אנחנו מנחשים שיצא לכם לבקר בעבר בהר תבור, משכנות שאננים, ראש הנקרה ועל הכנרת… אין בכלל על מה לדבר. אבל האם ידעתם שמאחורי המקומות הכי בולטים בישראל עומדות כמה מהנשים הכי עוצמתיות וחזקות בהיסטוריה שלנו? אל תרגישו רע אם לא ידעתם, אתם ממש לא היחידים.

עכשיו זה בדיוק הזמן לצאת למסלול בעקבות אותן נשים מרשימות, שעובר במקומות הכי מרשימים בישראל:

הר תבור: בעקבות הגירל פאוור העברי הראשון

אנחנו מכירים את הר תבור כאחד המקומות הפוטוגניים בישראל, אבל האם ידעתם שאחד המסלולים הכי מרהיבים שיש לנו, שימש כתפאורה של אחד מהקרבות ההרואיים ביותר בהיסטוריה של העם היהודי?

תנו לנו לקחת אתכם אחורה בזמן אל תקופת השופטים, שם התגלתה אחת הנשים הכי מתוחכמות בתנ"ך, הלא היא דבורה הנביאה. בתקופת זו סבל עם ישראל מעול שלטונו של העם הכנעני, אבל ככל שזה היה תלוי בדבורה – לא לעוד הרבה זמן. כמי שניחנה בנחישות ואומץ לב, החליטה לצאת לקרב חסר סיכוי נגד הכנענים בסיועו של ברק בין אבינעם, נכון מאוד – בהר תבור, ששימש כיעד אסטרטגי וגם כנקודת מפגש של השבטים יששכר, נפתלי וזבולון.

אתם כבר מכירים את השטנץ' הקבוע של מעטים מול רבים, וכך היה גם הפעם. רק שלכנענים שניחנו במרכבות ברזל היה חסר משהו שלעם היהודי היה – מוחה האסטרטגי של דבורה הנביאה, שרתמה את מזג האוויר הגשום וחברה טובה (היי יעל!) לטובתה, עד לניצחונם המוחץ על הכנענים.

הצטרפו אלינו לפרק שעובר בין פיתוליו היפיפיים של הר תבור, בו נלמד כיצד לפעמים חלב יכול להכריע קרב ומאיפה מגיע הכינוי "הפופיק של המדינה".

הפופיק של המדינה | צילום: depositphotos_irisphoto11הפופיק של המדינה | צילום: depositphotos_irisphoto11

האזינו לפודקאסט על פסגת הר תבור:

 

צאו לטיול בהר תבור »

כנרת: על חלוצות עבריות ורחל אחת

יש צורך להרחיב במילים על הכנרת? הימה הכי גדולה ומרשימה בארצנו הקטנטנות מאגדת אליה כמה מהחופים הכי יפים במדינה, סיפורי מורשת דרמטיים, אתרים קדושים, וכמובן - המקום בו גרה והתעצבה רחל בלובשטיין, עלמה צעירה שהתאהבה וכתבה מול הכנרת שירים, שהפכו לנכסי צאן ברזל וגם העניקו לה את התואר המשוררת הלאומית.

אבל רחל המשוררת לא הייתה לבד, היא הייתה רק אחת מקבוצת חלוצות נחושות שפעלו בתקופת העלייה השנייה בארץ ישראל ושאפו להיות חלק בלתי נפרד מבניין הארץ, בדיוק כמו הגברים – לזה אנחנו קוראים פמיניסטיות אמיתיות! בהכשרתה של ד"ר חנה מייזל, אחת המנהיגות הבולטות של תנועת הפועלות בארץ ישראל, למדו החלוצות הצעירות את רזי החקלאות, בחוות הלימוד החקלאית שזכתה לשם "חוות העלמות" והוכיחו שהן יודעות לתת פייט אמיתי לכל הסקפטיים.

הוי כנרת שלי | צילום: עומר זיוהוי כנרת שלי | צילום: עומר זיו

היינו ממשיכים לספר לכם עוד על עלילותיהן של הנערות והתחבולות שעשו בדרך כדי להוכיח שהן שוות לא פחות מהגברים, אבל אנחנו לא רוצים לעשות לכם ספוילר לפרק שכולו העצמה נשית, שעוברת נופי הכנרת הקסומים: חצר כנרת, חורשת האקליפטוס הנודעת, עין פוריה וכמובן - שדרת העלמות.

