הגבינה שהייתה כאן לפני כולן: מחלבת המאירי ונחל עמוד

נתחיל בצפת, במקום שבו הכל התחיל. כאן פועלת כבר כמעט מאתיים שנה המחלבה העברית הראשונה –מחלבת המאירי, ומדור לדור מתגלגלות בה שלל גבינות משובחות.

תוכלו למצוא כאן חנות שמוכרת את תוצרת המחלבה, וגם סיורים במקום ובסמטאות העיר, אבל אם תשאלו את עיתונאית האוכל הילה אלפרט – "כל שאתם צריכים הוא לקנות חתיכת לחם, שמן זית  ועגבניות ולמצוא סלע עם נוף".

עכשיו, רק נשאר לכם לשדך את כל אלו עם גבינת "המאירי" ובקבוק יין טוב.

להמלצה של הילה אלפרט על גבינות המאירי »

איפה מטיילים כאן?

אז איפה נמצאת אותה נקודה קסומה לחגוג בה עם גבינות ויין? אנחנו ממליצים לכם לצאת לחפש אותה בנחל עמוד. המסלול בנחל המיוחד הזה ייקח אתכם להתפתל בין בריכות מים יפהפיות, צמחייה עבותה, בוסתנים חרבים עם עצי פרי וגם תחנת קמח אחת. 

לאורך כל המסלול תוכלו לשמוע את פכפוך הנחל, ובמקום שבו הוא הכי נעים לאוזניכם  שם אתם מוזמנים לעצור, לשטוף את העיניים בירוק ואת הפה בטעמים משובחים.

למסלול בנחל עמוד ונחל מירון »

נחל עמוד | צילום: עומר זיונחל עמוד | צילום: עומר זיו

סיפור אהבה בשדות העמק: מחלבת ברקנית ונחל הקיבוצים

נמשיך בעמק, במחלבת ברקנית, שהיא תוצר של סיפור אהבה, בין מיכל ואבינועם בעלי המקום, בת תל עדשים שהתאהבה בבן כפר יחזקאל. אם תשאלו, יספרו לכם אודות הגבינות המיוחדות שמיוצרות במקום, כמו: "גבינת עזים עם חילבה או גבינת כבשים שמביאה את סרדיניה לעמק חרוד".

בעודכם שם, תוכלו להתענג על פלטת גבינות משובחות, רק שימו לב, הילה אלפרט ממליצה לוודא שכשיוצאים למסע גבינות יש לוודא ש"אתם הולכים מהגבינה העדינה לכיוון החריפה ביותר, אחרת לא תרגישו כלום".

להמלצה המלאה של הילה אלפרט על מחלבת ברקנית »

איפה מטיילים כאן?

את מלחמת המים המסורתית של החג, תוכלו לבצע בנחל הקיבוצים, שנמצא בתוך פארק עמק המעיינות. הנחל זורם כל השנה, מימיו צלולים וקרירים ולכל אורכו יש לא מעט פינות נעימות לפיקניק. מומלץ ללכת בתוך המים עד שתגיעו לבריכת הקצינים ובחזרה, ליהנות מנופי העמק סביב ולהתגלש על צינורות הבטון הגדולים - היישר לתוך המים! 

סמוך לנחל נמצא תל שוכה, שעליו תוכלו לעלות ולגלות תצפית מדהימה על כל עמק המעיינות ועל עמק בית שאן, וכמובן גם לשחות בסביבתה. כשתמצו את החלק הרטוב, פתחו שולחן עם שלל גבינות מחלבת ברקנית.

למידע נוסף על נחל הקיבוצים »

מחלבת ברקנית | צילום: איתיאל ציוןמחלבת ברקנית | צילום: איתיאל ציון

קסם וגבינות בהר הנגב: חוות קורנמל ועין עקב

כדי להגיע לחוות קורנמל תצטרכו להרחיק עד ללב המדבר, אבל הנסיעה תשתלם לכם. במקום הקסום הזה הכל סובב סביב הגבינות, החל מעדר העזים שמגדלים במקום, ועד הצלחת, שבה נוחתים שלל מטעמים חלביים. 

הילה ממליצה בחום על "העיניים של רוני"ביצים שנאפות בתנור עם גבינת שולה, וגם על פיצה, בצק פילו ממולא בגבינות, ולקינוח יופי של כנאפה שמכינים במקום.

להמלצה של הילה אלפרט על חוות קורנמל »

איפה מטיילים כאן?

אחרי הארוחה תוכלו לקפוץ לעין עקב, נווה מדבר אמיתי, שאפשר להתנחל בו ליום שלם. אבל אם תהיו מוכנים לעזוב אותו ולהמשיך הלאה תזכו גם בנוף מדברי משגע שנשקף מהגבעה התלולה שלידו – חוד עקב, שצופה אל המעיין, אל נחל צין ומעבר להם.

כל אלו ועוד הפתעות (קני נשרים, למשל) מחכים לכם במסלול אחד מקסים, מרחק נגיעה ממדרשת שדה בוקר.

למסלול בעין עקב חוד עקב ומעלה דבשון »

חוות קורנמל | צילום: אינה מנשהחוות קורנמל | צילום: אינה מנשה

חוויה בלב החווה: משק עין כמונים ומפלי פרוד

ונסיים במקום שאסור לכם לפספס בחג שבועות הזה - משק עין כמונים. המסעדה המיתולוגית הייתה ונשארה מוקד עלייה לרגל בקרב חובבי גבינות שיוצאים לטייל בגליל המערבי (ותכף נגיע לאיפה תוכלו לטייל באיזור).  הביקור במסעדה שיושבת בתוך המשק של משפחת אוברוצקי הוא חוויה שלמה בפני עצמה. כך, בזמן שתסעדו להנאתכם ותטעמו גבינות עזים משובחות, ירקות חתוכים וריבה מתוצרת הבית, תוכל ולצפות בעיזים וטווסים שמסתובבים בין השולחנות.

משק כמונים

משק כמונים | צילום: לירז שפר

איפה מטיילים כאן?

במרחק 10 דקות נסיעה מעין כמונים, מסתררים להם מפלי פרוד המרשימים, שמקורם בנחל צלמון. היופי האמיתי של המסלול הזה – כמובן, חוץ מנופים ירוקים מרהיבים, פרות וכבשים שרועות במקום והמפלים המרשימים – הוא העובדה שהוא מתאים גם למשפחות ולמטיילים שאינם מיטבי לכת, מכיוון שמדובר במסלול קווי שמאפשר ללכת בו עד כמה שתרצו ולחזור בחזרה. 

למסלול של מפלי פרוד ונחל צלמון »

מפלי פרוד

מפלי פרוד | צילום: חגית אלדור


הנה עוד כמה כתבות שיעניינו אותך: