בואו ונספר לכם על מקום המפגש האידאלי עם כל המדינה, ולא – אנחנו לא מתכוונים לפייסבוק, אלא לשביל ישראל, שכבר מזמן הפך להרבה יותר מ”עוד” טיול בטבע. הנה כמה מהמקטעים הכי טובים לפגוש את כולם:
פוגשים בקיבוצניקים: מקיבוץ דן לקיבוץ כפר גלעדי
מקטע ההליכה הראשון בשביל, ייקח אתכם אל כמה מהקיבוצים הראשונים שנוסדו במדינה, ויפגיש אתכם עם תושביהם – קיבוץ דן, מעיין ברוך, כפר יובל וכפר גלעדי. בכמה מהקיבוצים הללו נמצאים מוזיאונים קטנים ומעניינים, שיחשפו לכם עוד פיסת היסטוריה מקומית (ואף יש הנחות לשביליסטים!). בנוסף מחכה לכם במקטע חוויה רטובה בשמורת נחל שניר-החצבאני וזו, הזדמנות נפלאה לפתוח פק”ל קפה עם החבר’ה המקומיים, שוודאי יימצאו בקרבת מקום.
במסלול המקטע הראשון | צילום: דרור
שאול
אירוח דרוזי: מקיבוץ יגור לעין הוד – עוספיא
הר הכרמל מספק כמה מהמסלולים היפים ביותר בארץ (כצפוי משילוב בין מסלולי הליכה בתוך יער, תצפיות לים, וירוק עז בעיניים), והוא גם עובר בכפר שיפגיש אתם עם התרבות הדרוזית – עוספיא, שנחשב לכפר הדרוזי השני בגודלו בארץ!
מומלץ להתעכב בכפר לפחות לכמה שעות לפני שתמשיכו הלאה, להתבונן בבתי המלאכה השונים הפזורים בו, לנשנש ממיטב המאפים והמאכלים הדרוזיים, ולגלות מעט את התרבות. אם במקרה תעברו במקום בסוף שבוע תוכלו אף ליהנות משוק פירות וירקות מלא צבע.
כך או אחרת – אל תוותרו על סיבוב במקום המרתק הזה, רגע לפני שתמשיכו אל עבר המשך המסלול – הר הכרמל וכפר האמנים המקסים עין הוד.
אנשי הבועה: מתל אביב לכפר סירקין
ברגע שתגיעו עם התיק הגדול שלכם ומקלות ההליכה לתל אביב, סביר להניח שתרגישו כאילו הגעתם למדינה אחרת, ולא בכדי. קודם כל – אתם הולכים להיראות שונה לגמרי, אבל גם מבחינת התחושה – תגיעו למקום בו חיים שונה, בקצב אחר וחופשי לחלוטין.
השביל ייקח אתכם אל פארק הירקון, שם ודאי תזכו לראות את התלאביבים רצים להנאתם, או סתם יושבים לפיקניק, ואל נמל תל אביב, שבו המוני אנשים שותים קפה, ואולי מתבוננים על השקיעה. אנו ממליצים לכם לקחת רגע הפסקה ולשתות איזה קפה הפוך, שייתן לכם טעימה ממה שזורם בעורקי המקומיים.
העיר הזאת תהווה לכם חוויה שונה מאוד משאר השביל, ואם עוד לא יצא לכם לבלות בה – נצלו את ימי הטיול המדהים הזה והתעכבו בה. ייתכן שתרגישו שמדובר באנשים מעולם אחר, וייתכן שהסטיגמה תופרח. אך את זה אתם תשפטו לבד!
לגלות את אנשי המדינה האוטונומית | צילום:
גיל שטרן
עולם של דו קיום: מגמזו למסילת ציון
במקטע שביל זה אתם הולכים לפגוש בכמה דתות ואוכלוסיות: דתיים, נוצרים ומוסלמים, ולהגיע גם ליישוב מיוחד במינו שמאפשר חיים בדו-קיום אמיתי. אם השביל הוא מטאפורה לחיים עצמם, המקטע הזה יספר לכם איך אפשר בקלות לחיות יחד, אם רק בוחרים בכך.
במושב הדתי גמזו, שבו תתעוררו בבוקר, חיה אוכלוסיית חרדים לצד דתיים לאומים, אשכנזים לצד ספרדים. זו הזדמנות מצויינת לראות איך כולם יכולים לחיות בשלום תחת אותה קורת גג, מבלי אף דרמה מיותרת.
לאחר שתעברו בין כמה חורבות עתיקות ומקסימות, תגיעו גם למנזר השתקנים. כדאי להתעכב ולגלות את המקום היפה הזה ולקרוא קצת על האג’נדה המיוחדת של הנזירים הטראפיסטיים (מה גם שיש פריחה מהממת באזור!).
אך גולת הכותרת, ללא ספק היא היישוב נווה שלום – שבו חיה קהילה שלמה בדו-קיום מלא בין יהודים לערבים ונוצרים. שווה לשבת בו רגע ולשמוע על הסיפור המקסים של היישוב, שיחמם את הלב גם לציניקנים הגדולים, וליהנות מהנוף המדהים שנגלה פה כמעט מכל פינה!
מנופי נווה שלום | צילום: אינה מנשה
נוודי המדבר: מערד לחניון באר אפעה
מה שיפה במדבר, הוא שיש בו מקום לכולם – הוא משכנם הקבוע של הבדואים יושבי המדבר, אך מקבל בשמחה לחיקו גם עוברי אורח, או “שביליסטים”, במקרה שלכם. אם תצאו למקטע שבין ערד לחניון באר אפעה, תעברו ליד הפזורה הבדואית קבועה, שבה מתגוררים מעל לכ-1,300 איש.
מעבר לכך שמעניין לראות כל כך מקרוב כיצד חיים הבדואים (אתם באמת הולכים לעבור להם בחצר האחורית) ואולי אפילו לעשות “סלפי” עם גמל, סביר להניח שכשתעברו שם תפגשו בילדים משחקים, או אולי ברועי הצאן מסתובבים. אמרו להם שלום, החליפו אולי כמה מילים, לא תאמינו כמה המפגש הקצרצר הזה יעשיר אתכם.
וכבר אמרנו שמדובר על מקטע מקסים בלי שום קשר? כי באמת שאין על המדבר שלנו!
בדרך מערד | צילום: אילן מנשה
טופ האוכלוסיה: מלאכי שביל
לאן שלא תגיעו בשביל, תתקלו באחת התופעות הישראליות המרגשות: מלאכי השביל. הם יארחו אתכם על הספה, בחדר נפרד, בחצר וכנראה שיכנסו במהרה אל תוך לבכם. זוהי ההזדמנות הכי טובה לפגוש באנשים פנים מול פנים, לשמוע את הסיפור שלהם וללמוד מהם על הסביבה שבה אתם נמצאים – אנחנו מבטיחים לכם שהמסע שלכם ישודרג בכמה רמות כשתפגשו במלאכים, והם מבטיחים שאת המפגש הזה לא תשכחו כל כך מהר.
וזה, כדי שתבינו שאתם הולכים לפגוש את הצדדים הכי יפים של המדינה הזו:
עוד כמה דברים שיעניינו אותך:
היי,
מה תרצה לכתוב על "השביל שלנו: 6 המסלולים שיפגישו אתכם עם החברה הישראלית"?