רבים מאוהבי הטיולים חוששים לצאת למסלולים לא מוכרים עם הילדים, שמא יתקלו בקשיים, בחוסר נגישות או שיגיעו אל מסלולים שדורשים רמת הליכה גבוהה – אבל אנחנו פה כדי לספר לכם שטיול עם ילדים קטנים הוא חוויה אדירה!
נכון, אי אפשר לומר שאין קושי או סרבול, אבל יש גם הנאה גדולה, העשרה וזמן איכות משותף, שחבל לפספס בגלל חששות. אז הנה כמה רעיונות, שיוציאו אתכם מהבית והיישר אל תוך הטבע – הנגיש:
צפון
פארק אדמית ומערת קשת
בפארק אדמית, שבגליל המערבי, תמצאו מסלול הליכה קצר ונגיש לעגלות
שלאורכו תצפית נוף מרהיבה. בקצה המסלול תגיעו אל מערת הקשת שהיא עיקר
היופי של המקום. המערה היא בעצם קשת אבן ענקית, שריד של מערה לשעבר
שתקרתה קרסה. למעוניינים לשלב אקסטרים עם הטיול – תוכלו לגלוש
סנפלינג מהקשת אל תוך המערה אל עומק של כ-40 מטרים.
בפארק פרוסים ספסלי פיקניק ומותרת הדלקת אש. אז אפשר לשלב טיול
ופיקניק ולבלות כאן יום שלם.
- איך מגיעים: משלומי נוסעים בכביש 899, אחרי כארבעה קילומטרים פונים שמאלה וצפונה בכביש המטפס בעיקולים חדים אל קיבוץ אדמית, זהו כביש 8993. בוויז: פארק אדמית מערת הקשת.
- מחיר: הכניסה לפארק היא ללא עלות.
- למידע נוסף על מסלול הטיול בפארק אדמית ומערת קשת »
מערת קשת והנוף הנשקף ממנה | צילום: יוחאי
כורם
נחל השופט מחניון החרובים
מסלול מקסים ונגיש כולו לעגלות באזור רמות מנשה. המסלול מעגלי וקליל והוא יוליך אתכם לצד זרימת הנחל, כך שתעברו גשרוני עץ ותפגשו מפלים קטנים ומקסימים. במהלך המסלול גם שלל פינות מקסימות לישיבה ומנוחה. בקיץ יוכלו הילדים להשתכשך במים – וגם אתם.
המסלול יפה ומומלץ בכל עונות השנה, אבל זרימת המים היא בעיקר בחורף. כשתסיימו את המסלול תוכלו לשבת לפיקניק בשטחי הפארק הרחבים. ניתן גם להדליק אש.
- איך מגיעים: הגיעו אל יקנעם המושבה מצומת יקנעם בכביש 70. במושבה נוספים עד סופה וברגע שמגיעים אל הגדר פונים ימינה ונוסעים בדרך עפר עד לחניון חרובים. בוויז: נחל שופט חניון חרובים.
- מחיר: הכניסה לפארק היא ללא עלות.
- למידע נוסף על מסלול הטיול בנחל השופט »
זרימה בנחל השופט | צילום: מיכאל זץ
מרכז
פארק נחל חדרה
פארק גדול שבו תוכלו להעביר יום שלם עם הילדים. המון פינות ישיבה,
מדשאות רחבות וגם פארק שעשועים מושקע. לצד הנחל הוקמה טיילת הליכה
מונגשת לעגלות שאורכה כקילומטר.
במהלך הטיול תפגשו גשר מיתרים מיוחד ומזרקה פעילה. הכניסה למים בשטח
הפארק אסורה, אך המסלול יוביל אתכם ישירות אל הים, שם תוכלו בימי הקיץ
להיכנס לשכשוך.
- איך מגיעים: על כביש 2 נוסעים עד למחלף גבעת אולגה, שם פונים מערבה לכיוון הים ולאחר מכן פונים ימינה בפנייה הראשונה. לאחר 2 קילומטרים מגיעים אל גדת הנחל. בוויז: פארק נחל חדרה.
- מחיר: הכניסה לפארק היא ללא עלות.
- שעות פתיחה: 8:00-19:00 בשעון קיץ ובשעון חורף עד 17:00.
- למידע נוסף על מסלול הטיול בפארק נחל חדרה »
שקיעה בפארק נחל חדרה | צילום: פלג
אברהם
גן לאומי אפולוניה
הפארק נמצא באזור השרון, בהרצליה והוא מציג אתר ארכיאולוגי מרשים ועיר נמל קדומה. הסיור בפארק משלב סיורי עתיקות לצד נוף מקסים ותצפיות. באתר ישנם מספר מסלולים אותם תוכלו לבחור בכניסה, בהתאם לזמן שתרצו להקדיש למקום. כמעט כל המסלולים נגישים לעגלות לכל אורכם.
