1. קרן נפתלי: כשהשמש נושקת לעמק

אומרים שזה אחד המקומות (אם לא ה-מקום!) לראות בו את הזריחה, שווה ערך למצדה רק בגליל, וכזה שההגעה אליו פשוטה במיוחד. קרן נפתלי נמצאת בגובה של 510 מטרים מעל פני הים, וזה בדיוק הגובה הנפלא שיאפשר לכם גם לראות את השמש עולה וצובעת את רמת הגולן ועמק החולה בצבעים של יום חדש. כל שזה ידרוש מכם זו חצי שעה (בערך) של טיפוס מרגע החנייה.

כך זה נראה בלייב:

2. אגמון החולה: זריחה מצייצת

אהבתם את מה שרואים מלמעלה, או שסתם אין לכם כוח לטפס? חכו עד שתראו את הזריחה מעל אגמון החולה! פה תוכלו להתרשם לא רק מהשמש העולה ומההשתקפויות שלה במים, אלא גם מאיך שהציפורים מקבלות אותה יפה. החוויה נהדרת תמיד, אך מומלצת במיוחד בעונות הנדידה.

ניתן להגיע לסיור זריחה עצמאי, אך אפשר גם לצאת לסיור מודרך בעגלות מסתור של המקום, שכולל הליכה קצרה, הסברים ותצפיות (כשעתיים וחצי, בהרשמה מראש: 04-6817137).

ציפורים באגמון בזריחה | צילום: בר ארצי
ציפורים באגמון בזריחה | צילום: בר ארצי

3. המוחרקה: אש מהשמיים!

אמנם יש המון מקומות בארץ שפונים מזרחה, אך לא הרבה מהם יגלו לכם בו זמנית גם זריחה, גם את הנוף הנהדר של עמק יזרעאל והגליל, וגם יחשפו באופן ממשי את אחד מסיפורי התנ”ך. והמוחרקה היא כזו. זהו המקום שבו אליהו הנביא ונביאי הבעל התחרו ביניהם על מי “אמיתי” יותר, עד שאליהו הוכיח שאלוהים איתו, והצליח להוריד אש מהשמיים.

וגם בלי אליהו, מראש הפסגה הזו, שמגיעה לגובה של 474 מטרים, אתם הולכים לראות כדור אש ענק עולה אט אט לשמיים וצובע הכל בגווניי אדום עדינים. כבונוס נוסף – לאחר שהשמש כבר תתמקם בנוחות בשמיים, בשעה 8:00 (בימים ראשון-חמישי) תוכלו גם להיכנס למנזר הכרמליתים שנמצא במקום, ולמהדרין – גם לעלות אל גג המקום וגלות תצפית נהדרת גם לאור היום!

אחרי הזריחה | צילום: יוחאי כורם
הנוף מהמוחרקה | צילום: יוחאי כורם

4. זריחה במצדה: המלכה האם של הזריחות

טוב כבר עברנו שלוש זריחות ועוד לא אמרנו מצדה. אז הנה אנחנו אומרים – מצדה! גם אם הייתם פה ובמיוחד אם עוד לא, יש סיבה למה הכוכבת הזו תעלה בכל חיפוש של “זריחה שווה בארץ”.

מעבר לסיפור ההיסטורי של המקום, גם השמש העולה מעל ים המלח, מצליחה למלא מדי יום ביומו את ההר בהמוני מבקרים שמשכימים קום ועולים בשביל הסוללה המסודר, או בשביל הנחש המאתגר בשעות העלטה.

אז נכון שהשמש מעלה פה מופע מדהים בכל יום ביומו, אבל אנחנו מבטיחים שהתופעה הזו תרגש אתכם בכל פעם מחדש (ובמיוחד אם התאמצתם במיוחד כדי לעלות לכאן).

זריחה במצדה | צילום: עמית להב
זריחה במצדה | צילום: עמית להב

5. מצוקי דרגות: כמו במצדה, רק פחות תיירותי

כבר הייתם במצדה? קבלו אלטרנטיבה מדהימה, שאחריה תוכלו גם לצאת למסלול משוגע. אבל אפשר גם שלא, תלוי במדד העצלנות שלכם.

