את החופשה הבאה בארץ, עם המשפחה או עם חברים, תוכלו לעשות עם קרוואן באחד מחניוני הקראוונים בישראל. מה זה אומר? לטייל עם רכב גבוה ורחב, שיש בו כל מה שאתם צריכים: מקלחת, שירותים, מיטות, מטבח, טלוויזיה, פינות ישיבה וכל מה שיתן לכם תחושה של בית.

מתלבטים אם זה בכלל כדאי? את כל הסיבות לצאת לחופשה מסוג אחר בטיול קראוונים בישראל תמצאו כאן. סגורים על עצמכם? קבלו את נבחרת חניוני קראוונים בישראל.

איפה נמצאים חניוני הקראוונים השווים בישראל?

1. בלב הגליל המערבי: חניון הלילה גן לאומי אכזיב

ים בגווני הטורקיז, מפרצים כחולים, לגונות, בריכות ים, כפר דייגים עתיק ונקרות בסלע משמשים כתפאורה מושלמת לחופשת קראוונים קרוב לחוף אכזיב ולינה בחניון הלילה של גן לאומי אכזיב. 

מה בחניון: 9 עמדות חנייה לקארוונים, נקודת חיבור מים וחיבור חשמל, תאורת שטח, ברזיות, שולחנות פיקניק, נקודות טעינה לטלפונים ניידים, מרכז שירות, מקלחות מים חמים, שירותים, מקררים וכיורים. 

מה בסביבה: את היופי של הגליל המערבי תוכלו לגלות במסלול בדרגת קושי בינונית המשלב את מבצר יחיעם עם נחל געתון ומתאים לכל המשפחה. לאורך המסלול תהנו מעצי חורש ים תיכוני, אפיק נחל ומעיינות נובעים ובחודשי החורף והאביב גם מפריחה עונתית יפהפיה. שווה ביקור! ואיפה עוד אפשר לטייל? ביער ברעם עם בית הכנסת העתיק שבו, גן לאומי ברעם, שמורת טבע עין אפק המהווה בית גידול לצמחי מים ובעלי חיים רבים, ומסלול המשלב את נחל כזיב עם מבצר מונפורט ועין חרדלית

מתחם קראוונים בגן הלאומי אכזיב | צילום: זוהר גיניני / רשות הטבע והגנים

מתחם קראוונים בגן הלאומי אכזיב | צילום: זוהר גיניני / רשות הטבע והגנים

2. לצד פלגי המים: חניון הלילה גן לאומי חורשת טל

חורשת אלוני תבור עתיקים, מדשאות ירוקות, פריחת כלניות בעונה, פלגי מים זורמים, אגם שחייה (בעונה), שמורת סחלבים ומיני בעלי חיים, בהם היחמורים הפרסיים מספקים שלל סיבות להגיע אל גן לאומי חורשת טל. את היופי הזה תוכלו לראות בנוסף לתצפית נפלאה אל הר החרמון, מדרונות רמת הגולן והרי נפתלי, אם תבחרו להביא את הקראוון שלכם אל חניון הקראוונים שבגן.

מה בחניון: 7 עמדות לחניית קראוונים, תאורת שטח, תאורה מלאה, תאורה סולארית, נקודות חשמל, ברזיות, שולחנות פיקניק וספסלים, נקודות טעינה לטלפונים ניידים, עמדות מנגלים, עמדות איסוף גחלים, מקלחות מים חמים, שירותים, מקררים (בתשלום) וכיורים.

מה בסביבה: נחל עיון ומפל התנור המפורסם שמימיו צונחים מגובה של שלושים מטר אל תוך בריכה יפהפיה,  פארק חושים וטיול מים בשמורת טבע נחל שניר (חצבני), שלושה מסלולי טיול העוברים בשרידי התיישבות עתיקים ופינת חמד מלאה במים בשמורת תל דן והמפל הגדול בשמורת הטבע נחל חרמון (הבניאס) אליו תגיעו אחרי הליכה על שביל תלוי עשוי עץ.

ככה נראית לינת קראוונים בחורשת טל:

3. בדרך לאילת: פארק תמנע

את פארק תמנע תמצאו בלב הערבה הדרומית, במתחם בו שרידים ארכיאולוגיים, גיאולוגיה ייחודית, אתרי נוף, בעלי חיים ומסלולי טיול נפגשים. הנופים המדבריים המרהיבים עם תצורות הסלע המיוחדות וגווני הטורקיז של האגם מושלמים לחניית קראוון.

