את הסיפור על הטחנה תוכלו לקרוא אחרי שהמים כבר רתחו והכנתם לכם קפה טוב, שיצייד אתכם באנרגיה טובה לדרך. שמה של הטחנה מגיע מהנזירים בני המסדר הכרמליתי, שרכשו את אדמות האזור באמצע המאה ה-19 מבני משפחת ש-שופאני הדרוזים משפרעם. הנזירים, שהשתמשו בתשתית ישנה של טחנת קמח, שיקמו את האמה המובילה את המים מעין יבקע, בו נבקר בהמשך, והקימו כמה חדרי טחינה, אותם השכירו למרבה במחיר. לצערם, עם פתיחת טחנות קמח המבוססות על המנוע החשמלי (בשפרעם ובשאר ישובי הסביבה), הפסיקה הטחנה לשמש את חקלאי האזור. בשנת 1954 היא שופצה, ועברה לשמש כדיר חזירים. בשנים האחרונות הוחכרה האדמה ובה הטחנה ליזמים פרטיים, והיום היא משמשת כחווה לגידולים אורגניים וכחאן לאירוח קבוצות | לתאום ביקור בטחנה: 052-4802786.
שיטת הפעלת טחנת הקמח מוכרת מנחלים רבים בארץ: חלק ממי הנחל נתפסו על ידי תעלה שהובילה אותם לעבר טחנת הקמח, תוך כדי צבירת גובה בין אפיק זרימת הנחל לבין התעלה. במבנה תחנת הקמח, הפילו את המים דרך ארובה ומגלש לעבר גלגל הכפות. כאן כבר כוח הכובד עושה את עבודתו, ולחץ המים הנופלים מניע את גלגל כפות שהיה קשור בחלקו העליון לאבני ריחיים (שנקראות "האבן" ו"השכב"). מכן המשיכו המים בחזרה לאפיק הנחל. שימו לב כי השימוש במים להנעת הכפות אינו מזהם אותם והם חוזרים לנחל נקיים. בטחנות בנחל ציפורי, השתמשו לעיתים במים היוצאים מן הטחנה הראשונה להניע גלגל כפות שני, הנמצא מתחת לחדר הטחינה הראשון, ובכך להכפיל את התועלת מהשימוש במים.
אורכו של נחל ציפורי הוא 32 ק"מ והוא מנקז את הרי נצרת לעבר נחל
הקישון. בערבית נקרא הנחל ואדי אלמלכי, עמקו רחב מאוד והוא מתאים מאוד
לחקלאות. את הנחל מזינים פרט למימי הגשמים גם עינות ציפורי ועין יבקע
ממנו והלאה הנחל הוא נחל איתן. בין כביש 77 לכביש 70, עובר הנחל בשטח
גבעי ומיוער לרוב בעצי אלון תבור ומצוי הנקרא גן לאומי גוש אלונים.
בסמוך לטחנת הנזירים, לכיוון מזרח, נתיב הנחל פתלתל במיוחד עד כדי
תופעה ייחודית, בה מקיף הנחל את גבעת עליל (עליה נמצא הישוב ראס עלי),
מכל שלושת עבריו עד שהוא עושה הקפה כמעט של 360 מעלות.
המשך המסלול
שימו לב כי שביל חוצה ישראל עובר באזור זה גם כן, אך מסלולו לא עובר בסמוך לאפיק אלא עובר על הגדה הצפונית. המסלול שלנו נצמד לסימון שבילים הכחול לאורך כל הדרך והוא חלק גם מדרך ג'יפים. מטחנת הנזירים נצא מזרחה עם השביל הכחול העובר בין המטעים החקלאיים והבוסתנים שסביב לנחל, רובם מטעי רימונים תות זית ותאנים. סביב לנחל נראה צמחיית נחלים רבה הכוללת בין השאר: ערבה שעירה, פטל קדוש, שיח אברהם מצוי, גרגר הנחלים, כרפס הביצות, נענה משובלת, קנה מצוי ואחרים. העצים התרבותיים דחקו את עצי האלון המצוי ואלון התבור, שנראו לרוב בעבר.