- איך מגיעים: נוסעים על כביש 2 עד למחלף יצחק רבין ושם פונים להרצליה-כפר שמריהו. בכיכר השנייה פונים ימינה ונוסעים ישר עד לכניסה של הגן. בוויז: גן לאומי אפולוניה.
- מחיר: מבוגר – 22 ₪ | ילד – 18 ₪ | למנויי מטמון של רשות הטבע והגנים הכניסה היא ללא עלות.
- שעות פתיחה: 8:00-17:00 בשעון קיץ ובשעון חורף עד 16:00.
- למידע נוסף על מסלול הטיול בגן הלאומי אפולוניה »
המבצר באפולוניה - נגיש לעגלות | צילום:
המשפחה המטיילת שלי
דרום
גן לאומי קבר בן גוריון
אחוזת קבר בן גוריון נמצאת בסמוך לשדה בוקר והיא חלק מגן לאומי עין עבדת. אחוזת הקבר נפרסת על שטח גדול, שלאורכו מסלול נגיש של כמה עשרות מטרים ובקצהו מצוק, שממנו נשקף נוף עוצר נשימה של המדבר בשיא תפארתו.
בלב הפארק נמצאים קברם של דוד בן גוריון ורעייתו פולה. בן גוריון בחר במקום לקבורתו מאחר והוא אהב מאוד את אזור הנגב והאמין בפיתוחו – ואי אפשר שלא להבין אותו.
מקצה המסלול תוכלו לחזור באותה הדרך או במסלול מקביל שעובר לצד
המצוק, הנגיש גם הוא, והנוף ממנו פשוט מדהים. אחת החוויות
הגדולות במקום היא המפגש עם היעלים שמסתובבים להם בחופשיות בפארק.
אם תרצו, תוכלו להמשיך לטייל בפארק הלאומי עין עבדת שנמצא ממש בסמוך
לאחוזת הקבר. המסלולים בעין עבדת מקסימים, אך אינם נגישים לעגלות
לכן תוכלו לעשות אותם עם מנשא
בלבד.
- איך מגיעים: נוסעים דרך כביש 40 ופונים שמאלה אל קיבוץ שדה בוקר, נוסעים ישר עד לחניה ליד השלט כניסה. בוויז: אחוזת קבר בן גוריון.
- מחיר: הכניסה לפארק היא ללא עלות.
נוף שגם הקטנטנים לא יישארו אדישים אליו |
צילום: המשפחה המטיילת שלי
טיפים מנסיון: דברים שכדאי לדעת בטיול עם ילדים
- תכננו לו"ז שמתאים לילדים: כשילדים עייפים או רעבים יש לכך השפעה על ההתנהגות שלהם – הם בדרך כלל יהפכו לחסרי סבלנות, עצבניים וכועסים. בעוד המבוגרים יודעים להתגמש ולהתאפק, הילדים פחות. נסו לתכנן מראש את זמני הטיול כך שיתאימו לכולם.
- ודאו שסוג הטיול מתאים לכולם: לדוגמא, אם אתם יודעים שיש לכם ילד שמאוד לא אוהב להיכנס למים אז נסו להימנע או לפחות לשלב אטרקציות נוספות שמהן הוא כן יוכל ליהנות. דברו על זה והסבירו שבהמשך יהיו אטרקציות נוספות שהוא ייהנה מהן יותר.
- צרו עניין: ילדים הם סקרנים מטבעם! אפשר למצוא עניין עבורם כמעט בכל מקום אליו תרצו ללכת. נסו להלהיב את הילדים, לשתף אותם ולהסביר להם מה הם הולכים לראות. תופתעו כמה שזה משנה את החוויה עבורם.
- גמישות: בטיול עם ילדים תמיד יכולים להיות שינויים של הרגע האחרון. ייתכן שתצטרכו לעשות יותר הפסקות משתכננתם או שלא תספיקו לראות כל מה שרציתם. זיכרו שאתם בטיול ואין לחץ לכלום, הכל צריך להיות בכייף ובנחת.
- זכרו לנשום: נכון, כנראה שתתעייפו, ויש סיכוי טוב שגם תכעסו בחלקים מסוימים. נסו לא להישאר עם הכעס במהלך כל הטיול כדי שהחוויה בסופו של דבר תישאר טובה. תזכירו לעצמכם שאתם בחופש עם הילדים שלכם, זמן משותף שאין הרבה ממנו בשגרה, ונסו ליהנות מזה כמה שיותר.
הכתבה נכתבה על ידי מור ואורנה, בעלות בלוג “המשפחה המטיילת שלי”. רוצים לגלות עוד תכנים על טיולי משפחות? תוכלו לקרוא עוד בדף הפייסבוק | עמוד האינסטגרם או באתר הרשמי של המשפחה המטיילת שלי
היי,
מה תרצה לכתוב על "מיוחד לקטנטנים: 5 מסלולים נגישים לעגלות וכיפיים במיוחד"?