מה בחניון: 6 עמדות מסודרות לחניית קראוונים, חיבור לחשמל ולמים, ביוב (אפור), שירותים, מקלחות עם מים חמים, פינות מדורה, פינות ישיבה, מסעדה וחנות הפארק.

מה בסביבה: מלבד המסלולים והאטרקציות בפארק עצמו, בנסיעה קצרה תוכלו להגיע לאילת וגם ליהנות מלא מעט אטרקציות בישובים הנמצאים בקרבת מקום. מה מומלץ? מרכז המבקרים ע”ש אילן רמון, מצפור הפלמינגו בבריכות המלח, סיור מודרך בבית האמנויות בנאות סמדר, תיירות אקולוגית ופיסול בבוץ בשמורת חי-בר יטבתה.

גן עדן מדברי בתמנע | צילום: עומר ארמוזה

גן עדן מדברי בתמנע | צילום: עומר ארמוזה

4. ליד הגפנים: חוות נועם במדבר

הידעתם שבהר הנגב, בגובה 800 מטר מעל פני הים, לא רחוק ממצפה רמון עוברת דרך יין בה מגדלים גפנים? ולא רק, גם זיתים, רימונים ופירות נשירים. מכל הפריחה היפה, הריחות המשכרים האלה ועוד תוכלו ליהנות אם תבחרו להתמקם במתחם הקראוונים של חוות נועם במדבר.

מה בחניון: עמדות חיבור לקראוונים, חיבור לחשמל ולמים, מטבח מרכזי משותף (לא כולל כלי מטבח), שירותים ומקלחות עם מים חמים, מקום למדורה – עצים למדורה ניתן גם לרכוש במקום.

מה בסביבה: במרכז רכס רמון ניצב במלוא תפארתו מכתש רמון וסביבו שלל אתרים מרתקים, מסלולי טיול, יקבים, פעילויות כוכבים, נופים ומרחבים פראיים. ברשימה הארוכה נציין את נחל חוורים, נחל ברק, עין סהרונים ופרסת נקרות, חולות צבעוניים, המנסרה, בורות לוץ, קיר האמוניטים, נחל חצץ ובורות חצץ, גב ילק, עין עקב, בור חמת וחלמוניות ירוחם.

5. בעמק המעיינות: חניון הלילה גן לאומי מעיין חרוד

למרגלות הר גלבוע, בין נביעה מפתיעה במערה למי הפלג של מעיין חרוד ובריכות שכשוך תמצאו את חניון הקראוונים של גן לאומי מעיין חרוד. במקום גם ביתו של יהושע חנקין, שאחראי לטיפול ביותר מ-600 אלף דונם אדמה ברחבי הארץ למען המדינה ואנדרטת בני העמק, שהוקמה לזכר שבעת בני העמק שנפלו במלחמת העצמאות. 

מה בחניון: 6 עמדות חנית קראוונים, נקודת חיבור מים וחיבור חשמל, תאורת התמצאות, מוקדי מדורה (בתיאום עם צוות הגן), ברזיות, שולחנות פיקניק, נקודות טעינה לטלפונים ניידים, מקלחות מים חמים, שירותים, מקררים, מקפיא, מרכז שירות וכיורים.

מה בסביבה: שרידי העיר המפוארת סקיתופוליס, תל שאן, נחל חרוד ומייצג אור קולי “לילות שאן” בגן לאומי בית שאן ותשבץ השדות בהר שאול – תצפית אל עמק חרוד ובית שאן מכתף שאול. חוויה בין ביצורים, חפיר ענק ושתי חומות, דרך מסלול הליכה המקיף את המבצר הצלבני או טיול ב"שביל הידיד", היוצא מהמבצר ושב אליו לאחר טיפוס תלול וקצר בגן לאומי כוכב הירדן. 