לאחר קילומטר לערך, סוטה השביל מעט מעט שמאלה ומכאן הוא ממשיך צמוד יוולעיתיםתר בתוך אפיק הנחל. במקטע זה ואילך, תתקלו במים עד לגובה הברכיים (של מבוגר) שתצטרכו לחצות. אחרי קילומטר נוסף תגיעו כבר לרחב המעיין [4]. קחו בחשבון שסביב המעיין אין כל כך צל. ניתן לשכשך רגליים ובסמוך אליו מספר חלקות זיתים בהם יש צל.עין יבקע הוא מעין שנובע בכל ימות השנה בספיקה משתנה. המעין תחום בשני קירות מן התקופה הרומאית ששימשו לרכז את מי הנביעה ולהוליך אותם בעזרת אמה בנויה לעבר טחנות הקמח במורד הנחל.
מעין יבקע נשוב על עקבותינו חזרה לרכב בטחנת הנזירים.
שימוב לב: אם בכל זאת חשקה נפשכם לא לחזור באותה דרך אז מספר מטרים מערבית לעין יבקע (כאשר המעיין בגבכם) ולאחר שחציתם את אפיק הנחל יש לסטות חזק צפונה (ימינה) לדרך העפר אותה ניתן לראות ממש בתחילת קו העצים שבקצה השדות (הקפידו לא לחצות שדות זרועים). שם עובר שביל ישראל שיתחבר חזרה בטחנת הנזירים. שוב, המלצתנו היא לחזור באותה הדרך.
למי שבחר להשאיר רכב גם בנקודת הסיום אזי מעין יבקע, נמיך ונתקדם עם הדרך עפר הכחולה לעבר הישוב הערבי כעביה עד המפגש עם הכביש של הכפר. כעביה הוא אחד מישובי הבדואים שהוקמו במהלך המאה ה-19 בעקבות נדידת בדואים מאזור הגולן והחורן. בתחילה היו תושבי האזור נוודים גמורים, אך בעקבות לחצם של ממשלת המנדט ובהמשך ממשלת ישראל רוכזו הבדואים בישובי קבע ותחומי הנדידה שלהם הוגבלו מאוד. בסמוך לדרך זו, נראה עוד בריכות מים שונות בהם ניתן לעצור ולנפוש קמעה.
ישובים סמוכים למסלול
קיבוץ הרדוף
הקיבוץ, ששוכן מצפון לנחל, הוקם בשנת 1982
ונקרא על שם הצמח הרדוף הנחלים. תושבי הקיבוץ דוגלים באנתרופוסופיה -
תורת הרוח שייסד ד"ר רודולף שטיינר, שהגדיר אותה כשביל של הדעת,
המיועדת להדריך את הרוחי שבאדם לקראת הרוחי שבעולם. חינוך הוא אחד
מאבני היסוד של הפילוסופיה ועליו ניתן דגש רב בהרדוף.
היישוב הקהילתי נופית
דרומית לנקודת חניית הרכבים, על גבעה רמה, נמצא הישוב
הקהילתי נופית,
שהוקם בשנת 1987 ונקרא בתחילה פי-נר על שם לודויג פי-נר
(פינר), מיוזמי תנועת ההתיישבות.
מעט על זיהום בנחל ועל שיקומו
בשנת 2002 הסתיימה הכנת תוכנית אב לשיקום הנחל. אלו הם עיקריה לפי נתוני המשרד לאיכות הסביבה:
-
שימור ושיקום המערכת האקולוגית של הנחל על ידי הפסקת הזרמת מי ביוב או קולחים והקצאת מי מעיינות. שיקום ושימור מסדרונות נחל ציפורי ויובליו, יפתחאל ואום חמיד, לכל אורכם.
-
שמירת מרחב חזותי ורצף של שטחים פתוחים - יערות, שטחי מרעה ושטחים חקלאיים על ידי איסור בנייה מכל סוג שהוא. טיפוח יערות אלון התבור שהם בעלי ערך אקולוגי, נופי ותיירותי גבוה.