האזינו לפודקאסט על סובב כנרת:

 

צאו לטייל סובב כנרת »

משכנות שאננים: מסע ירושלמי עם האישה ששברה חומות

כשאנחנו קופצים לבקר חברים בירושלים זה יהיה לרוב ברחביה, קרית יובל, נחלאות אולי עין כרם, אבל האם ידעתם שרק לפני 200 שנים המקום היחיד בו גרו יהודי ירושלים היה בין חומות העיר העתיקה? ולא רק הם, גם מוסלמים, נוצרים וארמנים, שהצטופפו להם יחדיו בדוחק ועוני, מתוך פחד וחרדה מפני העולם שנמצא מחוץ לחומות.

אז איך הגענו למצב בו ירושלים מלאה בעשרות שכונות? הקרדיט מגיע לאישה בשם יהודית מונטיפיורי. אתם אולי מכירים אותה כאשתו של משה מונטיפיורי המפורסם, אבל לא רבים יודעים שהיא הייתה למעשה המנוע העיקרי שדחף את השניים להשקיע מכספם וזמנם עבור היהודים שחיו בין חומות העיר העתיקה.

יוצאים מהעיר העתיקה | צילום: חנוך קריבלךיוצאים מהעיר העתיקה | צילום: חנוך קריבלך

יהודית שהייתה מחוברת מאז ומתמיד לעם היהודי, סחפה את משה איתה למסעות בארץ הקודש, במהלכם נחשפו השניים לתנאי החיים הקשיים של התושבים שחיו בין חומות העיר העתיקה והחליטו לעשות מעשה - להוציא את היהודים מחוץ לחומות וליישב אותם בשכונה הראשונה מחוץ לחומות, בה השקיעו את מיטב כסף ומאמציהם – הלא היא משכנות שאננים.

הצטרפו איתנו לפרק אורבני בלב משכנות שאננים, במסגרתו נתקן את העוול ההיסטורי וניתן סופסוף ליהודית את הכבוד המגיע לה. במהלך הפרק נשקיף על נופי חומות העיר העתיקה, נכיר את טחנת הקמח היפיפייה, שהיא עוד מיזם חשוב שהקימו הפאוור-קאפל יהודית ומשה וגם נשמע איך לפעמים מגפה אחת יכולה לטרוף את כל הקלפים.

הטחנה ההיסטורית | צילום: שלי אשכוליהטחנה ההיסטורית | צילום: שלי אשכולי

האזינו לפודקאסט על משכנות שאננים:

 

צאו לטיול אורבני במשכנות שאננים »

ראש הנקרה: טיול בעקבות המרגלת שלא הכרתם

שימו לב: בהתאם למצב הבטחוני, הכניסה לאתר התיירות ראש הנקרה סגורה למבקרים עד להודעה חדשה.

כמה פעמים יצא לכם לבקר בראש הנקרה? פעם? פעמיים? כבר מאות פעמים? בתוך אחת מתופעות הטבע הכי מרשימות בהן בורכה ארצנו הקטנטנות, מסתתר גם סיפור גבורה מרגש שיכול בקלות להפוך לתסריט של סרט מתח הוליוודי. ואל תרגישו רע אם לא שמעתם עליו, אתם לא היחידים.

במקום בו מסיע הרכבל אלפי תיירים נלהבים וגלי הים מתנפצים על הנקרות, מסתיים סיפורה המדהים של המרגלת הכי אמיצה שתשמעו עליה, ואם אתם עדיין לא מזהים – שולה קישיק כהן, הגיע הזמן להכיר!
קשה לעקוב אחרי תולדות חייה של המרגלת האמיצה שלנו בלבנון, שעוד כתלמידה מצטיינת היה ברור שהיא משהו מיוחד. כמי שניחנה בטון קסם אישי, אמביציה ואומץ שלא מבייש את הלוחמים האמיצים ביותר, שולה ניצלה את קשריה עם הדרגים הבכירים ביותר בלבנון כדי להוציא לפועל מבצעים נועזים ומתוחכמים, שאפשרו לאלפי יהודים מארצות ערב לעלות לארץ ישראל. 

למרות האומץ והתחכום הגדול שהפגינה, אחרי שנים של מבצעים ופעילויות מורכבות, נתפסה שולה לבסוף על ידי הרשויות בלבנון. אנחנו לא רוצים להרוס... אז את הסוף נשאיר לכם לגלות בעצמכם בפרק הכי מעורר השראה שיש, בו תזכו לנסוע ברכבל, לגלות כיצד נוצרו הנקרות המרשימות ואפילו להכיר חיות שלא תאמינו שחיות בארץ (כלב ים נזירי זה דבר אמיתי!)

תמונה מתוך אתר טיולימטיילים בין הנקרות | צילום: באדיבות אתר ראש הנקרה

האזינו לפודקאסט על ראש הנקרה:

 

צאו לטיול בין הנקרות »