תראו כמה פסטורליה, שקט ושלווה בגן לאומי מעיין חרוד:

6. בבקעת הקנאים במדבר יהודה: כפר הנוקדים

הגעגועים לאווירה המיוחדת של חצי האי סיני הובילה את יהורם רודד, להקים את כפר הנוקדים, המשלב חוויה של מדבר עם אורח החיים הבדואי. את הכפר תמצאו בין ערד למצדה, שם השלווה המדברית מתמזגת עם עצי דקל ובוסתנים, אוהלי בדואים ובעלי חיים.

מה בכפר: מקום להצבת הקראוון, חיבור מים וחיבור חשמל, מקומות לריקון מיכל הביוב של הקרוואן, פינות ישיבה, ערסלים, שולחנות פיקניק, פינות מנגל (למנגל הפרטי שלכם), פינת מדורה, פינת בישול משותפת (יש להצטייד בכלי מטבח), ברזיות, תאורת לילה, מקלחות מים חמים ושירותים.

מה בסביבה: את אורח החיים של אנשי המדבר ואת המדבר עצמו תוכלו לחוות דרך מגוון פעילויות היוצאות מכפר הנוקדים בסופי שבוע, ביניהן טיולי גמלים וסיור לילי הכולל תצפית בכוכבים ובעקרבים זוהרים.

את היופי של המדבר, הנוף הבראשיתי והקסם של מים זורמים באמצע המדבר תוכלו לראות בטיול למיטיבי לכת בנחל צאלים וברכת צפירה או בטיול לכל המשפחה במסלול יפהפה של נחל רחף עליון העובר בנחל קניוני ומציע טבילה בגבי מים מלאים – אחרי הגשם.

טיול נוסף שמציע טבילה במים אחרי שיטפון ראשון תמצאו בנחל קינה ואם אתם בעניין של טיול קליל, עם שרידים עתיקים מרהיבים מהתקופה הביזנטית, גם הוא משולב מים – מומלץ להגיע אל מצד זוהר.

שקט בנווה מדבר | צילום: כפר הנוקדים

שקט בנווה מדבר | צילום: כפר הנוקדים

7. במרכז שטחי מרעה: חאן נעמ”א

בנגב המערבי, בין עצי הזית הצופים אל נחל גרר, נמצא חאן נעמ”א, אליו אפשר להגיע עם קראוון. מסביב שטחי מרעה ונוף יער פארק שרשרת בו נטועים עצי אשל, אקליפטוס, זית וחרוב.

מה בחניון: 8 מקומות מסודרים לקראוונים, חיבור למים, חיבור לחשמל, שולחנות פיקניק, שירותים, מקלחות מים חמים, פינת מדורה מרכזית, פינות מנגל, פינת חי, מגרשי כדורסל וכדורעף, מטבח מרכזי משותף ומאובזר.

מה בסביבה: מהחאן יוצא מסלול הליכה קצר לתצפית על נחל גרר, ששימש כמקור מים חשוב עוד מימי המקרא. אם אתם רוצים לצאת לטיול ארוך יותר, תוכלו להקיף את פארק נחל גרר, המוכר גם בשם פארק שרשרת בנסיעה בדרך מישורית לאורך כ-3 ק”מ או לצאת לטיול רגלי, בין ממצאים ארכיאולוגים, צמחייה וחי ייחודיים לאזור, ובסוף ינואר עד תחילת מרץ גם מפריחת כלניות.

את היופי של הנגב המערבי, אפשר להכיר דרך טיולים רגליים או רכובים על אופניים הנמצאים בסיבה, כמו למשל ביער קהילתי שוקדה, יער שוקדה באר מרווה, מסעד לבארי, בתרונות בארי, גברעם ונחל שמריה. 

חניון קראוונים בין עצי הזית | צילום: חאן נעמא

חניון קראוונים בין עצי הזית | צילום: חאן נעמ”א

8. קרוב לתל-אביב: חניון הלילה גן לאומי מקורות הירקון

רוצים לצאת לחופשה במרכז הארץ? גם אל גוש דן תוכלו להגיע עם קראוון. גן לאומי ירקון נחלק לשני מתחמים – תל אפק, המוכר גם כמבצר אנטיפטריס ומתחם מקורות הירקון. שניהם מציעים מרחבי מדשאות ירוקים ומים זורמים.

מה בחניון: עמדות חיבור קראוונים, נקודת חיבור מים וחיבור חשמל, תאורת שטח, מים חמים, שירותים, מוקדי מדורה, עצים למדורה (בתשלום), ברזיות, שולחנות פיקניק, נקודות טעינה לטלפונים ניידים, עמדות מנגלים (בציוד עצמי), משטחי עבודה וכיורים.

מה בסביבה: שרידים עתיקים, ברכת שכשוך, אגם, בריכת נופרים, מגדל ומבצר צלבניים הצופים אל האזור מחכים לכם בגן לאומי ירקון תל אפק. מסלולים רגליים, שרידי ישוב קדום ופריחות עונתיות תוכלו לראות ביער הקהילתי יער ראש העין וגם ביער קולה. אם תרחיקו לאזור הרצליה פיתוח תוכלו ליהנות מאתר ארכיאולוגי מרשים נוסף, המשקיף לים, בגן לאומי אפולוניה תל ארשף.

קבלו הצצה אל היופי של מקורות הירקון:

9. כמו בכנען: חניון הלילה גן לאומי תל ערד

את שרידי העיר הכנענית המבוצרת תל ערד תוכלו להכיר מקרוב בדרך לים המלח. מצודות עתיקות ובהן שרידי מקדש יהודאי ייחודי ומפעל מים יוצא דופן מתקופת מלכי יהודה הופכים אותה למרשימה במיוחד. בסמוך לתל נמצא גם חניון הלילה גן לאומי תל ערד אליו תוכלו להגיע עם הקראוון שלכם.

מה בחניון: עמדות חיבור קראוונים, חיבור לחשמל, נקודת מילוי מים מרכזית, מקלחות מים חמים, שירותים, תאורה מלאה, נקודות חשמל, ברזיות, שולחנות פיקניק וספסלים, נקודות טעינה לטלפונים ניידים, עמדות מנגלים, פינות קומזיץ (אפשר לרכוש ערכה במקום), מרכז שירות למבקר, מקררים, כירות גז וכיורים.

מה בסביבה: אל תפספסו את אחת מנקודות התצפית המרהיבות אל מדבר יהודה, ים המלח והרי מואב, הנמצאת במצפה מואב, בקצה העיר ערד. טיפ שלנו – בואו לכאן לקראת שקיעה, אז הרקיע נצבע בגוונים מרהיבים של צהוב ואדום. בין לבין כדאי להמשיך עם השביל אל פסל “המטוס” של האומן יגאל תומרקין. ואם כבר הגעתם לערד, תנו קפיצה לרובע האומנים של ערד, שם חנויות, בתי קפה, גלריות ועוד שלל הפתעות מתמזגות אלו באלו.

עוד חוויה שלא כדאי לפספס היא טיול ביער הגדול בישראל שניטע בידי אדם ומשלב ירוק עד עם מדבר. הכירו את יער יתיר, שהיווה את התחלת פיתוח הנגב אי שם בשנת 1964. מאז הוא גדל והגיע לשטח של כ-30,000 דונם. ביער מספר מסלולים בדרגות קושי שונות, ביניהם עובר "שביל המתקנים החקלאיים", שיקח אתכם למסע קצר בין ארכיאולוגיה, מתקנים חקלאיים קדומים, חורבת ענים, שרידי בית הכנסת וחורבת יתיר. 

חניון קראוונים בגן הלאומי תל ערד | צילום: גבי צנטנר / רשות הטבע והגנים

חניון קראוונים בגן הלאומי תל ערד | צילום: גבי צנטנר / רשות הטבע והגנים

10. חאן נבטי: חניון הלילה גן לאומי ממשית

כמה פעמים יצא לכם ללון באתר, שזכה להכרה כאתר מורשת עולמית? הבחירה להציב את הקראוון בחניון הלילה של גן לאומי ממשית, בו העיר הנבטית ממשית, יאפשר לכם להתהדר בכבוד. הביקור בממשית יחשוף אתכם לשרידי עיר חקלאית מהתקופות הרומית והביזנטית, ששימשה גם כתחנת מעבר בדרך הבשמים העתיקה. התכוננו לגלות כאן שפע של אוצרות - מבתי אמידים מפוארים ורחובות ששומרו היטב עד מגדל מרשים ואורוות סוסים קדומות. 

מה בחניון: עמדות לחיבור קראוון, חיבור לחשמל, נקודת מילוי מים מרכזית, מקלחות מים חמים, שירותים, תאורת שטח, תאורה מלאה, ברזיות, סככות צל, שולחנות פיקניק וספסלים, נקודות טעינה לטלפונים ניידים, מוקדי מדורה, עצים למדורה, עמדות בישול, עמדות מנגלים (בציוד עצמי), עמדות איסוף גחלים, חצאי חביות, מקררים גדולים, כירות גז, כיורים ומרכז שירות למבקר.

מה בסביבה: השילוב של מדבר וגב מים תמיד מרגש ומיוחד, במיוחד עין ירקעם המציע מים כל ימות השנה וטיול בנקיק סלע עם מדרגות חצובות המובילות למעיין. עוד מקום יפהפה לטבילה במים חמימים תמצאו בעין פלוטית – המעיין הנסתר, בין דקלים בנווה מדבר.

מיטיבי הלכת ביניכם ישמחו לגלות שבין המכתש הקטן למכתש הגדול עובר מסלול הליכה יפה בנחל ימין ונחל חתירה, בעקבות סיירי הפלמ”ח, המשלב ערוץ קניוני, סולמות וגבי מים. ואם אתם רוצים רק טבילה במים – תוכלו להגיע היישר אל גב ימין.

לינת קראוונים בחניון הלילה גן לאומי ממשית | צילום: רשות הטבע והגנים

לינת קראוונים בחניון הלילה גן לאומי ממשית | צילום: רשות הטבע והגנים

11. פינה ירוקה במדבר: חניון הלילה גן לאומי הבשור (אשכול)

גם לכם קרה, שלא פעם ויתרתם על חופשה בדרום, כי חשבתם שכאן תמצאו רק חול וחול? אז אם תנווטו את הקראוון לגן לאומי הבשור תגלו נווה מדבר פסטורלי עם מדשאות, בריכות שכשוך ופינות פיקניק.

מה בחניון: עמדות חיבור קראוונים, חיבור לחשמל, נקודת מילוי מים מרכזית, תאורת שטח, תאורה מלאה, תאורה חלקית, נקודות חשמל, ברזיות, שולחנות פיקניק וספסלים, סככות צל, נקודות טעינה לטלפונים ניידים, מוקדי מדורה, עצים למדורה, עמדת פויקה, עמדות מנגלים (בציוד עצמי), עמדות איסוף גחלים, חצאי חביות, מקלחות מים חמים, שירותים, מרכז שירות למבקר, מקררים, כירות גז וכיורים.

מה בסביבה: פריחה, מים זורמים ואפילו שיטפונות הופכים את הטיול לאורך נחל הבשור, שנחשב לאחד מהארוכים בדרום, למרתק כל ימות השנה. הנחל נמתח לאורך כ-80 ק”מ ומציע מספר מסלולי הליכה, אחד מהם עובר בדרך נוף ומשלב הליכה רגלית עם נסיעה.

מה תראו בדרך? תצפיות נוף, בריכות מים, מעיינות נובעים, בארות, גשר חבלים, שרידים ארכיאולוגיים, צמחייה מדברית לצד פריחה עונתית של כלניות, פרגים ונוריות ובשנים גשומות גם סחלבים, כרכומים וסתווניות, בעלי חיים ושלושה מאגרי מים.

עוד מקום סודי ומיוחד תמצאו לא רחוק מתל שרוחן, שם נמצא מסלול קל, שיוביל אתכם אל הנביעה המכונה בפי המקומיים עין מאור. לא רחוק מכם נמצאים כמה יערות, בהם עוברים מסלולי טיול רגליים וגם רכובים על אופניים. מי ברשימה? יער שוקדה, באר מרווה, מסלול יפהפה מסעד לבארי ושמורת פורה ותל נג’ילה.

פינות חמד בגן לאומי הבשור | צילום: יוחאי כורם

פינות חמד בגן לאומי הבשור | צילום: יוחאי כורם

12. צמוד לנחל: חאן זוויתן

לטבול בנוף המרהיב של רמת הגולן מכל זווית של הקראוון, זה מה שמחכה לכם בחניון הקראוונים של חאן זוויתן.

מה בחניון: 12 עמדות חניה לקראוונים, חיבור למים ולחשמל, משטח ישיבה – חלקו בטון וחלקו מדשאה.

מה בסביבה: מפלים ובריכות מים הופכים את החופשה בצפון לאטרקטיבית כל ימות השנה – גם בחורף כשרוצים לראות את הזרימה החזקה וגם בקיץ, כשאפשר להכנס ולטבול במים הקרירים. את אלה תמצאו במסלולי הטיול בנחל זוויתן עליוןזוויתן תחתון ובריכת המשושים, נחל יהודיה, תצפית מפלי עיט, הבריכה בנחל עיטמעיינות סלוקיה ומעיין הפאחורה.

אם אתם רוצים להוסיף אקשן של סנפלינג – תוכלו לעשות זאת בנקיק השחור. עוד באזור – העיר קצרין, שרידי בית הכנסת בעין נשוט, מבחר יקבים וכפר האומנים אניעם.

13. בפארק המים של הטבע: חניון הלילה גן לאומי גן השלושה – סחנה

דמיינו את עצמכם תופסים פינה של שלווה בקרבת מעיינות ובריכות רחצה טבעיות, טובלים במים חמימים בטמפרטורה קבועה של 28 מעלות סלציוס ומשוטטים בין שבילים קסומים. את כל אלה ועוד תמצאו בגן לאומי גן השלושה (הסחנה), בעמק בית שאן.

מה בחניון: תאורה חלקית, נקודות חשמל (לקבוצות), ברזיות, שולחנות פיקניק וספסלים, נקודות טעינה לטלפונים ניידים, עמדות מנגלים (ציוד עצמי), כיורים, מקלחות מים חמים, שירותים ומרכז שירות למבקר.

מה בסביבה: מרחב בריחה, מסלולי טיול ושלושה מעיינות מים חמים – עין מודעעין שוקק ונחל הקיבוצים בפארק המעיינות, עתיקות בגן לאומי בית שאן ומבצר צלבני בגן לאומי כוכב הירדן. 

  • עלויות: חיבור לעמדת חניה לקראוון: 80 ₪ + לינת שטח: 65 ₪ למבוגר, 50 ₪ לילד
  • יש להזמין מקום מראש במערכת ההזמנות של אתר רשות הטבע והגנים » 
  • הערה: בהתאם להנחיית משרד הבריאות למניעת התפשטות נגיף הקורונה, חניון זה סגור עד להודעה חדשה

זה לא חלום, זה גן לאומי גן השלושה | צילום: יניב כהן / רשות הטבע והגנים

זה לא חלום, זה גן לאומי גן השלושה | צילום: יניב כהן / רשות הטבע והגנים

14. מסביב לכנרת: חופי איגוד ערים כינרת

איגוד ערים כינרת מאפשר חניית קראוונים במספרים חופים, במקומות שהוסדרו לכך. עונת הרחצה 2021 צפויה להפתח ב-18 במרץ. השוהים עם קרוואנים בחניוני החופים ידרשו לאסוף את המים האפורים לתוך כלי אצירה ולטפל בפינוי המכלים במתקני השירותים הקיימים בחופים. בנוסף, תיאכף תקופת השהייה של קרוואנים לאורך זמן. כמו כן, יש לשים לב לשילוט ולהתמקם עם הקרוואן רק באזורים המותרים.

בחופים חלוקים, לבנון, כורסי, צאלון, דוגית, מפרץ אמנון, צינברי, ברניקי ושקמים ניתן להחנות קראוונים בהתאם לשילוט. 

מה בחניון: חניית קרוואנים (בהתאם לשילוט) ללא קבלת תשתיות נלוות.

גם בחופים גופרה וחוקוק צפון ניתנים שירותי השכרת קרוואנים.

מה בחניון: שירותי השכרת קרוואנים עם תשתיות נלוות.

בהמשך העונה בשנת 2021, תוכלו לנפוש בקרוואנים גם בחוף דוגה המשודרג.

מה בחניון: אזורים מתוחמים ייעודיים לקרוואנים, כולל תשתיות נלוות של מים, חשמל וביוב לצד הקרוואן. 

  • פרטים נוספים מכל טלפון 55477*

קראוון בחוף דוגה המשודרג | צילום: אבי אריש / רחף - צילום פרוייקטים מהאוויר

קראוון בחוף דוגה המשודרג | צילום: אבי אריש / רחף - צילום פרוייקטים מהאוויר

לתחילת הכתבה