-
פיתוח פארקים עירוניים סמוך לאפיק הנחל. במעלה, בתחומי הישובים: נצרת עילית, ריינה, משהד; ובמורד, בתחומי הישובים במרחב חיפה. חיזוק נוכחותו הויזואלית של הנחל על-ידי נטיעות לאורך קטעים נבחרים לצדי האפיק.
-
יצירת רשת מסלולי טיולים ובילויי נופש מוסדרים ומשולטים המשלבים מוקדי ענין, מצפורים וחניונים.
מקורות זיהום הנחל העיקריים הם: מכון טיהור שפכים ותחנת שאיבה סוללים, מכון טיהור שפכים ותחנת שאיבה כפר מנדא. בעתיד צפוי שפור כתוצאה משידרוג מכון טיהור שפכים סוללים בשנת 2006 והקמת מכון טיהור שפכים כפר מנדא בשנת 2006. נכון ל-2/2005 הושלמה בניית המאגר לקליטת שפכי נצרת וקולחים באיכות טובה יותר מבעבר מוזרמים לנחל. הסתיים שביל הנוף באזור הסוללים, השביל מותאם לתנועת עגלות נכים. הוחל בחפירה, שחזור ושיקום עיינות ציפורי. במהלך שנת 2005 נשמכה העבודה בשיקום עיינות ציפורי והחל ביצוע שביל נחל מעיינות ציפורי ועד קטע קיבוץ הסוללים.
היי,
מה תרצה לכתוב על נחל ציפורי?
בנו שם טיילת יפה, מטחנת הנזירים לכיוון עין יבקע, וממש כיף ללכת לאורכה (מסומן בסימון שביל ישראל) עד למעיין ואז לחזור
המסלול המוצע כאן הוא מסלול הלוך-חזור של סה"כ כ4 ק"מ מטחנת הנזירים לעין יבקע וחזרה.
יש מסלול נוסף שלא מוזכר כאן והוא טיילת ציפורי שהיא מעגלית ומתחילה בטחנת הנזירים כ2.5 ק"מ ואולי אם הגעתם לנחל ציפורי כבר עדיף לעשות אותה במקום את המסלול המוצע, או להתחיל בה ואז להחליט אם יש זמן להוסיף גם את המסלול המוצע - ואת זה אני אומרת כי חצי מהמסלול יחסית יפה וחצי מאכזב. ואילו הטיילת שלא היינו בה, נראית יפה יותר.
אנחנו עשינו את המסלול הפוך- מעין יבקע לטחנת הנזירים וחזרה.
עין יבקע - בריכה גדולה ונעימה שאפשר לשחות בה. מומלצת!
ניתן להגיע עם רכב פרטי ממש עד למים (כך שנקודת סיום עדיפה היא לא נקודה 5 במפה כי אם ממש עד עין יבקע אחרת תצטרכו ללכת סתם עוד שביל עפר)
כשהתחלנו ללכת מעין יבקע לא היה כיף, קשה למצוא את הסימון הכחול ויש עבודות בשטח עם דחפורים ובכללי תחושה לא נעימה כי לא כזה יפה מסביב ויש הרבה חצץ ועבודות. כמעט חזרנו חזרה לרכב.
אחרי כקילומטר בערך מתחיל להיות יפה
אפשר ללכת במים במסלול הכחול או לעקוף בשביל ג'יפים.
מומלץ לגוון ובהלוך ללכת במים ובחזור בדרך הגיפים העוקפת.
אחרי שיוצאים מהמים יש נקודת פיצול לשביל ישראל או להמשיך במסלול הכחול - גם כאן אפשר לגוון בהלוך ובחזור.
טחנת הנזירים סגורה, בבעלות של מישהו פרטי.
שימו לב שמטחנת הנזירים מתחילה טיילת מעגלית של כ2.5 ק"מ והיא סלולה לאורך הנחל.
לא טיילנו בה אבל לדעתנו לאור העבודות בשטח כדאי לשקול לעשות את הטיילת במקום המסלול המוצע או להתחיל מלעשות את הטיילת ואז להחליט אם אחריה לעשות בנוסף את המסלול הנוסף או לוותר עליו ולסוע עם הרכב לעין יבקע.
מסלול מתאים לכל המשפחה! מומלץ
הנחל ניראה כמו תעלת ביוב. המים היו חומים לגמרי, והסירחון היה בלתי ניסבל. אכן הוקמה טיילת ואפילו נישתלו עצים וקצת דשא לאורך הנחל, אבל כמות הטינופת על גדות הנחל הייתה מזעזעת. בחיים לא נחזור לשם. פשוט גועל נפש ומדכא… ביותר.
אפשר להבחין בצבים במהלך הטיול בנחל
יחסית נקי והשביל והמסלול מאוד נוחים
הדרך מהממת ופורחת כרגע וזה מקסים!
שווה להגיע, מומלץ באמצע השבוע.
ממש לא כדאי להגיע. המוני אדם צווחים וצורחים, בשילוב של רעש מחריש של רכבי שטח מסוגים שונים וזוהמה בכל מקום. האזור הוא אכזבה מרה.
היינו בטיול שתי משפחות, חבר'ה בגילאי 13-52. עשינו את המסלול ההפוך ממה שיש באתר - התחלנו ביישוב כעביה, הלכנו עד לטחנת הנזירים וחזרנו לכעביה. מי שבוחר לעשות כמונו - מומלץ לכתוב בוויז "חניון נחל ציפורי". כשמגיעים, תמצאו את עצמכ… ם במגרש חניה גדול ליד בית הקברות החדש של היישוב. לא מומלץ לחנות פה, כי זה קצת רחוק (כמו שכבר כתבו למטה). מומלץ להמשיך עם הכביש בירידה מטה, ובפניה הראשונה לקחת ימינה לדרך עפר. להמשיך עם דרך העפר עד שתראו משמאלכם את בית הקברות הישן, ומיד אחריו (כ-100 מטר) יהיה חניון עפר גדול. בחניון העפר גם נמצא תחילתו של הנחל יחד עם מעיין מגניב.
מהחניון הזה מתחיל המסלול הכחול עד לתחנת הנזירים.
באנו לטייל בשבת, עמוס ומלוכלך, מלא רכבי שטח מכל הסוגים, מרגיש כביש 6 ללא שוליים... חבל
מסלול מומלץ למשפחות, נוח לעגלות
מאוד יפה וכיפי
כדי להגיע לטחנה בקלות כתבו בוויז: "טחנת הנזירים - טחנת קמח יובלי ציפורי". החנייה בכעבייה די רחוקה מהנחל והדרך לא ממש מיועדת לרכב שהוא לא רכב חברה/4X4.
ליד שביל העפר בכניסה לנחל יש חנייה גדולה ומשם יש טיילת חדשה לאורכ… ו של הנחל עד הטחנה. הנחל עצמו לפני ואחרי הטחנה מלוכלך עם מעט מאוד פינות צל.
ליד הטחנה יש משטח דשא/עשב נחמד לעצירה ואם לא תפסו לכם את המקום אז יש גם צל מתחת לעצים.
אחרי הטחנה השבילים מתחלקים לשניים: שביל ישראל שהולך לאורך הנחל אבל אז מתחיל לטפס לכעבייה ושביל העפר. שביל העפר רחוק מהנחל ומלא ברכבי שטח.
כפי המתואר היטב בתגובה הקודמת (״היינו אתמול בנחל ציפורי") - ניתן לכתוב בוויז ״חניון כעביה״. זו הנקודה שהחננו את הרכבים. משם יורדים בכביש סלול עד לגשרון קטן ובו פניה ימינה לשביל המסומן כחול. אם פונים כאן ימינה ופשוט… ממשיכים בדרך העפר מימין לנחל עוד 450 מטר (בדיוק אותם 450 מטר מהתגובה הקודמת) או אז מגיעים לבית הקברות הישן של כעביה, וגם שם ניתן להחנות ולהתחיל את המסלול. הרווח הוא כעשר דקות הליכה (בסוף זה קצת שווה).
במסלול הכחול יש די הרבה תנועת כלי רכב ובוץ, אז לעיתים הלכנו לאורך שדות הרימונים במקביל למסלול הכחול. עצרנו לצהריים בטחנת הנזירים היפה. הלכנו כשלוש שעות וחצי כולל עצירות. סהכ המסלול 6.5 ק״מ (חנינו בחניון המרוחק יותר, אז אפשר להוריד ק״מ למי שחונה ליד בית הקברות הישן בהמשך כמתואר). בילוי נעים לכולכם.
היינו אתמול בנחל ציפורי. ההגעה לנחל: יורדים במחלף זרזיר לכיוון מערב - לתחנת הדלק "דלק בית-לחם" על כביש 7626 לכיוון כעבייה.
נוסעים ישר כל הזמן כ-3 ק"מ עד שמגיעים לכיכר עם 3 דקלים כשהפנייה שמאלה היא לכעבייה צפון … בכיכר ממשיכים ישר, עולים על כביש סלול חדש ונוסעים כל הזמן ישר (למרות תמרור אין כניסה שמוצב שם). עוברים את קופת החולים הכללית (שלט דהוי) וכעבור 450 מ' רואים את הגשר מעל נחל ציפורי. לחנייה מומלץ להמשיך עם הכביש התלול שמביא אתכם אחרי 2 דקות לבית הקברות ולחניה מסודרת. יורדים ברגל לנחל ויש לשים לב להכנס לשביל מימין לנחל (הולכים במורד הנחל) - סימון שבילים לבן כחול לבן. המים היו נקיים, הסביבה קצת פחות, חלק מהמסלול הלכנו בתוך הנחל וחלק בשלוליות בוץ (להנאת הילדים). הגענו עד תחנת הנזירים שהיא מקום מקסים ומשם חזרנו דרך שביל ישראל שהוא יבש לחלוטין, לא קשה להליכה אבל קצת מתיש (בערך שעה חזרה) השביל מסתיים בתוך שדה שמוביל ישר לעין יבקע שם התחלנו את הטיול. מומלץ מאוד למשפחות עם ילדים ולא לשכוח להביא להם נעלים להליכה במים. ומי שלא רוצה להרטב יכול ללכת בשולי הנחל.
08/04/2015 - נחל ציפורי סיבוב מעגלי , היה מאוד כייף . חצינו את הנחל באזור הטחנה לכיוון צפון וצעדנו על השביל בסמוך לנחל , הילדים הלכו בתוך המים . בנקודה מסוימת התרחקנו מעט מהנחל והמשכנו על שביל ישראל כחצי שעה ואז פנינו … ימינה לכיוון דרום בדרך חקלאית ושוב חצינו את הנחל אך הפעם לכיוון דרום בכדי לחזור לנקודת ההתחלה . סיימנו ברחצה באזור הטחנה . מאוד יפה ומאוד קל . מומלץ
הנחל מקסים ומהנה ומתאים גם לילדים . אבל אין שילוט ברור מהכפר כעביה לכן צריך לשאול איך מגיעים לקופת חולים כללית ומשם ממשיכים בשביל עפר עד החניה
גם אנחנו טיילנו היום בנחל ציפורי. בסמוך לכעביה נכנסנו ליער ודרכו ירדנו אל הנחל. הלכנו עד העלייה לסווייעאד ומשם עלינו חזרה לקיבוץ הרדוף ולחניה. בגלל גשם שתקף אותנו לא המשכנו עד טחנת הנזירים אבל זה היה התכנון. הלכנו… ממזרח למערב. הזרימה אכן שופעת ולעיתים צריך לעקוף שלוליות מים. המקום מקסים ועין יבקע היה נקי.
לבאים מצומת יגור וזבולון, הכניסה לכביש המוליך למסלול שונתה, והיא כיום דרך הכביש המוליך לבית הקברות בתל רגב. יש שילוט בולט.
בימים אלו של סוף החורף הזרימה בנחל חזקה, ויש קושי לחצות אותו ברגל, בחלק מהמקומות.
הסימון של … שביל ישראל באזור הנחל אינו בולט, ולעיתים יש מרחק רב בין סימן לסימן
ברוך שקד
היינו שם היום, הי אדיר! שדות חרדלים מנוקדים כלניות ועוד כל מיני פרחים שלא ידענו את שמם. פשוט נפלא.
אזהרה: הגשמים שטפו את השביל לחלוטין ולעתים קרובות גם סימוני השביל נעלמוץ לבסוף נאלצנו לחצות את הנחל ב… מים שהגיעו קצת מעל לברכיים! לא מתאים לילדים בעונה הזאת.
מסלול קליל ביותר, נעים ברובו למרות החלקים המלוכלכים שבו.
עם זאת - זהירות בחניית הרכב, לנו פרצו וניפצו שני חלונות!
יצאנו אתמול לנחל ציפורי. התחלנו בשעה 12:00 וסיימנו בשעה 16:00.
מכיוון שביקרנו בקיבוץ הרדוף. חנינו את רכבנו שם וירדנו מתוך הקיבוץ (לא בדרך מסומנת) לעבר הנחל. חברנו לשביל ישראל, כמה מאות מטרים מערבית לעין … יבקע. צעדנו לכיוון עין יבקע, הבריכה מלאה במים, עושים רושם נקיים יחסית אך הלכלוך חוגג. הבריכה מלוכלכת וחבל, טיפה הוציא לנו את החשק להיכנס. מעין יבקע התחלנו ללכת על השביל הכחול מערבה עד טחנת הנזירים, בדרך מצאנו איזו פינת חמד לקפה על גדת הנחל. בטחנת הנזירים עברנו לגדה הצפונית של הנחל והתחלנו לחזור מזרחה על שביל ישראל. לקיבוץ הרדוף הגענו דרך העלייה ליישוב חמאעד סוואידה.
איכשהו, הנחל והמטעים שבעמקו הרחב שבין כעביה לטחנת הנזירים מצליחים לגבור על תחושת הלכלוך העוטפת אותו. טיול חביב, כיפי וקליל.
טיילנו היום 27/9/13 בנחל ציפורי הפוך מהמתואר ב"טיולי", חנינו בישוב כעביה ליד בניין המועצה והמשכנו הלאה ברחוב שהופך לשביל עפר בסמ"ש כחול עד לעין יבקע ומשם לטחנת הנזירים וחזרה, מסלול יפהפה. בעין יבקע היו מים בג… ובה של כ 50 ס"מ המאפשרים טבילת כל הגוף, יש מעט קצף על המים אבל הם היו צלולים. לאורך כל הנחל כמויות גדולות של אשפה, פסולת בניין ופגרים של גדיים שמעיבים על האווירה וחבל. המסלול רובו ככולו חשוף לשמש כולל בקטע של שביל ישראל, כדאי להצטייד בהרבה מים, כובעים וקרם הגנה.
אתמול טיילנו בנחל ציפורי אני ושני בניי,היינו ברכב אחד ובחרנו לעשות את המסלול מכעביה עד למנזר ובחזרה.מסלול מקסים.כדאי להתייחס למספר נקודות:
הגענו לכעביה מהישוב הרדוף-לא היה שום שלט על הדרך המכוון לישוב.
(פניה לפני היישוב הרדו… ף שמאלה נסיעה קצרה ומגיעים ליישוב)כשהגענו לישוב פניה שמאלה ומתפתלים עם הכביש ,היישוב מחולק לשני חלקים משני צידי הנחל ממשיכים עד לפאתי היישוב .אנחנו חנינו בסמוך לביה"ס בחנייה מסודרת והמשכנו ברגל בדרך עפר עד לתחילת המסלול הכחול-גם כאן אין שלט מכוון לא לנחל ולא לתחילת המסלול(כדאי לשאול כשמגיעם לתחילת המסלול יש מספר שבילים ולא כדאי שתתברברו ,נתקלנו בלהקת כלבים משוטטים).
המסלול עובר בין מטעי רימונים והמראה משובב נפש המים זורמים בנחל-הדבר שמעיב על ההנאה שיכלה להיות מושלמת זה הזוהמה,ליכלוך,זבל,הזנחה פושעת של כל הגורמים שמאפשרים למקום קסום כזה להדרדר לרמה זו!!!
הבריכה מקסימה ואכן טבלנו בה בחלק שהמים צלולים ונקיים ודגים וצבי מים שחו לצידינו.השביל עובר מצד לצד אך יש מעברי אבנים.לא לפספס כשמגיעים למנזר להכנס פנימה ולפנות שמאלה בין שני דקלים בריכת מים מוצלת ומושבי אבן סביבה כך שניתן לנוח ולהנות ממראה הנוף.תהנו
לא ממליץ לטבול את כל הגוף בנחלף, כי לפרקים הוא מזוהם.
המעיין שבסוף המסלול מלא בירוקת..אבל מספיק עמוק לטבילה-מעין בריכה קטנה.
ישנוף יפה בדרך, ואין הרבה מטיילים.
קחו בחשבון בוץ חציית נחל עם מים
הייתי שם בזמן האחרון (פברואר מרס 2011) ובדרך חזרה לא היתה לנו ברירה אלא לחצות את הנחל כאשר המים היו בגובה 20ס"מ בערך ולעבור במסלול מכשולים עקב הבוץ הרב בדרך
אני חייב … לומר שבשבילי כל זה רק הוסיף לחוויה
אבל אם יש לכם כוונה להביא חברים או משפחה שלא רגילים לזה... אז קחו זאת בחשבון כאשר אתם מטיילים בחורף ובאביב המוקדם
מישהו היה שם לאחרונה ויודע כמה מים יש שם ואם הם נקיים?
היום ביקרנו בנחל עם שתי מכוניות,את האחת השארנו ליד תחנת הקמח והשני
בכעביה.
אני ממליץ להשאיר את הרכבים בכעכיה להגיע לתחנה ולחזור.
לנו לקח המסלול כ40 דקות לצד אחד.
הגישה לתחנת הקמח לא נוחה וניתן לפספס אותה בקלות,ומ… שם הנסיעה לכעביה ארוכה (מעל 20 דקות).
המסלול מישורי( יש מים בנחל),ועובר באזורים חקלאים מתאים לכל המישפחה.
כתוב שלאחר 3 קמ מצומת זבולון יש פנייה ימינה בין הק"מ ה-48 ל-49 (48.6 ליתר דיוק), ימינה למקום שנקרא חואלד (יש שלט לבן בפנייה). מי שמפספס נאלץ להמשיך עד סומך ומשם לבצע פרסה.
למגיעים מצומת סומך, יש פנייה ימינה לחואלד (ג… ם כאן יש שלט למקום), שימו לב שזו פנייה קטנה לדרך עפר, קל מאוד לפספס אותה (יש תחנת אוטובוס בדיוק בפנייה זו). אחרי הפנייה ימינה פונים שוב ימינה לשביל שמוביל לגשר שחוצה את הכביש מתחתיו אל הצד השני - ומשם שמאלה לטחנת הקמח (טחנת הנזירים).
ביום שבת בצהריים (תחילת חורף) חווינו הרבה רכבי שטח+טרקטורונים שנוסעים על הסימון הכחול. המסלול הזכיר כביש בכפר... לא נעים. המלצה: להגיע באמצע שבוע, או ללכת על שבילים/דרכי עפר לא מסומנים. התוואי פשוט … והנוף מאוד יפה גם מחוץ לשביל המסומן לכן לא צריכה להיות בעיית ניווט.
לסיכום: מסלול מאוד יפה אבל הרכבים מאוד פוגעים באווירה.
האם מישהו טייל שם בזמן האחרון (13/08/2007) ויודע מה מצב המים יש או אין ומה איכותם מזוהמים, לא נקיים או ראויים לשתייה?
תודה,