איפה אפשר לטייל עם עגלה?

1. יער שוויץ

כביש מסודר ומפותל יוביל אתכם אל יער שוויץ, הממוקם בצדה המערבי של הכנרת. בדרך תוכלו לעצור בכמה נקודות תצפית, עם נוף משגע לימת הכנרת ולהרים שמסביב. בימים של ראות טובה, אפשר לראות עד לפסגות המושלגות של החרמון.

אל כל נקודות התצפית ביער ניתן להגיע באמצעות הרכב ומשם להתחיל את הטיול הרגלי עם העגלה. תצפית המצפור התלת-כיווני, היא גם תחילת המסלול הנגיש לעגלות, שעובר בין כמה מצפורים מרשימים שבדרך.

נטיעות היער החלו כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת (1927) וזאת במטרה להגן על תושבי טבריה הסמוכה מפני מפולות בוץ וסחף. אם תהיתם כיצד קיבל היער המקסים, הממוקם בסמוך לעיר טבריה, את שמו האירופאי, נספר כי היו אלה בני הקהילה היהודית בשוויץ, שתרמו לקק"ל וסייעו בהקמתו של היער.

  • Waze: פארק יער שוויץ
  • משך המסלול:  כחצי יום, הכניסה חינם
  • טיפ מאיתנו: בחניון ע"ש גוטמן מחכה לכם קרחת יער מקסימה, עם שולחנות פיקניק מעץ ומתקנים משחק לילדים. כדאי להתחיל שם את המסלול בפיקניק משפחתי ומשם לצאת לדרך 

לכל המידע על המסלול ביער שוויץ לחצו כאן » 

תצפית מרהיבה על הכנרת ביער שוויץ. צילום: פיקיויקי

2. רמת הנדיב 

בין זכרון יעקב לבנימינה, שוכן אחד המקומות הקסומים בארץ - מתחם גנים ופארק טבע, המשתרע על פני 4,500 דונם. . המתחם הגדול, שבו גם קבורים הברון אדמונד דה רוטשילד ורעייתו עדה, מתחלק לשני חלקים עיקריים: גני הזיכרון המטופחים ופארק הטבע. אזור גני הזיכרון הוא האזור הנגיש לטיול עם עגלות.

בתוך מתחם הגנים תגלו כמה וכמה פינות מקסימות שווה לעצור בהן, כמו: גינת הוורדים, גינת התבלינים וכמובן התצפיות המקסימות על מורדות הכרמל והים התיכון. לאחר מכן תוכלו לשבת לפיקניק נחמד במדשאות שמחוץ לשערי הגן (רק שם מותר לאכול) ולהנות מהאווירה הנעימה והמרגיעה.

  • Waze: גני רמת הנדיב
  • משך המסלול: כשעתיים, כולל הפיקניק. הכניסה חינם.
  • טיפ מאיתנו: כדאי להגיע בשעה מוקדמת (ממילא אתם ערים מלפנות בוקר). שערי הגן נפתחים בשעה 9:00 ואם תגיעו בדיוק בפתיחה, גם תמצאו חניה קרובה וגם כל הגינות השונות יהיו לרשותכם.

לכל המידע על רמת הנדיב באתר טיולי » 

3. נחל השופט

מאז ומתמיד נחל השופט היה מסלול אהוב במיוחד על משפחות. ועם שביל הליכה מעגלי וקליל, נחלים ומפלים קסומים והנגשה מלאה לעגלות וכיסאות גלגלים, אפשר בהחלט להבין את ההתלהבות. ועכשיו, אחרי מתיחת הפנים שעבר המסלול באפריל 2024, הכוללת הנגשה מלאה לעגלות, אין ספק שהנחל הפופולרי קנה לעצמו עוד משפחות מעריצות חדשות. 

מלבד מפלים ובריכות שכשוך קטנות, שמתגלות במלוא תפארתם בחורף, המסלול החדש מתהדר בספסלי ישיבה חדשים, גשרים ואזורי פיקניק, בהם תוכלו ליהנות מארוחת בוקר משפחתית – רק שימו לב לשמור על הסביבה. 

שימו לב שמאחר שמדובר במסלול טיול פופולרי – אם לא הפופולרי ביותר בארץ, כדאי להגיע לכאן מוקדם בשבתות, כדי ליהנות מפיסת טבע לעצמכם.

נחל השופטחדש ומונגש ומהניילונים | צילום: אלכס קולומוסיקי, מערך ההסברה קק״ל

4. יער האילנות

בלב השרון, ממש על כביש מספר 4, שוכן לו יער קסום ומיוחד, שבו צומחים כ-750 מיני עצים שונים מכל העולם. בין העצים היפים פרושים מסלולי הליכה סלולים היטב, שמתאימים במיוחד לטיולים עם עגלות. המסע בין העצים האקזוטיים השונים מרתק ומרשים במיוחד ובקצה היער נמצא גם שביל האירוסים, שמוביל לחורשת אקליפטוס ולמסלול מעגלי שאורכו שלושה קילומטרים. מדי שנה בין ה-10 לפברואר עד ל-10 במרץ, פורח כאן אירוס הארגמן המרהיב.

ב-2014 הוכרז יער האילנות באופן רשמי כגן בוטני. אם אתם מטיילים עם ילדים גדולים יותר, הם בוודאי ימצאו עניין רב במרכז המבקרים החדשני והדיגיטלי שנפתח במקום. בהמשך, התקדמו אל עבר "מעגל הקזוארינות" המרשים ואל המבוך החי שנמצא ממש ממול, ותנו להם לשחק ולהשתולל בין השבילים הירוקים.  

  • Waze: יער אילנות
  • משך המסלול: שעתיים-שלוש
  • טיפ מאיתנו: מחפשים עוד תעסוקה לילדים הגדולים יותר? תשמחו לדעת שביער האילנות מסתתר לו משחק הרפתקה אינטראקטיבי, עם כתב חידה סודי שמתחבא בין העצים הירוקים...

לכל המידע על יער האילנות באתר טיולי » 

5. נחל אלכסנדר וצבי הים

אנחנו נשארים באזור השרון ועוברים לעמק חפר. כאן בלב לבו של העמק הירוק, מתפתל לו נחל אלכסנדר. המסלול הירוק והמקסים מתחיל בגשר הצבים. כאן תוכלו לחכות בסבלנות להופעתם של הצבים החמודים, השוחים במים ונקראים "הצב הרך". מנקודה זו תוכלו להמשיך לפי הכוח והחשק, משום שהמסלול אינו מעגלי ונמשך כשלושה קילומטרים. כולו נגיש לעגלות.

מי שמעדיף לצאת למסלול קצר יותר, מומלץ לו שיתמקד במסלול קטע הנחל לדוגמה, שם נעשתה עבודת שיקום מרשימה. ניתן להחנות את הרכב בחניון מסודר שסמוך לכביש מספר 4 ולהנות מהליכה של כשעה לאורך הנחל היפה, עד שתגיעו מהצד השני, לגשר הצבים.

Waze: חניון גשר הצבים
משך המסלול: שעה-שלוש שעות  
טיפ מאיתנו: כעשרים דקות נסיעה מהנחל, נמצא אגמון חפר המקסים. גם שם תמצאו מסלול טיול נגיש לעגלות והמון ציפורים וחיות מקסימות.

לכל המידע על נחל אלכסנדר באתר טיולי »    

הצבים של נחל אלכסנדר מתחבאים. צילם: לירון בונאנו שטרן

6. פארק נחל לכיש אשדוד

אנחנו מדרימים לכיוון אשדוד ומגלים שעל גדות נחל לכיש, מסתתר לו פארק מקסים, עם מסלול הליכה לאורך נחל זורם, בעלי חיים וציפורים מצייצות. הפארק היפה משתרע לאורך 3.5 קילומטרים של טיילת רחבה וסלולה, המאפשרת לכם ללכת לכל אורכה בנוחות עם עגלה. הדרך משתרעת בין גשר פארק אתגרים לבין שפך הנחל לים התיכון. 

אז מה תמצאו כאן? צמחייה עשירה לאורך הנחל, כרי דשא ופינות הצללה, פינת חי מקסימה עם זברות, אנטילופות, כבשים ונקודים. בנוסף, תמצאו פה ביתני צפרות, בהם ניתן לצפות על הדיירים המעופפים של הנחל, כמו הקורמורן, המגלן, הכסופית והאגמית (אבל מספיק שתגידו לילדכם הקט “תראה, ציפור!”).  

Waze: פארק נחל לכיש, רחוב לסקוב 
משך המסלול: שעתיים 
טיפ מאיתנו: החניה הנוחה ביותר למי שמעוניין לטייל עם עגלה לאורך הפארק, ממוקמת ברחוב לסקוב, בסמוך לנמל אשדוד.

לכל המידע על פארק נחל לכיש » 

על גדות נחל לכיש. צילום: גיא יחיאלי

7. יער חרובית 

בסמוך לקיבוץ כפר מנחם, במרחק נסיעה קצר מבית שמש, שוכן לו יער מקסים ומיוחד במינו – יער חרובית. מלבד יופיו של היער, ייחודו הוא בהיותו יער הנגיש במלואו לבעלי מוגבלויות. בלב היער נמצא פארק הלוחם, שהוקם בשיתוף ארגון נכי צה”ל וכל המתקנים בו נגישים: משולחנות הפיקניק ועד לשבילים השונים ולתצפיות. ייחוד זה הופך אותו גם לפארק אידאלי עבור משפחות עם תינוקות בעגלות.

ביער המקסים תמצאו שבילי טיול קצרים, ברובם בין קילומטר ל-3 קילומטרים, העוברים סביב היער ובין תצפיות מרהיבות. כמובן אל תחמיצו ביקור באחד האתרים הארכיאולוגיים המפורסמים בארץ – תל צפית, נקודת התצפית הגבוהה ביותר במישור החוף הדרומי, המאפשרת תצפית פנורמית של 360 מעלות לעבר מישור החוף והרי יהודה. לאורך המסלול המעגלי המוביל לתל צפית, תוכלו להתרשם ולראות במציאות, כיצד נראות חפירות ארכיאולוגיות אמיתיות. 

Waze: חניון יער חרובית 
משך המסלול: שעתיים-שלוש 
טיפ מאיתנו: אם תטיילו בשקט, תוכלו לפגוש כמה בעלי חיים נדירים שחיים להם בין שבילי היער, כמו צבאים, נמיות ולטאות. 

הכבשים של יער חרובית. צילום: איתמר ברק

לתחילת הכתבה