בקצה מצוק ההעתקים, ובמקום שבו ים המלח ממש נפרש אל מולכם כמו שמיכה כחולה ושלווה, נמצאת הפינה הכי שלווה לשבת בה ולצפות בזריחה. במקום זה שוכנת אכסניית מצוקי דרגות שהיא בעצמה פנינה בלב מדבר ומציעה לא מעט אופציות ללינה למי שרוצה להתחיל את הבוקר במה שנראה כמו הקצה השפוי של העולם.

אבל בין אם תישנו במקום ובין אם לא, אתם חייבים להיות שם בזמן לזריחה, כי התצפית היא משוגעת! אבל – אם זה לא מספיק משוגע בשבילכם, היישר משם מומלץ להמשיך למסלול הדרג’ה… ואז דברו איתנו שוב.

זריחה במצוקי דרגות | צילום: אוהד פרל
זריחה וקפה במצוקי דרגות | צילום: אוהד פרל

6. המכתש הגדול: מתעוררים לפני כולם

אתם מאלה שלא באו באמת לטייל, אבל לגמרי חולים על המדבר? סעו ללילה במכתש הגדול! כך תזכו בנסיעה בין נופים מדהימים, בלילה של כוכבים מנצנצים ובבוקר של זריחה מלטפת ונעימה.

ההמלצה שלנו היא לישון בחניון חולות צבעוניים שבמכתש הגדול, ובבוקר בבוקר, להתעורר עוד לפני שכל שאר החניון מתעורר ולעלות על אחת הגבעות שמקיפות את החניון. אל תשכחו פק”ל קפה והיכונו להצגה הכי טובה בעיר. אה… במדבר!

זריחה במכתש הגדול. צילום: אינה מנשה
ולזה קוראים בוקר טוב | צילום: אינה מנשה

7. מכתש רמון: מה עושים היעלים בבקרים?

מתאספים לראות זריחה מעל המכתש הכי גדול בארץ! וכמוהם עוד לא מעט אנשים, שמבינים איכות.

בכל פינה שבה תתמקמו באזור טיילת המכתש, שנמצאת במזרח העיר, ובשעה הנכונה, תחכה לכם הנקודה המושלמת לראות ממנה את השמש עולה וצובעת את מכתש רמון. אבל – אם אתם בסדר עם לחלוק את הרגע הנפלא הזה עם עוד אנשים, אתם מוזמנים להגיע למרפסת התלוייה (לא תפספסו, מבטיחים!) ולראות את הזריחה ממקום מוסדר יותר.

מעבר למכתש המרשים שיתגלה לנגד עיניכם אט אט, תזכו לראות גם את היעלים החמודים פותחים את הבוקר מול השמש. 

היעלים מקבלים את הזריחה. צילום: עידן קרמזין
בוקר של יעלים | צילום: עידן קרמזין

8. הכי דרומית בארץ: אילת

אם כבר הדרמתם, השקעתם שעות נסיעה (או טיסה קצרה, אבל מה זה חשוב) והגעתם עד לאילת – אז אתם לגמרי מסוגלים להכל! כולל לקימה מוקדמת במיוחד כדי לראות את הזריחה הכי דרומית בארץ!

למשקיענים שבינכם, נמליץ לטפס להר צפחות (כ-200 מטרים, או: כשעה) ולראות את הזריחה משם. אך גם אם אתם ישנים באחד המלונות או על החוף ולא מעוניינים לפתוח את הבוקר בטיפוס – שווה לראות את הזריחה בהליכה לאורך הטיילת. יש האומרים שאלו הן השעות הכי יפות של אילת! אבל אתם תשפטו בעצמכם.

ומי חסרה לכם? ספרו לנו בתגובות!

עשינו לכם חשק לכוס קפה טורקי? הזמינו אחד ממארזי טורקי » 


הנה עוד כמה דברים שתאהבו: